• BIST 100

    9265,01%-1,37
  • DOLAR

    38,13% 0,12
  • EURO

    43,49% 1,18
  • GRAM ALTIN

    4053,34% 2,49
  • Ç. ALTIN

    6554,99% 2,97

HÜDA PAR’dan "Anadilimi Seçiyorum" çağrısı

EĞİTİM 8.02.2025 17:50:41 0
HÜDA PAR’dan

HÜDA PAR Siverek İlçe Başkanı Abdurrahim Sımak ve beraberindeki heyet, HÜDA PAR tarafından başlatılan "Dilimi Seçiyorum" projesi kapsamında, esnaflara ve vatandaşlara bilgilendirme broşürleri dağıttı.

Heyet, özellikle Kürtçe (Kurmancî) ve Zazaca derslerinin seçmeli olarak okutulmasının önemine dikkat çekerek, esnaf, velilere ve öğrencilere bu dillerin tercih edilmesi konusunda tavsiyelerde bulundu.

Siverek esnafına yapılan ziyaretlerde dil, kültür, edebiyat, sanat ve yaşamın bir bütün olduğu vurgulanarak, anadil eğitiminin çocuklar için büyük bir fırsat olduğu ifade edildi.

"Dil, kültür ve kimliğin önemli bir parçasıdır"

HÜDA PAR Siverek İlçe Başkanı Abdurrahim Sımak, anadil bilincinin artırılması gerektiğini belirterek şu açıklamalarda bulundu: "Aziz milletimiz! 2025-2026 eğitim-öğretim yılı içerisinde ortaokullarda okutulacak seçmeli derslerin tercih süreci sona yaklaşıyor. 'Anadilimi Konuşuyorum, İnancımı Yaşıyorum' temasıyla başlattığımız farkındalık hareketiyle milletimizin varlığının teminatı olan anadilimize sahip çıkmak istiyoruz. Dilimiz, annemizin dili, ecdadımızın mirası, istikbalimizin güvencesidir."

Sımak, Kürtçe (Kurmancî) ve Zazaca derslerinin ortaokullarda seçmeli ana ders olarak okutulmasının büyük bir fırsat olduğunu belirterek, öğrencilere bu dilleri seçmeleri çağrısında bulundu.

"Çocuklarımız anadillerini konuşsun, inançlarını öğrensin"

Heyet, sadece anadil değil, aynı zamanda dini eğitim konusunda da farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti. Kur’an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler ve Siyer derslerinin de seçilmesi gerektiğini belirten Sımak, açıklamalarına şöyle devam etti, "Güzel dilimize sahip çıkmalı, çocuklarımıza iyi bir miras bırakmalıyız. Ortaokullarda okutulacak olan Kurmancî ve Zazakî dersleri bunun için büyük bir imkândır. Aynı zamanda dinimizi öğrenmek ve yaşamak da en büyük sorumluluğumuzdur. Ortaokullarda okutulacak olan Temel Dini Bilgiler, Siyer ve Kur'an-ı Kerim derslerini seçmeyi ihmal etmeyelim. Gelin hep birlikte varlığımızı güçlü, geleceğimizi aydınlık kılalım. Çocuklarımız anadillerini konuşsun, dinlerini öğrenip yaşasın!"

HÜDA PAR heyetinin yaptığı ziyaretler, Siverek halkı tarafından olumlu karşılandı. Veliler, çocuklarının anadilini öğrenmesinin önemini vurgulayarak bu konuda teşvik edici çalışmaların devam etmesi gerektiğini belirtti.

Seçmeli ders tercih sürecinin sona ermesine az bir süre kala, öğrenciler ve veliler, Kürtçe (Kurmancî), Zazaca, Kur’an-ı Kerim, Siyer ve Temel Dini Bilgiler gibi dersleri seçmeleri konusunda bilgilendirilmeye devam edilecek. (İLKHA)

Siirt’te seyir halindeki motosiklet alev aldı

Diyarbakırlılar: Şehri imar ederken nesli ihmal etmeyelim!

Balık sezonu sona erdi, esnaf gelecek sezona umutla bakıyor

Bebekteki bazı sorunlar artık anne karnında belirlenebiliyor

10 ilde eş zamanlı operasyonda 233 kişi gözaltına alındı

Ortaokul öğrencileri Gazze yararına kermes düzenledi

Von der Leyen: Bildiğimiz Batı artık yok, yeni bir dünya düzeni şekilleniyor

Bakan Yumaklı'dan zirai don hasarına ilişkin açıklama: Ödemeleri derhal yapılacak

Eğitimci Haras: Ödevlerin tamamen yapay zekâ ile yapılması tembelliğe yol açar

Ankaralı hayırsever elektrikli bisikletini Gazze'ye bağışladı

Süresiz nafaka 37 yıldır mağduriyet oluşturuyor

Gaziantep'te elektrik kablosu çalan 6 kişi tutuklandı

Cenin'de iki direnişçi şehit edildi

Gaziantep Peygamber sevdalısı halk: içimizdeki sevdayı haykırdık

Gazze'ye yönelik soykırımın başından bu yana 63 esir şehit edildi

İslam dünyası Ankara'da buluşuyor

Dereye düşen inek vatandaşların ve kepçenin yardımıyla kurtarıldı

Önce çiriş otu topladılar sonra karın üzerine pekmez dökerek yediler

Kontrolden çıkarak takla atan otomobildeki 3 kişi yaralandı

İşgal çetesinin Gazze'ye saldırılarında 17 Filistinli şehid oldu

Plastiklerin olası tehlikelerinden korunmanın yolları

İŞKUR'dan son 3 yılda 445 bin kişiye staj desteği

HÜDA PAR İl Başkanlığı'ndan yeni müftüye "hayırlı olsun" ziyareti

30 yıl burnunda küpe ile yaşadı

İşgal, Lübnan'da bir aracı bombaladı: Bir şehit bir yaralı

 “Katledilen her çocuğun kanında parmağımız olmasın”

Çankaya’da Siyasi Rüzgar Değişiyor: Aktaş, Yeni Yüzyıl Partisi’nin İlçe Başkanı Oldu

İşgalci siyonistler, ABD'li esiri, ABD'nin bombalarıyla vurdu

Gaziantep Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan kız çocukları: Peygamberimizi çok seviyoruz

Sektör temsilcileri: Tarımda verimi artırmanın anahtarı, doğru gübre ve doğru zamanlama

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ