• BIST 100

    9729,5%1,59
  • DOLAR

    34,04% 0,07
  • EURO

    37,94% 0,20
  • GRAM ALTIN

    2826,91% 0,07
  • Ç. ALTIN

    4560,04% 0,00

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı: Acılar üzerinden siyasi rant devşiriliyor

GÜNDEM 11.09.2024 15:10:24 0
HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı: Acılar üzerinden siyasi rant devşiriliyor

HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı, Narin Güran cinayeti üzerinden partilerine yönelik gerçekleşen karalama kampanyalarına ilişkin, "Bu, acılar üzerinden siyasi rant devşirmek demektir. Üstat Bediüzzaman’ın ifadesiyle ‘menfaate dayalı siyaset yapmaktır’ ki

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı, bir haber portalına, Narin Güran cinayeti üzerinden partilerine yönelik gerçekleşen karalama kampanyalarına yanıt verdi.

Narin'in ölümü dolayısıyla derin bir acı yaşadıklarını ve katil ya da katillerin bir an önce bulunması gerektiğini belirten Ramanlı, Narin’in kayıp olduğu ilk günlerde diğer STK ve siyasi partiler gibi HÜDA PAR’ın da köye giderek aileyi ziyaret ettiklerini hatırlattı.

Narin Güran’ın ailesinin HÜDA PAR’lı olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Ramanlı, "Ailenin HÜDA PAR’a üyelikleri yoktur. O köyde HÜDA PAR üyesi bir kişi bile yok. DEM Parti başta olmak üzere pek çok siyasi parti olayın veya ailenin partimizle ilişkilendirmek suretiyle partimizin karalanması yönünde bir kampanya yürüttü, halen de yürütüyorlar. Bu siyaseten bu olayı istismar etmek demektir. Acılar üzerinden siyasi rant devşirmek demektir. Üstat Bediüzzaman’ın ifadesiyle ‘menfaate dayalı siyaset yapmaktır’ ki bu da bize göre canavarlıktır." dedi.

"Ailenin partimize üyelikleri söz konusu değildir. Partimiz o köyde oy oranları itibariyle baskın değildir"

Ramanlı, "Fail, suçlu, maktul, masum, mağdur her kesimden olabilir. Yani bir kişi HÜDA PAR’lıdır diye yüzde 100 kusursuz, hatasız olacak diye bir şey yok. Aynı şekilde başka partiler için de başka aidiyetler için de bu geçerli. Bir kişinin siyasi görüşü, anlayışı, dini, dili, kökeni belirleyici olmuyor çünkü herkesin kendine göre bir fikriyatı olabiliyor. Kötüler her yerden çıkabiliyor, iyiler her yerde vardır. Dolayısıyla bu yönde bir tezvirat yaptılar ama ellerinde patladı. Çünkü o ailenin bizim partimizle bir bağlantısı yoktur. O ailenin partimize üyelikleri söz konusu değildir. Partimiz o köyde oy oranları itibariyle baskın değildir. Bu tamamen siyasetin kirli yönünü bu olaya aks ettirmeye çalışan, siyaseti kirli emellerine alet etmek isteyenlerin maalesef tezviratları." diye belirtti.

"Siyasi saiklerle faaliyet yürüten basın-yayın organlarının cımbızlamak suretiyle cümleleri bir yere taşımasına alıştık"

HÜDA PAR GİK Üyesi Vedat Turgut’un, Diyarbakır'da Adli Tıp Kurumu önünde sözlerinin bazı kesimlerce tepkiye karşılanmasına ilişkin bir soruya Ramanlı, şunları söyledi:

"Biz inançlı insanlarız. Bin yıldan fazla bir süre İslam inancıyla yoğrulmuş insanlarız. İnsan hayatının ne kadar değerli olduğunu dinimiz bize emrediyor. Bir insanın canına kıymanın bütün bir âleme kıymak olduğunu dinimiz bize öğretiyor. Merhameti, iyiliği, yardımlaşmayı, sevgiyi bize emreden inancımızdır. Bunun karşısında fıtratı bozulanların yolu yöntemini pek çok defa görüyorsunuz. Mesela Gazze'deki katliamları görüyorsunuz. Avrupa'nın göbeğinde meydana gelen Bosna Katliamı’nı görüyorsunuz, çoluk çocuk demeden binlerce insan katlediliyor. ABD'nin Hiroşima ve Nagasaki'ye attığı atom bombalarını hatırlıyorsunuz.

Dolayısıyla her kültürde, her insanda, her coğrafyada kötüler ve iyiler olacak. Genel İdare Kurulu Üyemizin (Vedat Turgut) ifade etmeye çalıştığı şey şu; bizim özümüze dönmemiz gerekiyor. Bizim inanç temellerinde hayatımızı şekillendirmemiz gerekiyor. Rabbimizin razı olduğu bir hayatı yaşarsak bu tarz vakalarla karşılaşmayacağız ve böylesi canavarlık içimizden çıkmayacak. Ama biz özümüzden uzaklaştığımız için, biz inanç değerlerimizi terk ettiğimiz için kendisinin ifadesiyle; başımıza taş yağsa yeridir. Burada bir hakka, hakikate yönlendirme var aslında. Ama tabi medyanın ya da siyasi saiklerle faaliyet yürüten basın-yayın organlarının cımbızlamak suretiyle cümleleri bir yere taşımasına alıştık. Videonun içeriğini azıcık zahmet edip inceleyenler zaten bu minvalde bir konuşma olduğunu göreceklerdir." (İLKHA)


Lübnan'da 4 bin yaralı olduğu iddialarına bakanlıktan açıklama

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Menderes ve arkadaşlarını rahmetle anıyor; darbeci zihniyeti telin ediyorum

Polonya'da selde ölenlerin sayısı 7'ye yükseldi

Takla atan otomobil ters döndü: 2 yaralı

BM, Lübnan'daki çağrı cihazı patlamalarını kınadı            

Portekiz'de orman yangınları: 7 ölü

Mardin’de mayın, kontrollü bir şekilde imha edildi

DMM: "Türk ordusu Irak'ın Duhok kentinde sivillere saldırdı' iddiası doğru değil"

Hizbullah, birçok kişinin şehit olduğu ve 2 bin 800 kişinin yaralandığı patlamalarda işgali sorumlu tuttu

Adli Tıp'a göre Narin boğularak öldürüldü

Von der Leyen, Avrupalı ​​komisyon üyelerinden oluşan yeni ekibi açıkladı

Hizbullah: Çağrı cihazlarının patlaması sonucu 3 kişi şehit oldu, çok sayıda kişi yaralandı

Çalışma Bakanlığı ile TİSK arasında iş birliği protokolü

Belediye çalışanı bıçakla yaralandı

ABD atık suyunda felce neden olan virüs yayılıyor

Malatya'da bahçe yangınında maddi hasar oluştu

Malatya'da 2 araç çarpıştı: 3 yaralı

HÜDA PAR: Partimize yönelik iftira merkezli politikanın nedeni siyonist barbarlığa yönelik tutumumuzdur!

Malatya'da ahır yangını

Un patlamaları büyük çaplı bir patlamaya neden olabiliyor!

Direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü diğer araçlara çarptı: 2 yaralı

Lübnan'da çok sayıda iletişim cihazında patlama: Yaralılar var

Grip aşısı kimlere, ne zaman yapılmalı?

20 ton sahte zeytinyağı ele geçirildi

Lübnan ordusu, Katar'dan 15 milyon dolarlık bağış aldı

Algoloji nedir, hangi hasta gruplarına bakar?

Ankara’da yargı hizmetleri tek çatı altında toplanıyor

Adana'da 9 ayda 424 kişiye milyonluk kumar cezası

Tespit edilen metruk yapılar yıkılıyor

Eylülde 1 milyar 54 milyon lira Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi hesaplara yatırıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku