• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

HÜDA PAR Siirt Eruh İlçe Başkanlığından yol tepkisi

GÜNDEM 19.02.2025 17:59:24 0
HÜDA PAR Siirt Eruh İlçe Başkanlığından yol tepkisi

HÜDA PAR Siirt Eruh İlçe Başkanı Emin Tetik, Doğanca köyünü ziyaretinde köy yolunun içler acısı haline tanıklık etti ve yetkililere acil çözüm çağrısında bulundu.

Siirt'in Eruh ilçesine bağlı Doğanca köyünü ziyaret eden HÜDA PAR Siirt Eruh İlçe Başkanı Emin Tetik, köy halkının yaşadığı sorunları gündeme taşıdı.

Parti çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen ziyarette köylüler, özellikle yol sorununun yıllardır çözüme kavuşturulmadığını belirtti.

Köylülerden yol sorunu için acil çözüm çağrısı

Doğanca köyü sakinleri, mevcut yolun yalnızca araçlar için değil, yayalar için dahi kullanılamaz hale geldiğini ifade etti. Özellikle kış aylarında ulaşımın neredeyse imkânsızlaştığını belirten köylüler, eğitim, sağlık ve diğer temel hizmetlere erişimde ciddi sıkıntılar yaşandığını dile getirdi. Çocukların okula giderken büyük zorluklarla karşılaştığını ve acil hastaların hastaneye taşınmasının güçleştiğini aktaran köylüler, yetkililerden çözüm beklediklerini söyledi.

"Bu sorunun günümüzde hâlâ var olması kabul edilemez"

Doğanca köyündeki incelemeleri sırasında yolun mevcut durumunu bizzat yerinde gören HÜDA PAR Siirt Eruh İlçe Başkanı Emin Tetik, köylülerin yaşadığı mağduriyete dikkat çekerek yetkililere seslendi. "Günümüzde hâlâ köylülerimizin bu tür temel altyapı sorunlarıyla karşı karşıya olması kabul edilemez. Yol, en temel insani ihtiyaçlardan biridir ve köylülerin hak ettiği hizmeti alması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Yetkililere çağrıda bulunan Tetik, "Köylülerimiz uzun yıllardır bu yolun yapılmasını bekliyor. Özellikle kış aylarında ulaşım tamamen durma noktasına geliyor. İnsanlar hastalarını hastaneye götürmekte büyük zorluk çekiyor. Çocuklar güvenli bir şekilde okula gidip gelemiyor. Artık yetkililerin bu sorunu görmezden gelmemesi gerekiyor." dedi.

Köylüler yol sorununun çözülmesini istiyor

Doğanca köyü sakinleri, HÜDA PAR yetkilisinin ziyaretinden memnuniyet duyduklarını belirterek, bu sorunun kamuoyuna duyurulmasını ve yetkililerin acilen harekete geçmesini talep etti.

Yıllardır süregelen bu temel altyapı sorununun bir an önce giderilmesi gerektiğini vurgulayan köylüler, ilgili kurumların sorumluluklarını yerine getirmesini istedi.

Tetik, köy halkının yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için konunun takipçisi olacaklarını belirterek, yetkililerin bir an önce harekete geçmesi gerektiğini ifade etti. (İLKHA)

 

DSÖ'den "Gazze'nin sağlık sistemi çöküyor" uyarısı

Çanakkale açıklarında 18 düzensiz göçmen yakalandı

Doritos, Skittles ve M&M’s ürünlerinde "İnsan tüketimi için önerilmez" etiketi zorunlu olacak

Macron, Grönland'ı ziyaret edecek

Han Yunus işgalci askerlere mezar oldu!

Aydın'da trafik kazası: 5 yaralı

Çad, ABD vatandaşlarına vize işlemlerini askıya aldı

Kanada'da orman yangınları kontrolden çıktı

Motosiklet sürücüsünün öldüğü kaza anı güvenlik kamerasında

Ukrayna'dan esir takası açıklaması: Rusya anlaşmaya uymayan farklı listeler sundu

Almanya'da aracın çarptığı 5 kişi yaralandı

Tüp patlayan evin çatısı çöktü: 6 ölü, 2 yaralı

Gazze'de can kaybı 54 bin 772'ye yükseldi

Hafif ticari araç dereye devrildi: 2 ölü, 1 yaralı

Gazze'ye yardım götüren Özgürlük Filosuna güvenli geçiş sağlanması çağrısı

Rusya'ya ait Su-35 savaş uçağı düşürüldü

Rusya ve NATO'dan Baltık Denizi'nde eşzamanlı tatbikat

HÜDA PAR siyasi partilerle bayramlaştı

Yetimler Vakfı: Kurban bağışlarını bayramın 4'üncü gününe kadar kabul ediyoruz

İran: israil'in nükleer projeler ve tesislerine dair stratejik belgeleri ele geçirdik

Yardım kuruluşları Diyarbakır'da kurban kesimine başladı

İzmir'de ormanlık alanda yangın

Mardin’de “kiraz” gölgesinde ifsat edici festivale tepki

Seyir halindeki kamyonette yangın

Rusya: Ukrayna esir takasını erteledi

iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Gaziantep Umut Kervanı muhtaç ailelilere kurban eti ulaştırdı

Kırgızistan'da 5.1 büyüklüğünde deprem

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 4 tutuklama

Şanlıurfa'da buğday tarlasında yangın: 170 dönüm alan kül oldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ