• BIST 100

    9729,5%1,59
  • DOLAR

    34,04% 0,07
  • EURO

    37,94% 0,20
  • GRAM ALTIN

    2826,91% 0,07
  • Ç. ALTIN

    4560,04% 0,00

HÜDA PAR: Partimize yönelik saldırılar siyonist işgal rejimi merkezlidir!

GÜNDEM 10.09.2024 12:50:12 0
HÜDA PAR: Partimize yönelik saldırılar siyonist işgal rejimi merkezlidir!

HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı, "siyonist manipülasyon merkezlerinin isimlerini bile gizleme gereği duymadan HÜDA PAR'ı karalama amaçlı mesajları olduğu gibi kopyalanarak Kemalist ve sol çevrelerce, PKK'ye yakın hesaplarca yayılmaya çalışılmış, alçakça

HÜDA PAR Sözcüsü ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı; Narin olayı üzerinden HÜDA PAR'a yönelik iftiralar, ekonomideki revizyonlar ve orta vadeli program, 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılının başlaması, Gazze'de devam eden soykırım ve İzmir limanına demirleyen ABD gemisi, Sisi'nin Türkiye ziyareti konularına dair partisinin değerlendirmelerini kamuoyuyla paylaştı.

Açıklamalarına, "Günlerdir bir umut canlı bulunmasını beklediğimiz Narin Güran kızımızın maalesef cansız bedenine ulaşıldı. Katledildiği anlaşılan kızımızın faillerinin bir an önce bulunması ve hak ettikleri cezaya çarptırılması bizim ve bütün Türkiye kamuoyunun tek beklentisi olmuştur." ifadeleriyle başlayan Ramanlı, "Yargı makamlarının hiçbir noktanın karanlıkta kalmadan olayı aydınlatması için HÜDA PAR olarak biz de sürecin takipçisi olacağız." dedi.

Toplumsal acılar üzerinden siyasi rant devşirmeye alışmış olanların partilerine yönelik yalan ve iftira içerikli çok sayıda paylaşımda bulunduklarını söyleyen Ramanlı, "Narin, katledilen masum pek çok çocuğumuz gibi sadece toprağa değil gönüllerimize de emanet edildi. Başka Narinler hayattan koparılmasın diye bu topraklarda vicdanı, merhameti ve iyiliği yaymak hepimizin ortak görevi ve sorumluluğudur. Ancak bu şekilde insanlıktan çıkmış canilerin, yürekleri dağlamasına engel olabilir, huzuru barışı kalıcı olarak tesis edebiliriz. Ama gelin görün ki toplumsal acılar üzerinden siyasi rant devşirmeye alışmış olanlar geçmişte olduğu gibi bugün de partimizi hedef alan, yalan ve iftira içerikli çok sayıda paylaşımda bulunmaktadırlar. Dikkatli bir gözlemci, bu alçakça iftiraların tek bir merkezden yönetildiğini fark etmiştir. Bu merkezin kim ve neresi olduğu aslında herkesçe malumdur." ifadelerini kullandı.

"Hakaret, iftira ve dezenformasyon içerikli paylaşımları dolaşıma sokanlardan hukuk önünde hesaplaşacak, yapanın yanına kâr kalmadığını herkese göstereceğiz"

Henüz Narin aranmaktayken "Haber israil" isimli bir sosyal medya kullanıcısının "KIZIN AMCASI HEM MUHTAR HEM KURAN KURSU HOCASI HEMDE HÜDA PAR ÜYESİ YAYIN YASAĞI BU YÜZDEN..." twitinden ilham alarak HÜDA PAR'ın hedef tahtasına oturtulduğunu ifade eden Ramanlı, şunları kaydetti:

"Orta zekalı biri, bir kişinin aynı anda hem muhtar hem Kur'an Kursu Hocası olamayacağını, muhtar ya da Kur'an Kursu Hocası olanın da siyasi parti üyesi olamayacağını zaten biliyor. Ama amaç başka… Amaç; partimizi hedefe koyan bu siyonist barbar çetenin kamuoyu nezdinde partimizle ilgili itibarı zedelemek ve karalama kampanyasının başını çekmektir.

Bilinçli veya bilinçsiz şekilde pek çok kişi bu yalan ve iftiralara alet olmuş, bilip bilmeden bu örgütlü kötülüğün bir parçasına dönüşmüştür. Elbette hakaret, iftira ve dezenformasyon içerikli paylaşımları dolaşıma sokanlardan dün olduğu gibi bugün de hukuk önünde hesaplaşacak, yapanın yanına kâr kalmadığını herkese göstereceğiz. Hukuk İşleri Başkanlığımız bu konuda hızlı ve etkili aksiyon almış ve müfteriler hakkında gerekli yasal işlemler derhal başlatılmıştır.

siyonist manipülasyon merkezlerinin isimlerini bile gizleme gereği duymadan HÜDA PAR'ı karalama amaçlı mesajları olduğu gibi kopyalanarak Kemalist ve sol çevrelerce, PKK'ye yakın hesaplarca yayılmaya çalışılmış, alçakça iftiraların organize bir şekilde nasıl tedavüle sokulduğu bir kez daha gösterilmiştir."

"HÜDA PAR 'Ülkemde siyonist istemiyorum' dediği için hedef alınmaktadır"

"Kamuoyu, CHP'nin, DEM'in ve onlara bağlı çalışan trol ordularının iftiralarının, Kandil'in tehditlerinin sebebini çok iyi bilmektedir." diye belirten Ramanlı, sözlerine şu ifadelerle devam etti:

"HÜDA PAR, halkımızın inanç ve kültür değerlerine saygı duyduğunu ve bu değerlerin korunması noktasında alınması gereken önlemleri sürekli dile getirmiştir. HÜDA PAR, eşit vatandaşlık temelinde ve özgürlüklerin güvence altına alındığı yeni, sivil ve adil bir anayasa talep etmektedir. HÜDA PAR, 'Ülkemde siyonist istemiyorum' diyerek, soykırıma ortak olmuş çifte vatandaşlığı bulunan kişilerin vatandaşlıktan çıkarılması, yargılanması ve mal varlıklarına el konulması yönünde yasal bir düzenleme yapılmasını istemiş ve bu düzenlemeyi Meclis gündemine taşımıştır. HÜDA PAR'ın hedef alınmasının sebebi budur."

"siyonizm ve uşakları ne yaparsa yapsın mazlum Filistin halkının yanında olmaya devam edeceğiz"

Ramanlı bu konuda son olarak "HÜDA PAR'a saldırının merkezi siyonist işgal rejimidir. Yaşananlar, siyonizmin Türkiye siyaset ve medyasında güçlü bir lobisinin ve çok sayıda maşasının bulunduğunu göstermektedir ki bu, bir milli güvenlik sorunudur. Bu konuda hukuki, siyasi ve güvenliğe dair her türlü önlem ivedilikle alınmalıdır. siyonizm ve uşakları ne yaparsa yapsın HÜDA PAR olarak mazlum Filistin halkının yanında olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Revizyonlar 'ekonomik istikrar mı, ekonomik zorluk mu?' sorusunu akla getiriyor"

Açıklamalarının devamında ekonomide gerçekleştirilen revizyonlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ramanlı, "Revizyonlar 'ekonomik istikrar mı, ekonomik zorluk mu?' sorusunu akla getiriyor. Ekonominin 2025-2027 dönemine dair 3 yıllık yol haritasını sunan Orta Vadeli Program (OVP) açıklandı. Orta Vadeli Program, ülke ekonomisini seçimsiz dönemde istikrara kavuşturmayı hedeflerken yapılan revizyonlar, programın etkinliğini sorgulatmaktadır. Enflasyon hedefinin yüzde 33'ten yüzde 41,5'e çıkarılması, büyüme hedefinin ise yüzde 4'ten yüzde 3,5'e düşürülmesi gibi önemli değişiklikler dikkat çekmektedir. Bu durum, sıkıntıların beklenenden daha uzun süreceği anlamına gelmektedir." şeklinde konuştu.

"Dışsal zorluklar ve iç ekonomik problemler, programın başarısını engellemektedir"

Açıklanana Orta Vadeli Program'ın uzun vadede ekonomik istikrar sağlamayacağını belirten Ramanlı, "Programın fiyat istikrarını sağlayacağına dair umutlar, gerçekçi olmayan temenniler olarak değerlendirilmektedir. Dışsal zorluklar ve iç ekonomik problemler, programın başarısını engellemektedir. Ayrıca, işsizlik oranında beklenen azalma mevcut ekonomik durumla tutarsızdır. Yüksek faiz oranları, ülke ekonomisinin olumsuz etkilenmesine neden olacaktır. Orta Vadeli Program, IMF politikalarını anımsatan daraltıcı maliye ve para politikaları içermektedir. Bu uygulamalar genelde kısa vadeli çözümler sunsa da uzun vadede kalıcı bir ekonomik istikrar sağlamayacaktır. Sonuç olarak, yine emekliler, asgari ücretliler, dar ve sabit gelirli çalışanlar ve küçük esnaf gibi kesimler en büyük mağdurlar olacaktır." dedi.

"Yeni eğitim öğretim dönemi 'eski' sorunlarla başladı"

2024-2025 Eğitim-Öğretim yılının başlamasına dair de değerlendirmelerde bulunan Ramanlı, yeni dönemin eski sorunlarla başladığını vurgulayarak, "2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı başladı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da sorunlarla uzun bir maratona start verilmiş oldu. Öğretmen açığının kapanması konusunda bir türlü neticeye varılamıyor. Hâlâ 68 bin öğretmen açığı var. MEB'in Mayıs 2024 verilerine göre çeşitli branşlarda 90 bin ücretli öğretmenle beraber toplamda 158 bin öğretmen açığı var. Öğretmen olabilmek için KPSS'ye giren öğretmen adaylarının sayısı ise yaklaşık 530 bindir. Okullarda temizlik ve hijyen durumu ayrı bir sorundur. Günün önemli bir bölümünü geçirmek zorunda oldukları okul ortamları yaşanabilecek durumda değilse çocuklarımız nasıl sağlıklı eğitim alabilirler?" diye belirtti.

Ramanlı, şöyle devam etti:

"Temizlik ve hijyen konusunda oldukça mustarip olan okul idarecileri, kayıt parası adı altında para toplamak zorunda kalıyorlar. Önceki yıllarda TYP'li personel istihdamı vardı. Bu yıl ise 'İşgücü Uyum Programı' adı altında personel alımına gidilecek. Ancak bunların bir kısmı siyasileri referans göstererek okullarda temizlik işlerini yapmıyorlar. Dolayısıyla idareciler, kayıt parası adı altında velilerden topladıkları parayla çalıştırabilecek personel istihdam ederek temizlik işlerini yaptırıyorlar. Oysa MEB, okul bütçelerine ilave destekte bulunsa ya da okullardaki temizlik personelinin denetimini yapsa kronik olarak gördüğümüz bu sorun çözülmüş olacak."

"Yardımcı kaynakları da bakanlık vermeli, öğretmenler de bakanlığın verdiği yardımcı kitaplar dışında kitaplar dayatmamalıdır"

"Her yıl karşılaşılan sorunlardan bir tanesi de öğretmenlerin dışarıdan pahalı ek yardımcı kaynaklar dayatması sorunudur." ifadeleriyle velilere kaldıramayacağı yüklerin yüklendiğini belirten Ramanlı, "Ağırlaşan hayat şartları karşısında velilerin büyük çoğunluğunun bu tür yükleri kaldıramayacağı aşikardır. Bakanlığın hazırladığı kitapların yetersizliği gibi bir sorun olmamalıdır. Kitaplar yardımcı kaynak gerektirecek yetersizlikte olmamalı, ihtiyaç olursa bu yardımcı kaynakları da bakanlık vermeli, öğretmenler de bakanlığın verdiği yardımcı kitaplar dışında kitaplar dayatmamalıdır. Büyük bir rant ve suiistimal alanı olan yardımcı kitaplar sorunu, dışarıdan alım yapılmasının tamamen yasaklanması ile kökten çözülmelidir." dedi.

"Sosyal devlet anlayışının gereği olarak ihtiyaç sahibi ailelere destek sağlanmalıdır"

Açıklamalarına okul servis ücretlerinin oluşturduğu ekonomik yük ile devam eden Ramanlı, "Öte yandan okul servis ücretleri de ayrı bir sorundur. Aylık okul servis ücretleri 4 binden başlayarak kilometreye göre 40 bin liraya kadar çıkabilmektedir. Geçim sıkıntısı yaşayan ailelerin bu yükün altından kalkması mümkün değildir. Sosyal devlet anlayışının gereği olarak ihtiyaç sahibi ailelere destek sağlanmalıdır." ifadelerini kullandı.

"Gazze'de 7 Ekim 2023'ten bu yana şehit olanların sayısının 40 bin 878'e yükseldi"

Açıklamalarına dış gündem ile devam eden Ramanlı, Gazze'de devam eden katliamlara yönelik konuştu.

Soykırımcı siyonist rejimin Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda şehit olanların sayısının 40 bin 878'e yükseldiğini belirten Ramanlı, "Saldırıda şehit edilenlerden yaklaşık 17 bininin çocuk, 12 bininin ise kadın olması işgal çetesinin Gazze'de bir soykırım yaptığının açık delilidir. Buna rağmen işgal rejiminin sözde başbakanı netanyahu, Gazze'de sivil ölümlerinin yüksek olmadığı açıklamasını pervasızca yapabilmektedir. Dünya, Gazze'de katliam ve soykırımı sonlandırmayı ve çekilmeyi reddeden işgalcilerin ve bir yandan işgalciye silah akıtırken diğer yandan da sözde müzakere masası kuran ABD'nin arasında, soykırım seyircisi olarak sıkışıp kalmıştır. Bölge ülkelerinin Afganistan ve Irak işgallerinden bu yana devam eden seyirci, hatta işgalcilere destekçi pozisyonu, bugün Gazze'nin yarın başka bir yerin esaret altına girmesine neden olacaktır." şeklinde konuştu.

"Türkiye'nin Amerikan askeri gemisini derhal ülkeden kovması ve soykırıma karşı politikasını netleştirmesi gerekir"

İzmir Limanı'na demirleyen Amerikan gemisinin derhal kovulması çağrısında bulunan Ramanlı, "Müslüman halklar onurlu bir duruş sergileyerek işgalcilere karşı caydırıcı adımlar atılması için hükümetler üzerindeki sivil baskıyı artırmalı, hükümetler soykırımı durdurmak için bir an önce harekete geçmelidir. Batı'da uyanışa geçen insanlık vicdanı kısmi de olsa çeşitli ambargo kararları aldırmıştır. Müslüman halklar da Gazze'yi unutmamalı her fırsatta yöneticilerin önüne bir vicdan muhasebesi olarak koymalıdır. Öte taraftan soykırıma destek veren Amerikan askeri gemisinin İzmir Limanı'na demirlemesi, toplumun vicdanını yaralamıştır. Türkiye'nin bu gemiyi derhal ülkeden kovması ve soykırıma karşı politikasını netleştirmesi gerekir." dedi.

"Darbeci yönetimle başlayan yakınlaşma belli sınırlar ve şartlar dâhilinde olmalı ve Mısır halkı üzerindeki baskının sona ermesine vesile olmalıdır"

Son olarak Mısır'ın darbeci Sisi'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti üzerine ilk kez Türkiye'ye gelmesini değerlendiren Ramanlı, "Mısır'ın darbeci Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine ilk kez Türkiye'ye gelmiş ve iki ülke arasında 17 anlaşma imzalanmıştır. Sisi'nin Mısır'daki Şehid Muhammed Mursi yönetimine karşı gerçekleştirdiği kanlı darbe ve sonrasında da devam eden baskı ve şiddet politikalarının yaraladığı vicdanlar kanamaya devam ediyor. Gazze soykırımının devam ettiği bu süreçte bölge ülkelerinin siyonist vahşete karşı mücadele adına aralarındaki sorunları buzdolabına koymaları anlaşılabilir. Ancak darbeci yönetimle başlayan yakınlaşma belli sınırlar ve şartlar dâhilinde olmalı ve Mısır halkı üzerindeki baskının sona ermesine vesile olmalıdır." ifadelerini kullandı.

"İhvan Hareket'i üzerindeki yasaklar kaldırılmalı ve Mısır'daki siyasi geleceğe asker postalları değil halkın kendisi karar vermelidir"

Mısır'da tutukluluğu devam eden İhvan Hareketi mensuplarının ve darbe karşıtlarının serbest bırakılıp Mısır'daki siyasi geleceğe halkın karar vermesi gerektiğini belirten Ramanlı, şunları söyledi:

"Mısır'da 2013 yılındaki kanlı darbeden bu yana Mısır halkı üzerindeki baskı devam etmekte, İhvan Hareketi başta olmak üzere siyaset, akademi ve sivil toplumun önde gelenleri asılsız iddialarla hapiste tutulmakta, idama varan ağır cezalara çarptırılmakta ve hareketin tüm faaliyetleri engellenmektedir.

Halkıyla normalleşmeyen, halkın haklı taleplerini baskı ve şiddet politikalarıyla bastırmaya çalışan yasakçı bir zihniyetin bölgesel meselelerde de koltuk güvenliğini önceleyeceği bilinmelidir.

Türkiye bu 'normalleşme' sürecinde Mısır halkı üzerindeki baskının sona erdirilmesini sağlamalı, lider ve üyeleri ile birlikte tüm darbe karşıtlarının serbest bırakılmasına öncülük etmelidir. Hareket üzerindeki yasaklar kaldırılmalı ve Mısır'daki siyasi geleceğe asker postalları değil halkın kendisi karar vermelidir." (İLKHA)


Lübnan'da 4 bin yaralı olduğu iddialarına bakanlıktan açıklama

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Menderes ve arkadaşlarını rahmetle anıyor; darbeci zihniyeti telin ediyorum

Polonya'da selde ölenlerin sayısı 7'ye yükseldi

Takla atan otomobil ters döndü: 2 yaralı

BM, Lübnan'daki çağrı cihazı patlamalarını kınadı            

Portekiz'de orman yangınları: 7 ölü

Mardin’de mayın, kontrollü bir şekilde imha edildi

DMM: "Türk ordusu Irak'ın Duhok kentinde sivillere saldırdı' iddiası doğru değil"

Hizbullah, birçok kişinin şehit olduğu ve 2 bin 800 kişinin yaralandığı patlamalarda işgali sorumlu tuttu

Adli Tıp'a göre Narin boğularak öldürüldü

Von der Leyen, Avrupalı ​​komisyon üyelerinden oluşan yeni ekibi açıkladı

Hizbullah: Çağrı cihazlarının patlaması sonucu 3 kişi şehit oldu, çok sayıda kişi yaralandı

Çalışma Bakanlığı ile TİSK arasında iş birliği protokolü

Belediye çalışanı bıçakla yaralandı

ABD atık suyunda felce neden olan virüs yayılıyor

Malatya'da bahçe yangınında maddi hasar oluştu

Malatya'da 2 araç çarpıştı: 3 yaralı

HÜDA PAR: Partimize yönelik iftira merkezli politikanın nedeni siyonist barbarlığa yönelik tutumumuzdur!

Malatya'da ahır yangını

Un patlamaları büyük çaplı bir patlamaya neden olabiliyor!

Direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü diğer araçlara çarptı: 2 yaralı

Lübnan'da çok sayıda iletişim cihazında patlama: Yaralılar var

Grip aşısı kimlere, ne zaman yapılmalı?

20 ton sahte zeytinyağı ele geçirildi

Lübnan ordusu, Katar'dan 15 milyon dolarlık bağış aldı

Algoloji nedir, hangi hasta gruplarına bakar?

Ankara’da yargı hizmetleri tek çatı altında toplanıyor

Adana'da 9 ayda 424 kişiye milyonluk kumar cezası

Tespit edilen metruk yapılar yıkılıyor

Eylülde 1 milyar 54 milyon lira Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi hesaplara yatırıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku