-
BIST 100
15821,38%0,09
-
DOLAR
44,47% 0,11
-
EURO
51,12% -0,18
-
GRAM ALTIN
6526,62% 1,70
-
Ç. ALTIN
10633,24% -0,32
HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Polat’tan Coca-Cola'nın sözde yatırımına tepki
-
A+Buyut
-
A-Kucult
HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Faruk Polat, işgal rejimine verdiği açık destek nedeniyle boykot edilen Coca-Cola’nın Şanlıurfa’da sözde yatırım yapmasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.
HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Faruk Polat, işgal rejiminin Gazze’de sürdürdüğü saldırıların tüm dünyanın gözleri önünde devam ettiğini belirterek, saldırgan rejime desteğini açıkça ortaya koyan ve bu nedenle milyonlarca Müslüman tarafından boykot edilen Coca-Cola’nın Şanlıurfa’daki sözde yatırımının masum olmadığını ifade etti.
Açıklamasında, söz konusu girişimin “enerji yatırımı” adı altında sunulduğunu ancak bunun Gazze’de yaşanan zulmü, akan kanı ve mazlum Filistin halkının feryadını görmezden gelme anlamı taşıdığını vurgulayan Polat, meseleye yalnızca ekonomik bir yatırım olarak bakılamayacağına dikkat çekti.
Faruk Polat, Şanlıurfa’da istihdam sağlayacak ve üretimi destekleyecek projelere ilkesel olarak karşı olmadıklarını belirterek, halkın iş ve şehrin kalkınmasının öneminin farkında olduklarını söyledi. Ancak kadınların ve çocukların katledildiği bir süreçte, işgal rejimine desteğini açıkça ifade eden bir firmanın bu topraklarda sıradan bir yatırımcı gibi görülmesini kabul etmediklerini kaydetti.
Şanlıurfa’nın ‘Peygamberler Şehri’ olduğunun altını çizen Polat, bu toprakların zulmü besleyenlere değil; adaleti, vicdanı ve hakkaniyeti savunanlara kapı açması gerektiğini ifade etti. İstihdam gerekçesiyle mazlum Filistin halkının acılarının yok sayılmaması gerektiğini vurguladı.
Boykotun bir düşmanlık değil, insani ve ahlaki bir duruş olduğunu belirten Faruk Polat, işgal rejimini finanse eden markalara karşı sessiz kalmayacaklarını söyleyerek, “Bu şehir zulme karşı susanların değil; adaletin ve vicdanın yanında duranların şehridir” ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Kocaeli'de kasten öldürme olayının şüphelisi tutuklandı
İspanya, ABD uçaklarına hava sahasını kapattı
Çin'de bina çöktü: 7 ölü, 2 yaralı
Önen: Mescid-i Aksa Müslümanların idaresi altında olduğu dönemlerde hiç kimseye kapatılmamıştır
Batı Akdeniz için fırtına uyarısı
Hazro-Kulp-Silvan hattındaki kırsal mahalle yollarının bozukluğu vatandaşları bezdirdi
Ülkelerin savaş uçağı projeleri: Gökyüzünde rekabet kızışıyor
Zirai ilaç satıcıları, mantar hastalıkları için uyardı
Unicraf ile Kişiye Özel Hediye Anlayışı Değişiyor
Esnafla buluşan Belediye Başkanı Er'den yeni Malatya mesajı
Özgür Kudüs Platformu: Müslümanlar Mescid-i Aksa'nın kapatılmasına sessiz kalmamalıdır
Malatya'dan ortak ses: Ümmet bir olmalı
Batman'da sıfır atık günü etkinliği düzenlendi
Gaziantep'te yağma suçundan aranan şüpheli yakalandı
Batman'da bağımlılıkla mücadelede yeni model
ÖNDER İmam Hatipliler Derneği'nden "Sıfır Atık" hamlesi
Malatya'da bahar ortasında kar sürprizi
Karabağlar’da boyacıda patlama: Bir yaralı
Battalgazi Belediye Başkanı Taşkın yardım malzemeleri tasnifine eşlik etti
Adana’da cep telefonu bayisinde silahlı saldırı: Bir ölü
2027 Arıcılık Olimpiyatları Türkiye’de düzenlenecek
Selçuk Üniversitesi, “Kampüsten Mahalleye İyilik Sağlık Hareketi” düzenledi
Doç. Dr. Özteke Kozan: Sanal kumar bağımlılığı bir döngüye dönüşüyor
Konya’da Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplandı
Üç eyaleti vuran Narelle Kasırgası: Hasar büyük, gökyüzü kızıl renkte
TEBD Batman İl Başkanı Değirmenci: Konut satışları dip seviyede
Yemen’de sel felaketi: Ölü sayısı 20’ye yükseldi
Mescid-i Aksa'nın kapatılması ikinci ayına girdi: Zayıf tepkiler işgalcileri cesaretlendiriyor
Esnaf altyapı sorununa tepkili: Her yağmurda aynı mağduriyeti yaşıyoruz
Pasifik'te 7,3 büyüklüğünde deprem
Yükleniyor







