• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

HÜDA PAR'dan Filistinli esirlerle ilgili açıklama: Zulme karşı acilen harekete geçilmeli

GÜNDEM 24.05.2025 16:26:40 0
HÜDA PAR

HÜDA PAR Dış İlişkiler Başkanı Hüseyin İmir, siyonist rejim zindanlarında zulüm gören Filistinli esirler için harekete geçilmesi çağrısında bulundu.

HÜDA PAR Dış İlişkiler Başkanı Hüseyin İmir, Filistinli esirlerin durumuna ilişkin yaptığı açıklamada, "Uluslararası kuruluşlar, insan hakları örgütleri ve İslam dünyası, siyonist rejimin Filistin'deki işgal ve soykırım politikasının devamı olarak cezaevlerinde de uyguladığı insanlık suçlarına ve zulme karşı acilen harekete geçmeli." dedi.

"siyonist rejim zindanları karanlık listeye adını yazdırmıştır"

siyonist rejimin saldırılarının sadece bombalamalarla sınırlı kalmadığını ifade eden İmir, "siyonist rejim, Filistinli esirlere yönelik gerçekleştirilen sistematik işkence ve cinsel istismar uygulamalarıyla adeta sessiz bir soykırım yürütmektedir. Bu süreçte en az 69 Filistinli tutsak, insanlık dışı muamele ve işkencenin sonucu olarak şehit olmuştur. siyonist medya kuruluşlarının yayınladığı görüntüler dahi zindanlardaki vahşeti ortaya koymaktadır. Bugün siyonist rejim hapishanelerinde yaşananlar, hepimizin bildiği Guantanamo, Ebu Gureyb ve Sednaya gibi işkence merkezlerindeki insanlık dışı uygulamalardan geri kalmamaktadır. Bahsi geçen zulüm merkezlerinin her biri, sistematik işkencenin, aşağılamanın, sessiz infazların ve hukuksuzluğun sembolü haline gelmiştir. siyonist rejim zindanları da bu karanlık listeye adını yazdırmıştır." şeklinde konuştu.

"Filistinli tutsaklar aç bırakılıyor, şiddete maruz kalıyor"

"siyonist rejim, Gazze'yi bombalarla hedef alırken zindanlarda da Filistinli esirleri sindirme, yok etme ve direnişi kırma stratejisi izlemektedir." diyen İmir, şöyle devam etti:

"2003 yılından beri tutsak olan Filistinli mühendis Abdullah Galip Bergusi'ye uygulanan sistematik işkence, bu stratejinin somut bir örneğidir. Cezaevlerinde Filistinli direniş önderlerine yönelik suikast girişimleri ise bu zulmün başka bir boyutudur.  24 yıl boyunca esir tutulan ve esir takası ile bırakılan Filistinlinin ifadesiyle: 'Cezaevinde kaldığım 24 yıllık sürenin son 15 ayında gördüğüm kadar şiddetli bir zulüm asla yaşamadım.' diyerek Gazze'de açlığın bir silah olarak kullanıldığı gibi zindanlarda da Filistinli tutsakların bilinçli olarak aç bırakıldığını ve ağır işkencelere maruz kaldığını aktarmıştır."

"Filistinlilere uygulanan zulüm son bulmadıkça bir çözümden söz etmek mümkün değil"

HAMAS ve işgal rejimi arasında yapılan esir takasında serbest kalan Filistinli esirlerin durumunu hatırlatan İmir, "Bu gerçekler ortadayken Gazze'de ateşkes ve esir takası sürecinde HAMAS'a 'taviz ver' diyenlerin, öncelikle zindanlardaki bu utanç tablolarına bakması gerekir. Gazze ve Batı Şeria'ya yönelik saldırılar ile tutsak Filistinlilere uygulanan zulüm son bulmadıkça bir çözümden söz etmek mümkün değildir." ifadelerini kullandı.

"Uluslararası kuruluşlar zulme karşı acilen harekete geçmeli ve önlemler almalıdır"

HÜDA PAR Dış İlişkiler Başkanı İmir, son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Uluslararası kuruluşlar, insan hakları örgütleri ve İslam dünyası, siyonist rejimin Filistin'deki işgal ve soykırım politikasının devamı olarak cezaevlerinde de uyguladığı insanlık suçlarına ve zulme karşı acilen harekete geçmeli ve önlemler almalıdır." (İLKHA)

Han Yunus işgalci askerlere mezar oldu!

Aydın'da trafik kazası: 5 yaralı

Çad, ABD vatandaşlarına vize işlemlerini askıya aldı

Kanada'da orman yangınları kontrolden çıktı

Motosiklet sürücüsünün öldüğü kaza anı güvenlik kamerasında

Ukrayna'dan esir takası açıklaması: Rusya anlaşmaya uymayan farklı listeler sundu

Almanya'da aracın çarptığı 5 kişi yaralandı

Tüp patlayan evin çatısı çöktü: 6 ölü, 2 yaralı

Gazze'de can kaybı 54 bin 772'ye yükseldi

Hafif ticari araç dereye devrildi: 2 ölü, 1 yaralı

Gazze'ye yardım götüren Özgürlük Filosuna güvenli geçiş sağlanması çağrısı

Rusya'ya ait Su-35 savaş uçağı düşürüldü

Rusya ve NATO'dan Baltık Denizi'nde eşzamanlı tatbikat

HÜDA PAR siyasi partilerle bayramlaştı

Yetimler Vakfı: Kurban bağışlarını bayramın 4'üncü gününe kadar kabul ediyoruz

İran: israil'in nükleer projeler ve tesislerine dair stratejik belgeleri ele geçirdik

Yardım kuruluşları Diyarbakır'da kurban kesimine başladı

İzmir'de ormanlık alanda yangın

Mardin’de “kiraz” gölgesinde ifsat edici festivale tepki

Seyir halindeki kamyonette yangın

Rusya: Ukrayna esir takasını erteledi

iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Gaziantep Umut Kervanı muhtaç ailelilere kurban eti ulaştırdı

Kırgızistan'da 5.1 büyüklüğünde deprem

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 4 tutuklama

Şanlıurfa'da buğday tarlasında yangın: 170 dönüm alan kül oldu

Yunanistan'da 5,2 büyüklüğünde deprem

Meksika'da küçük bir uçak düştü: 3 ölü

Kurbanlık satıcıları şikayetçi: Kurbanlıklar elimizde kaldı, satışlar durma noktasına geldi

Seyir halindeki araçta çıkan yangın maddi hasara yol açtı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ