• BIST 100

    10685,48%-0,39
  • DOLAR

    41,82% 0,19
  • EURO

    48,42% -0,02
  • GRAM ALTIN

    5346,50% 0,17
  • Ç. ALTIN

    8930,57% -1,48

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı: Anayasada cuntacıların iradesi esas alınacaksa halkın iradesi yok sayılıyordur

21 Eylül 2024, Cumartesi 15:56
21 Eylül 2024, Cumartesi 15:56
HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı: Anayasada cuntacıların iradesi esas alınacaksa halkın iradesi yok sayılıyordur
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

HÜDA PAR Sözcüsü ve Milletvekili Serkan Ramanlı, "Anayasa yapma sürecinde halkın iradesinin esas alınması gerekir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Anayasa yapma konusunda bile cuntacıların iradesi esas alınacaksa, halkın iradesi yok sayılıyor dem

HÜDA PAR Sözcüsü ve Milletvekili Serkan Ramanlı, Siirt HÜDA PAR İl Başkanlığı'nda yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelerek kentin sorunlarını ve Türkiye'deki yeni anayasa tartışmalarına yönelik partinin duruşunu paylaştı.

Siirt’in yüzde 21’i geçen genç işsizlik oranı ve altyapı sorunlarına dikkat çeken Ramanlı, hayvancılık projelerinin artırılmasını istedi.

Uyuşturucu ile mücadelenin yetersiz kaldığını belirten Ramanlı, Siirt’in sosyoekonomik sorunlarının çözümünün merkezi hükümetin desteğiyle mümkün olduğunu vurguladı.

Yeni anayasa sürecinin toplumun ihtiyaçlarına yanıt vermesi gerektiğini ifade eden Ramanlı, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyerek halk iradesinin önemine vurgu yaptı."

Siirt’te işsizlik ve gençlerin sorunu

Ramanlı, Siirt’teki işsizlik sorununa dikkat çekerek kentin işsizlik oranlarının bölge ortalamasının çok üzerinde olduğunu ve genç işsizliğin yüzde 21’i geçtiğini belirtti.

Siirt’in bu konuda acil çözümlere ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Ramanlı, “Yeni iş alanlarının oluşturulması, özellikle gençlerimizin geleceğe güvenle bakabilmesi için istihdamın artırılması gerekiyor” dedi. Siirt’in tarım ve hayvancılık sektörlerinde ciddi bir potansiyele sahip olduğunu ancak bu alanlarda hayata geçirilen projelerin yetersiz kaldığını belirten Ramanlı, özellikle hayvancılık projelerine öncelik verilmesi gerektiğini söyledi.

Siirt’in altyapı sorunları

Siirt’teki diğer önemli sorunlardan biri olarak ulaşıma değinen Ramanlı, Botan Barajı'nın yapımıyla birçok köy yolunun sular altında kaldığını ve köyler arasındaki geçişlerin zorlaştığını ifade etti. Bu durumun çözülmesi için bölgede birkaç köprü yapılmasının mümkün olduğunu belirterek yetkililere çağrıda bulunan Ramanlı, ayrıca Siirt’in kentsel dönüşüm projelerinde geri kaldığını söyleyerek, beş mahalleyi kapsayan dönüşümün hâlâ başlamamış olmasının halkta hayal kırıklığı yarattığını ifade etti.

Uyuşturucu ile mücadelede yetersiz

Batman ve Diyarbakır’da olduğu gibi Siirt’te de uyuşturucu ile mücadelenin yetersiz kaldığını belirten Ramanlı, “Siirt’in gençlerini uyuşturucu belasından kurtarmak için daha ciddi adımlar atılmalı.” dedi.

Siirt’in sağlık ve altyapı eksiklikleri

Siirt Devlet Hastanesi'ndeki doktor sayısının yetersiz olduğuna dair şikayetleri de gündeme getiren Ramanlı, "Bu konuda vatandaşlarımızdan birçok şikayet alıyoruz. Maalesef Siirt’teki hekim sayısındaki yetersizlik ciddi bir sorun haline gelmiş durumda." dedi.

Ramanlı, ayrıca şehirdeki otopark sorununun büyüdüğüne ve büyük bir alışveriş merkezinin şehir merkezine inşa edilmesinin bu sorunu daha da artırdığına dikkat çekti.

Yeni anayasa tartışmaları

Ramanlı, Türkiye’de gündemde olan yeni anayasa sürecine yönelik de açıklamalarda bulundu.

HÜDA PAR’ın yeni anayasa konusundaki duruşunu belirten Ramanlı, mevcut anayasanın darbe döneminden kalma olduğunu ve bu anayasanın toplumun ihtiyaçlarına cevap veremediğini söyledi.

 "1982 Anayasası bu ülkeye giydirilmiş bir deli gömleğidir" ifadesiyle anayasanın değişmesi gerektiğini savunan Ramanlı, "Yeni anayasa sivil, adil ve temel hak ve özgürlükleri güvence altına almalıdır." dedi.

Yeni anayasa sürecinin tüm kesimleri kucaklayacak ve toplumu birleştirecek şekilde yürütülmesi gerektiğini vurgulayan Ramanlı, anayasa tartışmalarında tüm siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının masada yer alması gerektiğini ifade etti.

Ramanlı, "Anayasa yapma sürecinde halkın iradesinin esas alınması gerekir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Anayasa yapma konusunda bile cuntacıların iradesi esas alınacaksa, halkın iradesi yok sayılıyor demektir." dedi.

Ramanlı, yeni anayasanın toplumsal mutabakatı sağlayacak, demokratik ve çoğulcu bir yapıya sahip olması gerektiğini belirterek, HÜDA PAR’ın bu sürece katkı sağlayacağını söyledi. (İLKHA)

Kurtulmuş: Ümit ederiz ki bu anlaşmayla Gazze nefes alır, sağlık hizmetleri tekrar verilebilir

Gazze'de şehit sayısı 67 bin 211'e yükseldi

İslam dünyasının en önemli tarihçilerinden İbnü’l-Esîr İzzeddin el-Cezerî

Doğru tedavi ve destek bağımlılığı kontrol altına alabilir!

Schengen Bölgesi'nde yeni dijital sınır kontrol sistemi başlıyor

Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Mersin’de “Mevzuat Yapay Zekâ Asistanı Çalıştayı” başladı

Uzm. Dr. Yağcı: kız çocuklarını korumak, güçlendirmek ve desteklemek hepimizin görevidir

Battalgazi Meclisi'nden örnek karar

Filipinler'de 7,4 sonrası 6,9 büyüklüğünde yeni deprim

Endonezya, ateşkesin ardından Gazze'nin yeniden inşasını desteklemeye hazır

Şanlıurfa’da fıstık üreticilerinden destek çağrısı

Gazze’de ateşkes başladı: Binlerce Filistinli kuzeye dönüyor

Siirt’te "Büyüme, Gelişme ve Obezite İzlem Programı" başladı

Diyarbakır'da farklı suçlardan aranan 68 kişi yakalandı

Batman'da apartman altında çıkan yangın korkuttu

Malatya'da inşaattan düşen işçi hayatını kaybetti

Balıklıgöl ’de Gazze için toplumsal dayanışma ve basın açıklaması

Molla Osman Teyfur: İslam, modern psikolojik sorunlara gerçek çözümler sunar

Büyükşehir belediyesinden evlere atölye projesi hayata geçti

Malatya'da 3,5 büyüklüğünde deprem

Şanlıurfa’da Jandarmadan tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı

Eczacılar grip aşısı yetersizliğinden şikâyetçi: Talep çok, aşı yok

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi yeni rektörlük binasının açılışı yapıldı

Prof. Dr. Reşit Sevimli: İş kazalarının en büyük nedeni, eğitimsizlik, ekipman ve denetim eksikliğidir

Diyarbakır 10'uncu Alimler Buluşması'na hazırlanıyor

Batman'da 10 bin metre yasak ağ toplatıldı

İl Müftüsü Orhan İmamoğlu, Ulu Camii pasajındaki esnafı ziyaret etti

Batman'da internet kafeler denetimden geçti

TTP lideri Nur Veli'nin hava saldırısında öldüğü iddia edildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kurtulmuş: Ümit ederiz ki bu anlaşmayla Gazze nefes alır, sağlık hizmetleri tekrar verilebilir

Gazze'de şehit sayısı 67 bin 211'e yükseldi

İslam dünyasının en önemli tarihçilerinden İbnü’l-Esîr İzzeddin el-Cezerî

Doğru tedavi ve destek bağımlılığı kontrol altına alabilir!

Schengen Bölgesi'nde yeni dijital sınır kontrol sistemi başlıyor

Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Mersin’de “Mevzuat Yapay Zekâ Asistanı Çalıştayı” başladı