• BIST 100

    10870,57%0,43
  • DOLAR

    40,79% 0,09
  • EURO

    47,75% 0,44
  • GRAM ALTIN

    4383,34% 0,13
  • Ç. ALTIN

    7056,83% 0,08

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı: Bölgesel uçuş dengesizliği giderilmeli

26 Eylül 2024, Perşembe 06:00
26 Eylül 2024, Perşembe 06:00
HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı: Bölgesel uçuş dengesizliği giderilmeli
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

HÜDA PAR Sözcüsü ve Milletvekili Serkan Ramanlı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde uçak seferlerindeki yetersizliğe dikkat çekerek, bölgesel dengesizliğin bir an önce giderilmesi gerektiğini vurguladı.

Ramanlı, Siirt ve çevre illerdeki uçak seferlerinin oldukça sınırlı olduğunu ve bu durumun bölge halkını mağdur ettiğini belirterek, adil bir ulaşım sisteminin tüm Türkiye'nin hakkı olduğunu söyledi.

Ramanlı, Siirt gibi 350 bin nüfuslu bir şehirde sadece günde bir uçak seferi yapılmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

"Uçak seferleri maalesef başka bölgelere nazaran bu bölgede çok düşük. Sadece bir örnek vermek istiyorum." diyen Ramanlı, "Bu sabah itibarıyla Batman’a 4 uçak iniyor, Siirt’e 1, Şırnak ve Hakkari’ye 2 uçak iniyor. Ama aynı gün Rize’ye 10, Trabzon’a ise 19 uçak iniyor. Yani, bu iki ilin toplamına inen uçak sayısı, az önce saydığım 6 ilin toplamından fazla. Burada bir dengesizlik olduğu açık. Örneğin, 350 bin nüfuslu Siirt’te sadece 1 uçak var. Öte yandan, 350 bin nüfuslu başka illerde durum çok farklı. Burada çok ciddi bir dengesizlik var ve bu bölgesel ayrımcılığa son verilmesi gerekiyor." dedi.

"Eşitsizlik çok açık"

Ramanlı, uçuşlardaki eşitsizliği somut rakamlarla gözler önüne serdi. "Bugün Rize’ye 10, Trabzon’a ise 19 uçak iniyor. Yani, bu iki ilin toplamına inen uçak sayısı, Siirt, Batman, Şırnak, Hakkari, Van ve Muş gibi altı ilin toplamından daha fazla. Bu, bölgeler arası hizmet dağılımındaki adaletsizliğin en bariz örneklerinden biridir," dedi.

"Tüm Türkiye’nin imkanlarından eşit şekilde yararlanmalıyız"

Serkan Ramanlı, bölge halkının da Karadeniz, Ege ve Akdeniz'deki vatandaşlar kadar ulaşım haklarına sahip olması gerektiğini dile getirdi.

"85 milyon bu ülkenin vatandaşlarıyız ve hepimiz ülkenin imkanlarından eşit ve adil bir şekilde yararlanmalıyız. Trabzon da bizim, Siirt de bizim. Bölgesel ayrımcılığa son verilerek, uçak seferlerindeki bu dengesizliğin giderilmesi gerekiyor," diyen Ramanlı, Türkiye’nin her bölgesinin aynı hizmet kalitesini hak ettiğini vurguladı.

"Siirt’in potansiyeli ulaşım engeline takılıyor"

Siirt, doğal güzellikleri, kültürel zenginliği ve ekonomik potansiyeliyle dikkat çeken bir şehir. Ancak uçak seferlerinin yetersizliği, hem ticaret hem de turizm açısından şehrin gelişimini olumsuz etkiliyor.

Serkan Ramanlı, bölgenin sadece coğrafi değil, aynı zamanda sosyal ve ekonomik kalkınması için ulaşım altyapısının güçlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, "Siirt’teki bu dengesizliğin giderilmesi, bölgenin hak ettiği gelişim sürecine katkı sağlayacaktır." dedi.

"Bölgesel dengesizlik sona erdirilmeli"

Serkan Ramanlı, doğu illerine yapılan ulaşım hizmetlerinin Batı ve Karadeniz illeriyle kıyaslandığında oldukça yetersiz olduğunu belirterek, uçak seferlerinin bölgeye eşit bir şekilde dağıtılması gerektiğini vurguladı.

"Bölge halkı olarak bu dengesizliğin sona erdirilmesini istiyoruz. Ulaşım hizmetlerinde yapılan bu bölgesel ayrımcılığın, halkımızın yaşam kalitesine doğrudan etki ettiğini unutmayalım. Bu dengesizliği çözmek için yetkililerin harekete geçmesini bekliyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bingöl'de trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Konya’da “Hayat Namazla Güzeldir” programı gerçekleştirildi

Siyonist rejimden yeni sürgün kararı: Sivilleri güneye taşımaya hazırlanıyorlar

Bakan Fidan, Rus ve Ukraynalı mevkidaşları ile görüştü

Yunanistan’da son 4 günde 242 orman yangını çıktı

Euro-Med: israil, Gazze'de 6 gün içinde 400 evi yerle bir etti

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Malatya şiddetli kuraklık ile karşı karşıya

Peru'da bir caddede meydana gelen patlamada 11 kişi yaralandı

Bursa'da çalılık yangını korkuttu

ABD, Gazze halkına ziyaretçi vizesi verilmesini durdurdu

Malatya'da 2 otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Konyalı miniklerden Gazze'ye anlamlı destek

Göç İdaresi Başkanlığı ülkesine dönen Suriyeli sayısını açıkladı

Rusya iki yerleşim yeri daha ele geçirdi

Sinop’ta orman yangını

Giresun'da kamyonet kazası: 4 ölü, 1 yaralı

Sağlık Bakanlığı ücretsiz kanser taramaları için SMS ile bilgilendirme dönemi başlattı

Siyonist çeteler Filistinlilerin arazi ve araçlarını ateşe verdi

Gazze'de can kaybı 61 bin 897'ye yükseldi

Myanmar'da ordunun hava saldırısında 21 kişi öldü

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ABD'ye gidiyor

Çanakkale'de orman yangını

Malatya'da çatı yangını paniğe neden oldu

Bilecik'te uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Umut Kervanı’ın Van’da açtığı yaz okulu devam ediyor

Rusya'da fabrikada patlama: 11 ölü, 130 yaralı

UNRWA: Gazze’deki abluka kaldırılmalı, insani yardımların geniş ölçekte ulaştırılması sağlanmalı

82 yaşındaki Hümeyra Teyze alevlere karşı su bidonlarıyla mücadele etti

Portekiz'de orman yangını: 1 ölü, 1 yaralı

BUDO seferlerine olumsuz hava engeli

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bingöl'de trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Konya’da “Hayat Namazla Güzeldir” programı gerçekleştirildi

Siyonist rejimden yeni sürgün kararı: Sivilleri güneye taşımaya hazırlanıyorlar

Bakan Fidan, Rus ve Ukraynalı mevkidaşları ile görüştü

Yunanistan’da son 4 günde 242 orman yangını çıktı

Euro-Med: israil, Gazze'de 6 gün içinde 400 evi yerle bir etti

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Malatya şiddetli kuraklık ile karşı karşıya