• BIST 100

    10273,33%0,83
  • DOLAR

    39,85% 0,19
  • EURO

    46,80% -0,62
  • GRAM ALTIN

    4260,32% -0,79
  • Ç. ALTIN

    6797,39% -0,38

HÜDA PAR Muş İl Başkanı Çağlayan: Köylerin sorunları görmezden gelinemez

19 Mayıs 2025, Pazartesi 12:08
19 Mayıs 2025, Pazartesi 12:08
HÜDA PAR Muş İl Başkanı Çağlayan: Köylerin sorunları görmezden gelinemez
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

HÜDA PAR Muş İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan ve beraberindeki heyet, Aşağı Yongalı köyünü ziyaret ederek vatandaşların altyapı, içme ve sulama suyu sorunlarını yerinde inceleyerek yetkililere çağrıda bulundu.

HÜDA PAR Muş İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan, beraberindeki heyetle birlikte Aşağı Yongalı köyünü ziyaret ederek vatandaşların yaşadığı sorunları dinledi ve sahada incelemelerde bulundu.

Köy sakinlerinin aktardığı sorunların çözümü için ilgili kurumlara çağrıda bulunan Çağlayan, özellikle dere ıslahı, içme ve sulama suyu sorununa dikkat çekti.

Çağlayan, köy içinden geçen derenin özellikle ilkbahar aylarında taşkınlara, yaz aylarında da sağlık sorunlarına yol açtığını belirtti.

Köylüler tarafından köyün girişindeki köprünün betonlarının çürüdüğünün, taşıyıcı kirişlerin çatladığının kendilerine iletildiğini ve bunu yerinde incelediklerini belirten Çağlayan, bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Çağlayan, "Dağdan inen su köyün içerisinden akıyor. Su debilerinin yükseldiği ilkbahar aylarında, bu akan derenin içerisinde bir kız çocuğunun düşüp hayatını kaybettiği köyler tarafından söyleniyor. Yaz aylarında da su debisi çok azalıyor ve ciddi anlamda sağlık sorunu oluşturuyor. Çocuklar bu mikroplu suyun kenarında oynuyorlar. Bu derenin ıslahı yapılmalı. Bu derenin üzerinin kapatılması lazım." dedi.

Köyün sulama suyu sorununa da değinen Çağlayan, "Yine köyden geçen berrak ve temiz bir dere suyu var. Bu muazzam suyun araziye götürecek kanal işlevsiz haldedir. Derenin etrafında yapılan istinat duvarları da yıkılmış durumda. Kanallar tamir edilip, bu su araziye ulaştırılırsa, bundan 3-4 bin dönümlük tarım arazisi faydalanmış olacak. Köylüler tarım yapmak istediği halde bu sudan istifade edemiyorlar. Araziye giden bu su kanalları 1960-70'li yıllarda yapılmış. Burada bir dere ıslahının yapılması lazım. Su kanallarını tekrardan kullanılır hale getirilmesi için bir an önce çalışma başlatılmalı. Eğer bu sorun çözülürse ve bir çalışma yapılırsa, köylümüz boşa akan bu sudan istifade etmiş olacak. Haliyle 3-4 bin dönümlük arazi ekilmiş olacak." diye konuştu. (İLKHA)

İstanbul Silivri'de ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da hükümet karşıtları yine sokaklara çıktı

Çin Şıyan sınıfı uydusunu uzaya gönderdi

ABD'den İran'a yeni yaptırımlar

Guterres: Gazze'de son can damarları kesilmek üzere

Siyonist işgalciler Lübnan'a saldırdı

Yozgat'ta feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

Çin'de şiddetli yağış ve su baskını

Silivri'de ormanlık alanda yangın

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Dinç: Dini değerlere yönelik saldırılar karşısında sessiz kalınmamalı

İran hava sahasını yeniden kapattı

Gaziantep'te uyuşturucu ele geçirildi: 2 gözaltı

Sürekli elektrik kesintileri Aydın ailesinin hayatını tehdit ediyor

Araç tavanında yolculuk yapan şahsa ceza kesildi

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 15 gözaltı

Okkalı: Camiler sadece yazın değil, yıl boyunca çocuklarla dolmalı

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta'dan orman yangını uyarısı

HÜDA PAR’dan emekli maaşı hakkında kanun teklifi: Asgari ücretin altında olmasın

Kutsal topraklardan dönen hacılar: Başta Filistin olmak üzere tüm İslam âlemi için dua ettik

Demir: Bu olay (Hz. Muhammed'e hakaret) teklifimizin ne kadar gerekli olduğunu ortaya koydu

Güney Kore'den Polanya'ya 6 milyar dolarlık tank satışı

Söylemez: Maaşlar, açlık ve yoksulluk sınırı arasında sıkıştı

DMM'den "doğalgaz fiyatları" hakkındaki kıyaslara açıklama

Girit’te orman yangını

Antalya'daki orman yangınlarında 53 hektarlık alan zarar gördü

Şırnak’ta Hz. Nuh'u anma etkinliği düzenlenecek

Güney Kore'nin yeni başbakanı belli oldu

Batman'da kuaförler dernekleşti: Mesleki sorunlara ortak çözüm arayışı

Sultangazi Kent Ormanı'ndaki yangın kontrol altına alındı

Merkez Bsı rezervleri azaldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İstanbul Silivri'de ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da hükümet karşıtları yine sokaklara çıktı

Çin Şıyan sınıfı uydusunu uzaya gönderdi

ABD'den İran'a yeni yaptırımlar

Guterres: Gazze'de son can damarları kesilmek üzere

Siyonist işgalciler Lübnan'a saldırdı

Yozgat'ta feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı