• BIST 100

    9317,24%-0,84
  • DOLAR

    37,95% 0,34
  • EURO

    43,14% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4074,57% 0,31
  • Ç. ALTIN

    6621,05% 0,78

HÜDA PAR'dan "Anadilimi Seçiyorum" kampanyası

GÜNDEM 28.01.2025 14:44:13 0
HÜDA PAR

HÜDA PAR Eğitim İşleri Başkanı Yahya Oğraş, "Üyelerimize ve aziz milletimize kendi anadillerini tercih etme çağrısında bulunuyoruz. Gelin hep birlikte anadilimize sahip çıkalım. Baskı veya asimilasyon politikası değil, birlik ve beraberlik vasıtası kılal

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Eğitim İşleri Başkanı Yahya Oğraş, tüm vatandaşların "Dilimi konuşuyorum inancımı yaşıyorum" temasıyla bu yıl seçmeli ders takvimini takip etmelerini ve gerçekleştirecekleri etkinliklere katılım sağlamaları çağrısında bulundu.

"Dilimizi yaşatmadan geleceğe güvenle bakamayız"

Dillerin birer zenginlik olduğunu belirten Oğraş, "Yeryüzünde var olan her milletin bir rengi ve dili vardır. Dillerin zenginliği Rabbimizin ayetlerindendir. Rum Suresi'nin 22. ayetinde 'O'nun kanıtlarından biri de gökleri ve yeri yaratması, dillerinizin ve renklerinizin farklı olmasıdır. Kuşkusuz bunda bilenler için ibretler vardır.' hükmüyle Rabbimiz açıkça beyan etmiştir. Cemil Meriç de 'Kamus Namustur' diyerek dilini yaşatmayan bir milletin, değerlerini birer birer kaybetme sürecine gireceği vurgusunu yapmıştır. Çünkü dil, bir milletin hafızası, geleneği, duyguları, heyecanları, acıları, sevinçleri, irfanı, edebidir. Yani dil bir milletin bizzat kendisidir. Zihin dünyamızın sınırları anadilimiz tarafından çizilir. Onun için dilimizi yaşatmadan geleceğe güvenle bakamayız." ifadelerini kullandı.

"Fırsatlarımızı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışalım"

"Müslüman halkımız Kur'an-ı Kerim, Siyer ve Temel Dini Bilgiler derslerini inancı gereği, zaruri olarak alması gerekirken maalesef seküler yapı buna engel olmaya çalıştı." diyen Oğraş, sözlerine şöyle devam etti:

"Halkımız kendi toprağından ve değerlerinden koparılmaya, ecnebileştirilmeye ve yozlaştırılmaya itildi. İslam'ı referans alarak eğitimde yeniden özümüze dönmek her iki dünyamızı mamur etmek için kampanyamıza sahip çıkalım ve fırsatlarımızı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışalım. Dillerimiz, birbirimizi ayrıştıran, öteki kılan değildir. Birbirimizle tanıştıran, kaynaştıran vasıtalardır. Her dil ailesine, varlığını olduğu gibi kabul ederek hoşgörüyle, merhametle, sevgiyle bakmalıyız."

"Bu derslerin tercihini önemli bir fırsat olarak görüyoruz"

Ortaokullarda öğrencilerin kendi anadillerini seçebileceğini ifade eden Oğraş, "Seçilebilecek dersler arasında, milyonlarca vatandaşımızın anadili olan Kurmancî, Zazakî gibi dersler de vardır. Çocuklarımızda anadil bilincinin oluşması, anadillerinin yapıları hakkında bilgi edinebilmesi açısından bu derslerin tercihini önemli bir fırsat olarak görüyoruz." dedi.

"Yeterli düzeyde öğretmen atanması zaruridir"

"Üyelerimize ve aziz milletimize kendi anadillerini tercih etme çağrısında bulunuyoruz." diyen Oğraş, "Yetersiz başvuru, bu alanda eğitim almış ama atanamayan öğretmenlerimiz açısından da bir istihdam sıkıntısı oluşturmaktadır. Oysa her halükârda bu alana yeterli düzeyde öğretmen atanması zaruridir. Seçmeli derslerin tercih süreci yakın dönemde başlayacaktır. Bu süre içinde teşkilatlarımız, kadın ve gençlik kollarımızla birlikte; milli eğitim müdürlükleri ile okul müdürlüklerini ziyaret edecek, stant açma, el ilanları dağıtma, billboard reklamı ve branda asma gibi faaliyetlerle bilgilendirme yapacak, görsel ve sosyal medya kampanyalarıyla belirlediğimiz hedefe ulaşmak için gayret göstereceğiz." şeklinde konuştu.

"Hep birlikte anadilimize sahip çıkalım"

Oğraş konuşmasının sonunda, "Gelin hep birlikte anadilimize sahip çıkalım. Baskı veya asimilasyon politikası değil, birlik ve beraberlik vasıtası kılalım. Unutmayalım ki çiçeklerimiz ne kadar renkli ve çeşitli olursa renklenecek baharımız da o kadar güzel olur.  Gelin beraberce zengin dilli, engin zihinli olalım. Varlığımızı güçlü, geleceğimizi aydınlık kılalım." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Siyonist rejim Gazze’de katliama devam ediyor: Şehit sayısı 51 bini aştı

Bakan Yumaklı, zirai dondan etkilenen ürünleri açıkladı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç’ten Mersin’de yoğun ziyaret trafiği

Şanlıurfa’da 1 PKK/KCK mensubu teslim oldu

Şanlıurfa’da otomobil kayalara çarptı: 4 yaralı

Şanlıurfa’da kaybolan çocuğun cansız bedeni sulama kanalında bulundu

Bakan Fidan Cezayir'e gidiyor: Enerji, savunma ve Gazze gündemde

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: Camilerin elektrik borcu ödenmeli

Şanlıurfa'nın sağlık raporu: HÜDA PAR'dan çarpıcı tespitler ve çözüm önerileri

Peygamber sevdası yarışmayla değil, kalplerde kazanıldı

EÜAŞ ve TEİAŞ'a 1036 yeni personel alımı yapılacak

Doğum yardımları mayısta başlıyor, nüfus alarm veriyor

Etna Yanardağı kül ve lav püskürttü

Kolombiya Devlet Başkanı Petro: Filistin halkı kanlı bir soykırım altında

Batman'da feci tır kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Siyonist rejim Kudüs'ü askeri kampa çevirdi

Tacikistan'da 5,5 büyüklüğünde deprem

Kasten öldürme suçundan aranan 5 şüpheli yakalandı

Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nda Taksim ve Şişhane istasyonları kapatıldı

Ankara’da kuvvetli yağış uyarısı: Sel ve doluya dikkat

Kongo Nehri’nde yanan teknede 148 kişi öldü

Narkokapan-Ankara Operasyonu: 138 şüpheli daha cezaevinde

Molla Beşir Şimşek'ten televizyon yayınlarına tepki: Toplum kültürel işgale uğruyor

Batman'daki yönetici atamalarına yargı engeli

TESK’ten çağrı: Kira stopajı kaldırılsın

İşgalci platformlardan yapay zekâlı küstah "Kudüs" paylaşımı

Tulkerem’de evler zorla boşaltılıyor, askeri üsse dönüştürülüyor

Tarsuslu miniklerden Gazze'ye yürek ısıtan destek

Siyonist rejim Gazze ve Han Yunus’u vurdu: Aralarında çocukların da olduğu çok sayıda şehit ve yaralı var

HSK'dan yargı haritasında değişiklik

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ