• BIST 100

    14183,40%-0,38
  • DOLAR

    42,88% 0,13
  • EURO

    50,49% -0,18
  • GRAM ALTIN

    6251,62% 1,32
  • Ç. ALTIN

    10086,69% 1,00

HÜDA PAR'dan Bingöl'de esnaf ziyareti

26 Haziran 2025, Perşembe 18:31
26 Haziran 2025, Perşembe 18:31
HÜDA PAR
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya ve il teşkilat üyeleriyle birlikte Bingöl'de Maden Sokağı’ndaki esnafı ziyaret etti.

Emiroğlu, kentsel dönüşüm süreciyle hakkında yaşanan belirsizlikler ilgili esnafın yaşadığı mağduriyeti dinledi.

Kentsel dönüşüm sürecinin belirsizliği nedeniyle esnafın ekonomik olarak zor durumda olduğunu belirten Emiroğlu, “Proje hazır deniliyor ama somut bir adım atılmadı. Esnaf nerede dükkân açacağını, mülk sahipleri ne zaman yıkım olacağını bilmiyor.” dedi.

“Maden Sokağı'yla ilgili belirsizlik devam ediyor”

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Emiroğlu “Bugün il teşkilatımızla beraber Maden Sokağı esnafını ziyaret ettik. Esnaflarımızı ziyaret ettik. Maden Sokağı ile ilgili geçmişte çokça dile getirilen hususlardan birisi, buranın kentsel dönüşüm kapsamında dönüştürülmesi ile ilgili konuydu. Aradan epey zaman geçmesine rağmen, hâlihazırda Maden Sokağı'yla ilgili belirsizlik devam ediyor.” dedi.

“Sokaktaki hareketlilikte azalma oldu”

Maden Sokağı'nın kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacağı kamuoyuna yansıdıktan sonra, bu sokaktaki hareketlilikte azalma olduğunu aktaran Emiroğlu, “Buranın ne zaman kentsel dönüştürüleceği ne zaman bu kapsamda buranın yıkılacağı ile ilgili net bir bilgi henüz yok. Gerek belediye gerek Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, bu konunun projelendirildiğini ve bakanlığa iletildiğini ifade ediyorlar. Fakat henüz somut bir adım atılmış değil. Esnafımız da bu belirsizliğin bir an önce bitmesini istiyor. Eğer burada bir çalışma başlatılacaksa, bunun takvimlendirilmesi ve program dâhilinde bunun gerçekleşmesini talep ediyor. Çünkü buranın kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacağı kamuoyuna yansıdıktan sonra, bu sokaktaki hareketlilikte azalma oldu.” şeklinde konuştu.

“Bu konuyu gündeme taşıyıp, bir an önce sonuçlanması için elimizden geleni yapacağız”

Sokağın geleceğiyle ilgili kaygıların arttığını, bu konuyu gündeme taşıyıp, bir an önce sonuçlanması için elinden geleni yapacağının altını çizen Emiroğlu, “Hem mülk sahipleri hem kiracılar, bu belirsizliğin bir an önce sona ermesini istiyorlar. Bu konudaki kanaatimizi biz de buradan bu vesileyle ifade etmiş olalım. Gerçekten ziyaret ettiğimiz esnafların tamamı aynı şeyleri dile getiriyor: Bu belirsizlik bir an önce gitmeli. Eğer bir çalışma yapılacaksa, buradaki esnafın nereye aktarılacağı ile ilgili de bir programın, bir planın yürütülmesi gerektiğini ifade etti. Biz de inşallah bu vesileyle hem buradan hem de inşallah elimizin uzandığı noktalarda bu konuyu gündeme taşıyıp, bir an önce sonuçlanması için elimizden geleni yapacağız inşallah.” ifadelerini kullandı.  (İLKHA)

Anahtar Kelimeler: hüda par'dan bingöl'de esnaf ziyareti

Elazığ’da karla mücadele: Gökdere grup yolu ulaşıma açıldı

İstanbul’da 1 Ocak'ta toplu ulaşım ücretsiz

Muşlu öğrenciler, fen bilimleri laboratuvarında teoriyi uygulamaya dönüştürüyor

Mersin’de gençleri hedef alan şebekeye ağır darbe

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sözümüzü tutmanın memnuniyetini yaşıyoruz

Kayseri'de öğretmenlerin kaleme aldığı hikâye kitapları, animasyon filmi hâline getirildi

Mersin İl Millî Eğitim Müdürü Özdemirci’den sürücü kurslarına saha denetimi

TEMA'da yeşil seferberliği

Er-Reşak: Aksa Tufanı’nı anlatan ikinci kitabımız Filistin halkının ruhunu yansıtıyor

Yeni YÖK modeliyle öğrenciler diplomadan önce iş sahibi oluyor

Gazze'de şehit sayısı 71 bin 266'ya yükseldi

Mardin’de başkasının hesabından para çeken 2 şüpheli yakalandı

Siirtli çiftçilere uyarı: ÇKS başvurularında son günler

Bursa'da soğuk hava nedeniyle su tesisatlarında donma uyarısı

Adana’da kahvehanede silahlı kavga: 2 ölü, 1 yaralı

Siirt’te 65 yaşındaki adamdan 2 gündür haber alınamıyor

HAKSİAD Van heyeti Tahran’da fuara katıldı

Gaziantep’te gıda denetimleri sürüyor

HAKSİAD Van heyeti Tahran’daki fuara katıldı

Suriye 70 eski askeri serbest bıraktı

Meteoroloji'den denizler için kuvvetli fırtına uyarısı

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığından Adaklı ve köylerine ziyaret

Soğuk havalara karşı 81 ilde eş zamanlı seferberlik

Bingöl’de gıda depolarına denetim

Avrupa Yetim Eli'nden Sudan'da binlerce kişiye sıcak yemek ikramı

Ağrı'da aranan 34 hükümlü yakalandı

Bingöl’de jandarmadan 1 haftada 29 olaya müdahale

Psikolog Alp: Zihni besinler değil, alışkanlıklar güçlendiriyor

Bakan Uraloğlu: Yurt genelinde karla mücadele sürüyor

Bingöl Karlıova’da kar nedeniyle 10 köy yolu ulaşıma kapandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Elazığ’da karla mücadele: Gökdere grup yolu ulaşıma açıldı

İstanbul’da 1 Ocak'ta toplu ulaşım ücretsiz

Muşlu öğrenciler, fen bilimleri laboratuvarında teoriyi uygulamaya dönüştürüyor

Mersin’de gençleri hedef alan şebekeye ağır darbe

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sözümüzü tutmanın memnuniyetini yaşıyoruz

Kayseri'de öğretmenlerin kaleme aldığı hikâye kitapları, animasyon filmi hâline getirildi

Mersin İl Millî Eğitim Müdürü Özdemirci’den sürücü kurslarına saha denetimi