• BIST 100

    11197,35%0,13
  • DOLAR

    41,29% 0,15
  • EURO

    48,92% -0,14
  • GRAM ALTIN

    4863,47% -0,59
  • Ç. ALTIN

    7962,12% -0,77

HÜDA PAR Vekili Demir: Çifte vatandaşlarla ilgili Kanun Teklifi'ni öne alalım ve yasalaştıralım

17 Ekim 2024, Perşembe 16:23
17 Ekim 2024, Perşembe 16:23
HÜDA PAR Vekili Demir: Çifte vatandaşlarla ilgili Kanun Teklifi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

TBMM Genel Kurulu'nda söz alarak konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, Filistin'de yaşanan soykırıma dikkat çekerek çifte vatandaşlarla ilgili Kanun Teklifi'nin öne alınması ve yasalaştırılması gerektiğini vurgulad

TBMM Genel Kurulu'nda HÜDA PAR Genel Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, "Filistin'de devam eden soykırım" konusu çerçevesinde gündem dışı kürsüde söz alarak konuştu.

Gayr-i meşru siyonist terör şebekesinin yaklaşık 100 yıldır işgal altında tuttuğu Filistin topraklarındaki katliamları dur durak bilmiyor. 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana özellikle Gazze ve tüm Filistin'de gerçekleştirilen soykırım devam ederken, kural tanımaz ve ahlaktan yoksun siyonist terör şebekesi Filistin ile birlikte şimdilerde dünyanın gözü önünde Lübnan ve Suriye'ye de saldırıyor.

Konuyla ilgili TBMM Genel Kurulu'nda söz alan Demir, "Malumunuz olduğu üzere işgalci siyonist rejim, bir yıldan fazladır Gazze’yi en ağır şekilde bombalamak suretiyle yüzyılımızın en korkunç katliamlarını gerçekleştiriyor, her türlü savaş suçunu işleyerek tüm insanlığın gözü önünde bariz bir soykırım uyguluyor. Bir yıl sonra katliam politikasını Lübnan’a taşıyan siyonist rejim, başta İran olmak üzere diğer bölge ülkelerini de çatışmaların içerisine çekmek suretiyle tüm bölgeyi istikrarsızlığa sevk etmeyi hedeflemekte, kendince 'Arz-ı Mevud' emellerine kavuşmanın sinsi hesabını yapmaktadır. Dikkatlerin Lübnan-İran hattına çevrilmesiyle özellikle Gazze’nin kuzeyinde korkunç katliamlar en vahşi şekilde sürdürülüyor. Medya ambargosundan dolayı yaşanılan insanlık dramı her ne kadar gündeme gerektiği şekilde gelmese de, saha kaynaklarından gelen bazı bilgiler, özellikle Gazze’nin kuzeyinde durumun cidden ürkütücü boyutlara vardığını ortaya koymaktadır." dedi.

"Gerekli adımlar atılmadığı taktirde şimdiye kadar bombalarla can veren Gazze halkı artık açlıktan can vermeye başlayacaktır"

Konuşmasının devamında Demir, şunları aktardı:

"Derme çatma çadırlarda yaşam mücadelesi veren Gazze’nin kuzeyindeki halk, ancak vurulan çadırlarıyla birlikte cayır cayır yandıkları korkunç alevlerle haberlere konu olabiliyor. Katliamların yanı sıra Kuzey Gazze’ye başta temel gıda olmak üzere ilaç ve tıbbi malzemelerin girişine izin verilmiyor. İnsanlar açlığa mahkûm edilmiş durumda. Gelen bilgiler, açlık ve susuzluk nedeniyle gerçekleşecek toplu ölümlerin an meselesi olduğunu gösteriyor. Vicdan sahibi herkesin harekete geçmesi için daha ne olması bekleniyor. Bu vahim tablo karşısında eldeki tüm imkânların kullanılması gerekir. Şu anda siyonist katillerin açlığa mahkûm ettiği Gazze’nin kuzeyi için gıda tedariki tüm ihtiyaçların önüne geçmiş durumdadır. Özellikle hükümetin üzerine düşen acil görev, hiç vakit kaybetmeden Gazze’ye bir gıda tedarik koridorunun açılmasına öncülük etmesi ve halkın acil gıda ihtiyacını giderecek etkin adımlar atmasıdır. Gerekli adımlar atılmadığı taktirde şimdiye kadar bombalarla can veren Gazze halkı artık açlıktan can vermeye başlayacaktır."

"Kanun teklifimiz 158. sırada olmasına rağmen, 161 sıra sayılı kanun teklifi öne alınarak görüşüldü"

28 Aralık 2023’te HÜDA PAR tarafından verilen "Soykırım suçuna karışmış çifte vatandaşlarla ilgili Kanun Teklifi" 158 sıra numarasıyla genel kurulda görüşülmeyi beklediğini hatırlatan Demir, "Bugün canlı örneğini Gazze’de gördüğümüz soykırım suçu aslında bütün insanlığa karşı işlenmektedir. Bu iğrenç suçu işleyen çifte vatandaşların cezasız bırakılmaması, siyasi mülahazaların ötesinde son derece insani, ahlaki ve vicdani bir sorumluluktur. Kanun teklifimiz 158. sırada olmasına rağmen henüz görüşülmeyi beklerken, 161 sıra sayılı kanun teklifi öne alınarak görüşüldü, ama kanun teklifimiz halen gündemin son sırasında ve görüşülmeyi bekliyor. Öne alınan kanun tekliflerinin aciliyeti olabilir. Ancak öne alınan kanun tekliflerindeki konulardan hiç biri parçalanan, açlıktan kırılan çocukların feryadının dindirilmesi için çaba sarf etmekten daha acil ve öncelikli değildir. Kanun teklifimiz yetersiz görülebilir, üzerinde eklemeler, çıkartmalar ve düzeltmeler yapılabilir. Hiç sorun değil. Değerli milletvekilleri, geliniz, soykırım suçunun cezasız bırakılmayacağı hususunda ortak bir irade ile doğrudan görüşülme önergemize ret oyu veren CHP ve DEM parti de dâhil olmak üzere bütün parti gruplarının desteğiyle bu kanun teklifimizi bir an önce görüşüp yasalaşmasını sağlayalım." ifadelerine yer verdi.

"Soykırım suçuna karışmış çifte vatandaşlarla ilgili Kanun Teklifini öne alalım ve yasalaştıralım"

Son olarak Demir, "Özünde bütün insanlığa karşı işlenen soykırım suçuna iştirak her ne sebeple olursa olsun cezasız bırakılmamalıdır. Bu konuda hem iç kamuoyunda hem de Filistin konusunda hassasiyet sahibi dış dünyada oluşan beklentiyi ortak bir kararla karşılayalım. Teklifi öne alalım ve yasalaştıralım. Açlıktan bitap düşmüş savunmasız kadınların, diri diri yakılan ve yarasına sürülecek merhemi olmayan zavallı çocukların dayanacak halleri kalmadı. Yapacağımız her ne varsa bir an önce yapalım diyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Sağlık-Sen Şırnak İl başkanı Anmal: Tasarrufu bırak israfı önle

Şanlıurfa’da fıstık ithalatı tepkisi: “Çiftçi kuraklıkla boğuşurken ithalat kabul edilemez”

Umut Kervan'ından ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye desteği

Mersin’de su ürünleri av sezonu törenle açıldı

Batman İŞKUR'da devir teslim gerçekleşti

Gazze'de katliam: 45 şehit, onlarca yaralı

Ustasından LPG'li araç sahiplerine önemli uyarılar

Akdeniz'de balık sezonu bereketiyle başladı

Batmanlı çocuklar TEKNOFEST'te yer aldı

Batman MEM'den velilere çağrı: Ek kitap zorunluluğunu bildirin

Selçuk Bayraktar: Davamız zulme dur diyecek güce ulaşmaktır

Büyükşehir Belediyesinden Ayvalı Mahallesi'ne 11 bin 950 metre içme suyu hattı

Ballıca Mağarası doğal güzelliği, tarihi ve şifalı havasıyla ziyaretçilerini büyülüyor

Bingöl’de aranan şahıs yakalandı

Siirt-Bitlis karayolunda tır devrildi: Yol trafiğe geçici olarak kapandı

Katar Emiri Şeyh Temim Ürdün'de

Siirt’te sepsis tanılı hasta, hava ambulansıyla İstanbul’a sevk edildi

Bingöl Üniversitesinde 3 dekan istifa etti

Son dönemde eczanelerde yapılan yasal düzenlemeler neler içeriyor?

Et fiyatları yükseldi: Çözüm için besicilik OSB çağrısı yapıldı

Gazze'de bir milyon Filistinli zorunlu göçe direniyor

Şanlıurfa’da iş yerinde çökme: 1 ölü

Siyonist rejim, 3 bin dönüm araziye sahip Filistin köyünü ikinci kez yerle bir etti

Batman’da Eğitime Sorunsuz Başlangıç: Kaynak Kitap İddiaları Gerçeği Yansıtmıyor

Bursa'da İki farklı kızılgeyik ailesi, foto kapanla görüntülendi

Belediye Başkanı Geçit: Asfaltlanmadık yol bırakmayacağız

Op. Dr. Alur: Ani hava değişimi ve mevsimsel geçişler kalp sağlığını olumsuz etkiliyor

Cizre’de "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi başladı

Gazze Sağlık Bakanlığı: Rantisi Çocuk Hastanesi'ne saldırı insanlık suçudur

Batman'da eğitimciler kan bağışında bulundu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Sağlık-Sen Şırnak İl başkanı Anmal: Tasarrufu bırak israfı önle

Şanlıurfa’da fıstık ithalatı tepkisi: “Çiftçi kuraklıkla boğuşurken ithalat kabul edilemez”

Umut Kervan'ından ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye desteği

Mersin’de su ürünleri av sezonu törenle açıldı

Batman İŞKUR'da devir teslim gerçekleşti

Gazze'de katliam: 45 şehit, onlarca yaralı

Ustasından LPG'li araç sahiplerine önemli uyarılar