• BIST 100

    9018,1%0,69
  • DOLAR

    34,16% 0,04
  • EURO

    37,22% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2950,53% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4905,18% 0,13

HÜDA PAR Vekili Demir: Çifte vatandaşlarla ilgili Kanun Teklifi'ni öne alalım ve yasalaştıralım

GÜNDEM 17.10.2024 16:23:49 0
HÜDA PAR Vekili Demir: Çifte vatandaşlarla ilgili Kanun Teklifi

TBMM Genel Kurulu'nda söz alarak konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, Filistin'de yaşanan soykırıma dikkat çekerek çifte vatandaşlarla ilgili Kanun Teklifi'nin öne alınması ve yasalaştırılması gerektiğini vurgulad

TBMM Genel Kurulu'nda HÜDA PAR Genel Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, "Filistin'de devam eden soykırım" konusu çerçevesinde gündem dışı kürsüde söz alarak konuştu.

Gayr-i meşru siyonist terör şebekesinin yaklaşık 100 yıldır işgal altında tuttuğu Filistin topraklarındaki katliamları dur durak bilmiyor. 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana özellikle Gazze ve tüm Filistin'de gerçekleştirilen soykırım devam ederken, kural tanımaz ve ahlaktan yoksun siyonist terör şebekesi Filistin ile birlikte şimdilerde dünyanın gözü önünde Lübnan ve Suriye'ye de saldırıyor.

Konuyla ilgili TBMM Genel Kurulu'nda söz alan Demir, "Malumunuz olduğu üzere işgalci siyonist rejim, bir yıldan fazladır Gazze’yi en ağır şekilde bombalamak suretiyle yüzyılımızın en korkunç katliamlarını gerçekleştiriyor, her türlü savaş suçunu işleyerek tüm insanlığın gözü önünde bariz bir soykırım uyguluyor. Bir yıl sonra katliam politikasını Lübnan’a taşıyan siyonist rejim, başta İran olmak üzere diğer bölge ülkelerini de çatışmaların içerisine çekmek suretiyle tüm bölgeyi istikrarsızlığa sevk etmeyi hedeflemekte, kendince 'Arz-ı Mevud' emellerine kavuşmanın sinsi hesabını yapmaktadır. Dikkatlerin Lübnan-İran hattına çevrilmesiyle özellikle Gazze’nin kuzeyinde korkunç katliamlar en vahşi şekilde sürdürülüyor. Medya ambargosundan dolayı yaşanılan insanlık dramı her ne kadar gündeme gerektiği şekilde gelmese de, saha kaynaklarından gelen bazı bilgiler, özellikle Gazze’nin kuzeyinde durumun cidden ürkütücü boyutlara vardığını ortaya koymaktadır." dedi.

"Gerekli adımlar atılmadığı taktirde şimdiye kadar bombalarla can veren Gazze halkı artık açlıktan can vermeye başlayacaktır"

Konuşmasının devamında Demir, şunları aktardı:

"Derme çatma çadırlarda yaşam mücadelesi veren Gazze’nin kuzeyindeki halk, ancak vurulan çadırlarıyla birlikte cayır cayır yandıkları korkunç alevlerle haberlere konu olabiliyor. Katliamların yanı sıra Kuzey Gazze’ye başta temel gıda olmak üzere ilaç ve tıbbi malzemelerin girişine izin verilmiyor. İnsanlar açlığa mahkûm edilmiş durumda. Gelen bilgiler, açlık ve susuzluk nedeniyle gerçekleşecek toplu ölümlerin an meselesi olduğunu gösteriyor. Vicdan sahibi herkesin harekete geçmesi için daha ne olması bekleniyor. Bu vahim tablo karşısında eldeki tüm imkânların kullanılması gerekir. Şu anda siyonist katillerin açlığa mahkûm ettiği Gazze’nin kuzeyi için gıda tedariki tüm ihtiyaçların önüne geçmiş durumdadır. Özellikle hükümetin üzerine düşen acil görev, hiç vakit kaybetmeden Gazze’ye bir gıda tedarik koridorunun açılmasına öncülük etmesi ve halkın acil gıda ihtiyacını giderecek etkin adımlar atmasıdır. Gerekli adımlar atılmadığı taktirde şimdiye kadar bombalarla can veren Gazze halkı artık açlıktan can vermeye başlayacaktır."

"Kanun teklifimiz 158. sırada olmasına rağmen, 161 sıra sayılı kanun teklifi öne alınarak görüşüldü"

28 Aralık 2023’te HÜDA PAR tarafından verilen "Soykırım suçuna karışmış çifte vatandaşlarla ilgili Kanun Teklifi" 158 sıra numarasıyla genel kurulda görüşülmeyi beklediğini hatırlatan Demir, "Bugün canlı örneğini Gazze’de gördüğümüz soykırım suçu aslında bütün insanlığa karşı işlenmektedir. Bu iğrenç suçu işleyen çifte vatandaşların cezasız bırakılmaması, siyasi mülahazaların ötesinde son derece insani, ahlaki ve vicdani bir sorumluluktur. Kanun teklifimiz 158. sırada olmasına rağmen henüz görüşülmeyi beklerken, 161 sıra sayılı kanun teklifi öne alınarak görüşüldü, ama kanun teklifimiz halen gündemin son sırasında ve görüşülmeyi bekliyor. Öne alınan kanun tekliflerinin aciliyeti olabilir. Ancak öne alınan kanun tekliflerindeki konulardan hiç biri parçalanan, açlıktan kırılan çocukların feryadının dindirilmesi için çaba sarf etmekten daha acil ve öncelikli değildir. Kanun teklifimiz yetersiz görülebilir, üzerinde eklemeler, çıkartmalar ve düzeltmeler yapılabilir. Hiç sorun değil. Değerli milletvekilleri, geliniz, soykırım suçunun cezasız bırakılmayacağı hususunda ortak bir irade ile doğrudan görüşülme önergemize ret oyu veren CHP ve DEM parti de dâhil olmak üzere bütün parti gruplarının desteğiyle bu kanun teklifimizi bir an önce görüşüp yasalaşmasını sağlayalım." ifadelerine yer verdi.

"Soykırım suçuna karışmış çifte vatandaşlarla ilgili Kanun Teklifini öne alalım ve yasalaştıralım"

Son olarak Demir, "Özünde bütün insanlığa karşı işlenen soykırım suçuna iştirak her ne sebeple olursa olsun cezasız bırakılmamalıdır. Bu konuda hem iç kamuoyunda hem de Filistin konusunda hassasiyet sahibi dış dünyada oluşan beklentiyi ortak bir kararla karşılayalım. Teklifi öne alalım ve yasalaştıralım. Açlıktan bitap düşmüş savunmasız kadınların, diri diri yakılan ve yarasına sürülecek merhemi olmayan zavallı çocukların dayanacak halleri kalmadı. Yapacağımız her ne varsa bir an önce yapalım diyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Laszlo Köver'i kabul etti

Ağrı'da kar yağışı ve yağmur etkili oldu

Van'da bazı bölgeler 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildi

Gaziantep Valiliği ildeki yerel ve ulusal basınla bir araya geldi

Kuzey Kore, Güney Kore ile olan bağlantı yollarını havaya uçurdu

Diyarbakır'da bıçaklı kavga: 1'i ağır 6 yaralı

İki otomobilin çarpıştığı kazada 6 kişi yaralandı

Batman'da zincir marketler denetlendi

Gazze'ye 3 ay sonra ilk kez havadan yardım indirildi

AB ülkeleri, Ukrayna gündemiyle toplandı

Uzmanlar: Ekran bağımlılığı cildi yaşlandırıyor

Gaziantep'te hırsızlık şüphelisi şahıs yakalandı

ECB'den faiz indirim kararı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Gündüz kuşağı programları aile kurumunu yıkıma uğratıyor

Bingöl’de İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 4. Olağan Toplantısı yapıldı

Bingöl’de 4 kilo 576 gram kubar esrar ele geçirildi

Uzmanlardan kombi bakımı ile ilgili uyarı ve tavsiyeler!

Müftü Bekiroğlu: "Bizi aldatan bizden değildir"

Meteorolojiden zirai don uyarısı

HÜDA PAR Vekili Demir: Çifte vatandaşlarla ilgili Kanun Teklifi'ni öne alalım ve yasalaştıralım

HÜDA PAR’da görev değişiklikleri

Gaziantep'te sahte deterjan operasyonu

Tedavi için Ankara'ya getirilen ve şehadete kavuşan Filistinlilerin sayısı 35'e yükseldi

Deprem anında engelli öğrencisini kucaklayarak dışarı çıkaran öğretmene Başarı Belgesi verildi

İzmir'de orman yangını

Abdülmecid Tebbun: Fransa'nın Cezayir'i sömürgeleştirmesi unutturulmaya çalışılıyor

Şalgamın sağlığa faydaları

Yazar Özmen Gaziantep’te başarıda arkadaş seçimini anlattı

Aydın-Denizli Otoyolu açıldı

Asırlardan gelen şifa kaynağı: Meyan kökü şerbeti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku