• BIST 100

    9708,65%3,23
  • DOLAR

    39,79% -0,27
  • EURO

    46,70% -0,41
  • GRAM ALTIN

    4205,74% 0,13
  • Ç. ALTIN

    6740,52% 0,00

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı: Zenginin cebine dokunmayanlar, elini yoksulun yakasından çekmiyor

19 Ekim 2024, Cumartesi 05:44
19 Ekim 2024, Cumartesi 05:44
HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı: Zenginin cebine dokunmayanlar, elini yoksulun yakasından çekmiyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Muş'taki yerel ve ulusal basın mensupları ve STK temsilcileriyle bir araya gelen HÜDA PAR Sözcüsü ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bir dizi programa katılmak üzere Muş'a gelen HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı, HÜDA PAR GİK Üyesi Cesim Yılmaz, İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan ve İl Yönetimi ile birlikte kentte görev yapan basın mensupları ve STK temsilcileriyle buluştu.

Programın selamlama konuşmasını yapan İl Başkanı Çağlayan, teşriflerinden dolayı Milletvekili Ramanlı'ya, katılımlarından dolayı da basın mensuplarına ve STK temsilcilerine teşekkür etti.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Ramanlı. yoksul ve zenginden aynı miktarda vergi almanın adaletsizlik olduğunu vurguladı.

Gazze'de işgalci siyonist katillerin saldırısında en ön cephede çatışarak şehid olan HAMAS lideri Yahya Sinvar'a rahmet dileyen Ramanlı, Sinvar'ın şehadetini tebrik etti.

"Neredeyse zengin ile yoksul aynı vergiyi ödemek zorunda kalıyor"

Ülke gündeminin daha çok ekonomik sıkıntılarla meşgul edildiğini vurgulayan Ramanlı, "Türkiye gündemi daha çok ekonomik sıkıntılar üzerinde meşgul edilmiş durumda. Çünkü yıllardan beri bu faize dayalı kapitalist ekonomik düzenin devamı için sorunlarla boğuşuyoruz. Vergiyi adaletli almıyoruz. Zenginler kılıfına uydurarak hiç vergi vermezken, yoksul ve dar gelirli insanlar, sürekli yakasına yapışmış bir vergi memuruyla yaşamak zorunda. Dolaylı vergiler toplam vergilerin yüzde 60'ından fazlasını oluşturduğu için, neredeyse zenginle yoksul aynı vergiyi ödemek zorunda kalıyor. Düşünün bir bardak sudan alınan 10 kuruş vergi için zengin de 10 kuruş vergi ödüyor, fakir de aynısını ödüyor. Ama bu zengine dokunmazken, yoksula dokunuyor." dedi.

"Vergideki adaletsizliğe son verilmesi gerekiyor. Hükümetin bu cesareti göstermesi lazım"

Vergi toplamadaki adaletsizliğin vergi dağılımında da adaletsizliğe sebep olduğunu belirten Ramanlı, "Vergi toplamadaki adaletsizlik, vergi dağılımında da adaletsizliğe sebep oluyor. Biz bu adil düzeni oluşturmadığımız sürece, adil sisteme kavuşmadığımız sürece, refaha ermemiz mümkün değil. İşi kökünden çözmemiz gerekiyor. Vergide adaleti bizim sağlamamız lazım. Zenginin cebine dokunmayanlar, yoksulun yakasından elini çekmiyor, çekemiyor. Çünkü illa o kasanın dolması lazım. Sen elini zenginin cebine atmadığın müddetçe, senin elin yoksulun yakasından düşmez. Ama yoksulun yakasına yapışmaya hakkın yok. Yoksuldan niye vergi alıyorsun? Dar gelirliden mümkünse vergi alma. Vergi servetten alınır. Ama zengin bir yolunu buluyor, kılıfına uyduruyor, ödemiyor bir şey. Ama yoksul en temel gıda maddelerini satın alırken bile vergi veriyor. Bu adaletsizliğe son verilmesi lazım. Bu cesaret işidir. Bu cesareti, bu hükümetin göstermesi gerekiyor." diye konuştu.

 "1982 Anayasası'ndan bu ülkenin kurtulması lazım"

Ülkenin darbe anayasasından mutlak surette kurtulması gerektiğinin altını çizen Ramanlı, "1982 Anayasası'ndan bu ülkenin kurtulması lazım. Bunu herkes söylüyor. Herkes, 1982 Anayasası'ndan kurtulmak istediğini söylüyor. Ama hadi bakalım oturalım, yazalım dediğinde birileri bakıyorsun kaçtı topukladı. Ya da masa kurulmasın diye elinden geleni yapıyor. Niye? Bu adil olmayan sistemden nemalandığı için. Anayasanın değişmesini isteyenler, eşitlik istiyor, başkasına zulmedeyim, demiyor. Bu ülkenin Türkü, Kürdü eşit olsun diyoruz. Bütün temel hak ve özgürlüklerden eşit şekilde istifade etsinler. Dil konusunda, statü konusunda, ülke kaynaklarından istifade etme konusunda bir farklılık oluşmasın istiyoruz. Ama bunun temelini de anayasada meydana getirmemiz lazım. Eğer biz 85 milyon, hepimiz aynı ülke toprakları içerisinde, aynı eşit haklara sahip, aynı nüfus cüzdanını taşıyan insanlarsak, bunu kabul ediyorsak, uygulamada da anayasal düzeyde de eşit olmak zorundayız. Kimseye zulmedelim demiyoruz. Bir daha zulme uğramak istemiyoruz." dedi.

"Bir daha 28 Şubat'ları yaşamayalım istiyoruz"

"Bizim derdimiz bu. Hem dindar, muhafazakar Müslümanlar olarak, bir daha 28 Şubatları yaşamayalım." diyen Ramanlı, şunları söyledi:

"Hem Kürtler olarak bir daha ret, inkar, asimilasyon politikalarının kurbanı olmayalım istiyoruz. Ama mevcut anayasa, bu her ikisine de bugün itibariyle imkan veriyor. Meclis'ten başörtülü milletin vekilini kovanlar hangi anayasaya göre bu hakkı kendilerinde gördüler? Mevcut anayasaya göre. Değişti mi? Değişmedi. Dilimizi, kültürümüzü inkar eden, varlığımızı yok sayan anlayışlar, kaynağını hangi anayasadan aldılar? Mevcut anayasadan aldılar. Bu anayasa değişti mi? Değişmedi. Bugün de değişmesin, istiyorlar. Evet, iktidarda onlar yok. O yüzden dindarlara zulmedemiyorlar. Evet, iktidarda onlar yok. Kürtler az da olsa bir kazanım sahibi oldular. Ama o iktidarda olamadıkları sürece mümkündür. O yüzden millet olarak bizim bu darbe anayasadan kurtulmamız gerekiyor. İdeolojiyi dayatan, tek tipçilik dayatan ve her tarafından yasaklar akan bu anayasadan bizim kurtulmamız; adil, sivil, yerli bir anayasa yapmamız şart."

"Filistin direnişi, o muazzez direnişçilerin gayretleriyle ayaktadır"

Gazze'de yaşanan soykırıma ve HAMAS Lideri Yahya Sinvar'ın şehadetine de değinen Ramanlı, İslam ülkelerinin, İslam aleminin ve insanlığın bu soykırıma tepki vermediğini söyledi.

Ramanlı, "siyonistlerin saldırısı sonucu girdiği çatışmada şehid olan Yahya Sinvar'a Allah'tan rahmet diliyorum. Şehadeti mübarek olsun. Filistin direnişi, o muazzez direnişçilerin gayretleriyle, mücadeleleriyle ayaktadır Elhemdullillah. Ama maalesef ne İslam ülkeleri, ne İslam alemi ne insanlık bu zulme, bu vahşete, bu soykırıma ne gerektiği tepkiyi veriyor ne de müdahaleyi gerçekleştirebiliyor." ifadesini kullandı.

"Gazze için üzerimize düşeni yapmalıyız"

Ramanlı, "Bir avuç mücahit orada kendi topraklarını, kendi vatanlarını, kendi namuslarını ve bütün Müslümanların izzetini savunuyor. Allah yardımcıları olsun. Rabbimiz onlarla beraber olsun. Bize de şuur versin, imkan versin, cesaret versin, gayret versin ki biz de üzerimize düşeni hem millet olarak hem hükümetler olarak hem İslam alemi olarak hem de bütün bir insanlık olarak yapalım. Eğer imkanımız varsa, kullanmadıysak, hesabını Allah bizden de soracak. Bunu bilelim." diye konuştu.

Ramanlı, Muş özelinde birçok sorunun olduğunu hatırlatarak, sorunların çözülmesi noktasında adımların atılması gerektiğini belirtti. (İLKHA)

Adıyaman'da yaz Kur'an kurslarının açılışı yapıldı

Yalova merkezli dolandırıcılık operasyonu: 7 kişi tutuklandı

Biçerdöverler için zorunlu yangın tedbiri: Tedbirler alınmadan hasat yapılamayacak

Kur’an kursuna katılan çocuklar: Allah’ın evinde Kur’an öğrenmek çok güzel bir his

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan enflasyon ve ekonomi üzerine mesajlar

Elazığ'da bir haftada 240 kişi gözaltına alındı

Adıyaman'da metruk ev yangını

Hatay'da ormanlık alanda yangın

Uyanık Ailesinin Acı Günü

"Gazze'de süt yok, acı mercimek var"

Milyonlarca memur ve emeklinin maaş zammı için geri sayım

Batman'da bıçaklı kavgada iki kişiyi yaralayan şüpheliler yakalandı

Birden fazla suç kaydı bulunan şahıs yakalandı

CHP kurultay davası ertelendi

Gaziantep'te trafik kurallarına uymayan 22 arac sürücüsüne ceza kesildi

Motorine zam gündemde: Benzin ve LPG'de son durum

Şansi’den Erzurum’da güçlü mesaj: “Batman’ın sözü masada!”

Batman'da evlilik başvurusu yapan çiftlere yenidoğan tarama eğitimi verildi

Ercan Gün ve su park'larında hijyen seferberliği

Yaz Kur'an kursları tüm heyecanıyla başladı

30 öğrenci İslami İlimler Yüksek Öğretim Programı'ndan mezun oldu

Bunu yapmayan araç sahipleri, 140 bin TL ceza ödeyebilir

İdeal kilonu öğren, sağlıklı yaşa” kampanyası Batman Kozluk’ta hayata geçirildi

Batman’da evliliğe ilk adımda sağlık eğitimi: çiftlere yenidoğan taraması anlatıldı

İşsizlik rakamları açıklandı: Mayıs ayında düşüş

TOKİ teslime hazır onlarca daire satılacak! İşte detaylar

İhracat ve ithalat mayıs ayında arttı

AK Parti Batman kadın kolları’ndan koruyucu aile günü’ne anlamlı destek

Aile mezarlığı şekilleniyor

Altın haftaya durgun başladı: 30 Haziran 2025 güncel fiyatlar

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Adıyaman'da yaz Kur'an kurslarının açılışı yapıldı

Yalova merkezli dolandırıcılık operasyonu: 7 kişi tutuklandı

Biçerdöverler için zorunlu yangın tedbiri: Tedbirler alınmadan hasat yapılamayacak

Kur’an kursuna katılan çocuklar: Allah’ın evinde Kur’an öğrenmek çok güzel bir his

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan enflasyon ve ekonomi üzerine mesajlar

Elazığ'da bir haftada 240 kişi gözaltına alındı

Adıyaman'da metruk ev yangını