-
BIST 100
15934,52%-1,18
-
DOLAR
44,36% 0,05
-
EURO
51,38% 0,14
-
GRAM ALTIN
6360,37% -0,98
-
Ç. ALTIN
10614,40% -3,08
HÜDA PAR'dan Gazze uyarısı: Açıklamalarla yetinme dönemi geride bırakılmalı!
-
A+Buyut
-
A-Kucult
HÜDA PAR Dış İlişkiler Başkanı Hüseyin İmir, Gazze halkının canı, onuru ve iradesi için açıklamalarla yetinme döneminin geride bırakılması gerektiğini belirterek somut adım çağrısında bulundu.
HÜDA PAR Dış İlişkiler Başkanı Hüseyin İmir, gündeme dair değerlendirmelerde bulunduğu açıklamasında Gazze’deki soykırıma dikkat çekerek işgalci rejime karşı topyekûn bir baskı kurulması çağrısında bulundu.
Açıklamasına geçtiğimiz Pazar günü Ankara Kocatepe Camii’nden Meclis’e düzenlenen yürüyüşe değinerek başlayan İmir, “Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP) ve Anadolu Sivil Toplum Platformu (ASTP) tarafından 'Anadolu’dan Meclis’e Meclis’ten Gazze’ye İnsani Koridor' talebiyle bir yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe Anadolu’nun dört bir yanından kanaat önderlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve halkımız katıldı. Yürüyüşü düzenleyen STK’lara ve katılan halkımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Bu anlamlı yürüyüşün Meclis’te bulunan tüm siyasi partilerin Gazze özelinde 'insanlık ittifakı' kurup Gazze’ye insani koridorun açılması için gerekli sorumluluğu alıp harekete geçmesini ümit ediyoruz.” şeklinde konuştu.
“Her gün daha fazla sivil açlıktan ölmektedir”
Son dönemde yaşanan gelişmelerin siyonist rejimin Gazze’yi tamamen işgal etme planını uygulamaya aldığını gösterdiğini belirten İmir, Gazze halkının deniz dışında sığınacak hiç bir güvenli yerinin olmadığına vurgu yaptı. Bölgedeki insani durumun felaket boyutuna ulaştığı uyarısında bulunan İmir, “Açlık, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin bile gayrı meşru ilan ettiği abluka ve insani yardımların sistematik olarak engellenmesi nedeniyle her gün daha fazla sivil açlıktan ölmektedir. Temel gıda teminine çalışan sivillerin dahi doğrudan hedef alınması, yaşananların açık bir soykırım olduğunu gözler önüne sermektedir.” dedi.
“Artık pasif diplomasi dönemi geride kalmalıdır”
Mısır ve Ürdün olmak üzere komşu ülkelerin katliama sessiz kaldığına dikkat çeken İmir, konuşmasına şöyle devam etti:
“Bölge yönetimleri, siyonist rejimin Gazze’yi devretme ve nüfusu zorla yerinden etme planlarına açık şekilde karşı çıkmalı; bu senaryoların hiçbir şart altında kabul edilmeyeceğini açık bir şekilde ilan etmelidir. Artık pasif diplomasi dönemi geride kalmalıdır. Bugün İslam ülkelerinin önünde bir tercih vardır: Direnişi silahsızlandırmayı hedefleyen bildirilerle tarih önünde soykırım ve etnik temizliğin sorumluluğunu paylaşmak mı, yoksa Gazze halkının yanında durarak siyonist işgale karşı kararlı bir irade ortaya koymak mı?”
“Açıklamalarla yetinme dönemi geride bırakılmalı”
İslam dünyasının somut atmaması nedeniyle siyonist rejiminin işgalinin sürdüğüne değinen İmir, “Gazze halkının canı, onuru ve iradesi için açıklamalarla yetinme dönemi geride bırakılmalı, soykırımı durdurmak için hemen harekete geçilmelidir. Tüm bölge güçleri, İslam ülkeleri ve soykırım suçuna ortak olmak istemeyen tüm insanlık cephesi, Gazze’deki işgale karşı topyekûn ekonomik, diplomatik ve askeri baskı kurarak siyonistlerin bölgeyi şartsız bir şekilde terk etmesini sağlamalıdır.” şeklinde konuştu.
“Lübnan’ı silahsızlandırmak ülkeyi işgale açık hale getirmektir”
Lübnan'da silahlı güçlerin silahsızlandırılması planına tepki gösteren İmir, bu planın siyonist rejimin güvenliğini önceleyen bir strateji olduğunu belirtti. İmir, “Bu plan, siyonist rejimin ana finansörü olan ABD’nin, siyonist işgalin güvenliğini tahkim etme ve silahsız bir Lübnan’ı ona peşkeş çekme girişimidir. Lübnan yönetiminin bu planı kabul etmesi, ülkenin egemenliğini ve güvenliğini ciddi biçimde tehlikeye atmaktadır.” ifadelerini kullandı.
“ABD, bölge ülkelerini siyonist rejimle anlaşmaya zorlamakta”
Çözüm için Lübnan içerisinde müzakerelerin yürütülmesi gerektiğini ifade eden İmir, “Siyonist rejim ile Lübnan arasında bir ateşkes bulunmasına rağmen, siyonistlerin bu ateşkesi yüzlerce kez ihlal ettiği bilinmektedir. Peki, Lübnan bu ihlalleri engelleyebilmiş midir? Dahası, siyonist rejim hâlâ anlaşmalara rağmen işgal ettiği beş bölgeden henüz çekilmemiştir. Siyonist tehdidin sürdüğü bir ortamda, Lübnan’ı silahsızlandırmak; halkı savunmasız bırakmak ve ülkeyi tamamen işgale açık hale getirmektir.” dedi.
ABD Başkanı Trump’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı “Bölge ülkeleri artık İbrahim Anlaşmalarına katılabilir.” açıklamasının Lübnan’a yönelik de bir mesaj taşıdığını belirten İmir, “ABD, bölge ülkelerini siyonist rejimle anlaşmaya zorlamakta, bu yönde ekonomik ve siyasi şantaj kartlarını açıkça kullanmaktadır. Lübnan devleti, ülkesini işgal etme niyetini saklama ihtiyacı bile hissetmeyen işgalci siyonist rejimle aynı masaya oturmamalı, bugüne kadar sürdürdüğü direniş çizgisini korumalıdır.” ifadelerini kullandı.
“Mısır yönetiminin siyonistlerle gerçekleştirdiği bu anlaşma, tarihe kara bir leke olarak geçmiştir”
Mısır’ın siyonist rejimle yaptığı doğalgaz ihracatı anlaşmasına tepki gösteren İmir, “Gazze’ye bir damla suyun bile ulaştırılamadığı, Refah Sınır Kapısı’nın kapalı tutulduğu bir dönemde, Mısır yönetimi eliyle siyonist rejim ekonomik olarak beslenmektedir. Sisi rejimi, Gazze halkına yardım geçişlerini engellerken, işgalci rejimin kasasını doldurmayı tercih etmektedir. Bu tutum, sadece ahlaki bir çöküş değil, aynı zamanda Gazze’deki soykırımın sürmesine doğrudan katkı sağlayan bir işbirlikçiliktir. Gazze halkı açlıkla ve bombalarla mücadele ederken, Mısır yönetiminin siyonistlerle gerçekleştirdiği bu anlaşma, tarihe kara bir leke olarak geçmiştir. Gazze’deki tablo karşısında, bırakın siyonistlerle anlaşma yapmayı, onların temsil ettiği hiçbir kuruluşla ilişki kalmaması gerekirken, ekonomik iş birliğine devam edilmesi ihanetin resmiyet kazandığını göstermektedir. Sisi rejimi, bu adımıyla kendi halkının ve ümmetin vicdanında bir kez daha mahkûm olmuştur.” şeklinde konuştu. (İLKHA)
Enfeksiyon Uzmanı Dr. Demir: Çamurlu suda enfeksiyonların bulaşma riski yüksek
Milli Eğitim Bakanlığı Kültür Eserleri Çalıştayı Bursa'da yapıldı
Şanlıurfa'da otomobil şarampole yuvarlandı: 1 yaralı
Prof. Dr. Çağın: Bağırsak sağlığı ihmal edilmemeli
Fırtına nedeniyle Gökçeada ve Bozcaada feribot seferleri iptal edildi
Malezya, yükselen petrol fiyatları nedeniyle yakıt kontrol önlemleri açıkladı
Lukaşenko’dan Kim Jong Un’a dikkat çeken silah hediyesi
Rusya: Ukrayna görüşmelerinde kilit konularda ilerleme yok
Sağlıkçılardan Avrupa Parlamentosu’na tepki: Göç denetiminin bir aracı olmayı reddediyoruz
Bakan Işıkhan: Gençliğe yapılan yatırım, geleceğe yapılan en değerli yatırımdır
Şanlıurfa'da ücretsiz psikolojik destek hizmeti sürüyor
HÜDA PAR Bursa teşkilatları kongreye gidiyor
ABD’nin “barış” söylemi inandırıcılığını yitiriyor: Körfez ülkeleri artık Trump’a güvenmiyor
Ateş çemberindeki dünyaya karşı bilim vurgusu
Cizre’de seyir halindeki tanker alev topuna döndü
Millî Eğitim Akademisi hazırlık eğitimi programı kesin kayıt sonuçları açıklandı
Belediye Başkanı Geçit: Gençlik projelerine yenilerini ekliyoruz
Milli savunma bakanlığı haftalık basın toplantısında öne çıkan başlıklar
Katar’daki Türkiye misyon personelinin durumu
Rusya, Harkiv’deki Şevyakovka yerleşimini kontrol altına aldığını açıkladı
Malatya'da uyuşturucu operasyonunda 2 gözaltı
Millî Eğitim Akademisi hazırlık eğitimi kayıt süreci başladı
Merkez Bsı rezervleri 177,5 milyar dolara geriledi
Acar: Algı operasyonları ve yanlış kanun uygulamaları eğitimcileri tehdit ediyor
Alan değişikliğine bağlı yer değiştirme işlemleri için takvim belli oldu
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Bükreş’te Romanya Senato Başkanı Abrudean ile görüştü
Mahra Melin Pınar ölüm yıl dönümünde anıldı
YDS/1 sınavı giriş belgeleri yayımlandı
Doğal şifa Bingöl balı: AB tescilli eşsiz lezzet dünyaya açılıyor
Diego Garcia: ABD'nin savaş üssü ve sömürge mirasının karanlık yüzü
Yükleniyor







