• BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,03% 0,24
  • EURO

    48,46% -0,18
  • GRAM ALTIN

    5412,27% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9047,60% 0,46

HÜDA PAR’dan "İki Devletli Çözüm" Konferansı’nda imzalanan bildiriye tepki

31 Temmuz 2025, Perşembe 15:44
31 Temmuz 2025, Perşembe 15:44
HÜDA PAR’dan
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

HÜDA PAR Dış İlişkiler Başkanı Hüseyin İmir, "İki Devletli Çözüm Konferansı"nda imzalanan bildiriye tepki gösterdi. İmir, bildirinin siyonist propagandaya hizmet ettiğini belirtti.

HÜDA PAR Dış İlişkiler Başkanı Hüseyin İmir, New York'ta düzenlenen "İki Devletli Çözüm Konferansı" sonucunda yayımlanan bildiriye tepki gösterdi. İmir yaptığı açıklamada, bildirinin "Filistin halkının yaşadığı gerçekleri göz ardı eden, eksik ve tek taraflı bir yaklaşım" içerdiğini vurguladı.

“Hamas’a silah bırakma çağrısı yapılırken siyonist rejimin sistematik insan hakları ihlalleri yok sayılmakta”

New York’ta düzenlenen “İki Devletli Çözüm Konferansı”nda imzalanan bildiriyi gerçekleri göz ardı eden, eksik ve tek taraflı bir yaklaşım olarak nitelendiren İmir, “Bildiride HAMAS’a silah bırakma ve yönetimi devretme çağrısı yapılırken, 7 Ekim 2023'te Aksa Tufanı operasyonu nedeniyle HAMAS kınanmakta, siyonist rejimin onlarca yıldır sürdürdüğü işgal, kuşatma ve sistematik insan hakları ihlalleri yok sayılmaktadır.” ifadelerini kullandı.

“7 Ekim’den önce de Batı Şeria’da yüzlerce Filistinli sivil, siyonist rejim güçleri ve işgalciler tarafından katledilmiştir”

Bu bildiriyi imzalayan ülkelerin her şeyin 7 Ekim'de başladığı yanılgısına kapıldığını belirten İmir, “Siyonist rejimin propagandasını zımnen kabul edilmiş, Gazze’de iki yıldır devam eden insanlık dışı saldırılara rağmen hâlâ HAMAS’ı asıl sorumlu tutarak tarihsel bağlamı ve işgalin özünü görmezden gelmiştir. Oysa 7 Ekim’den önce de Batı Şeria’da yüzlerce Filistinli sivil, siyonist rejim güçleri ve işgalciler tarafından katledilmiş, yasa dışı yerleşim birimleri inşa edilmiş ve uluslararası kurumların kınamalarına rağmen hiçbir somut tedbir alınmamıştır.” dedi.

“Mahmud Abbas yönetimi, siyonist rejimden izin almadan kendi topraklarında dahi hareket edemez hâlde”

Abbas yönetiminin Filistin halkı için meşru temsilci olamayacağının altını çizen İmir, “Bugün, HAMAS’ın yönetimi devretmesi gerektiği ifade edilirken, bu yönetimi devralması önerilen Mahmud Abbas yönetimi, siyonist rejimden izin almadan kendi topraklarında dahi hareket edemez hâle gelmiş, Batı Şeria’da siyonist saldırılara karşı sessiz kalmış, hatta birçok durumda direniş kamplarının yok edilmesinde açık iş birliği içinde olmuştur.” şeklinde konuştu.

“Müslüman ülkelerin söz konusu bildiriye imza atması, siyonist propagandaya destek olarak tarihe geçecektir”

“Filistin’in silahsızlandırılması” çağrısının direnişin meşru zeminini ortadan kaldırmayı ve Filistin davasını tarihten silmeyi amaçladığına vurgu yapan İmir, “Bu gerçek, siyonist rejim yetkilileri tarafından da açıkça dile getirilmektedir.  Bu durumda iki devletli çözüm söylemi sadece zaman kazanma ve mevcut işgal düzenini meşrulaştırma aracıdır.” ifadelerini kullandı.

İmir, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: “Müslüman ülkelerin söz konusu bildiriye imza atması, Filistin halkının uğradığı zulme karşı değil, siyonist propagandaya destek olarak tarihe geçecektir. Gazze’de çocuklar katledilirken susan, acıyı durdurmak yerine hâlâ işgali meşrulaştırma zemini oluşturan bir dil ile konuşmak, utanç verici olduğu kadar insanlık onuruna da aykırıdır.”

“HAMAS’ı terör örgütü gibi lanse etmek siyonist rejimin yıllardır sürdürdüğü işgali meşrulaştırmaya hizmet eder”

HAMAS’ın bir halk hareketi ve seçilmiş bir siyasi oluşum olduğunu hatırlatan İmir, “HAMAS’ı yalnızca silahlı eylemler üzerinden değerlendirmek, direnişin tarihsel ve meşru zeminini çarpıtmaktır. HAMAS’ı terör örgütü gibi lanse etmeye çalışmak, yalnızca siyonist rejimin yıllardır sürdürdüğü işgali meşrulaştırmaya hizmet eder. Bu yaklaşım, Filistin davasını sahiplenen tüm kesimleri kriminalize etmek, direnişi pasifize etmek ve halkı savunmasız bırakmaktır.” dedi.

“Filistin halkının meşru ve seçilmiş tek temsilcisi Hamas’tır”

HAMAS’ın Filistin halkının seçilmiş tek temsilcisi olduğunu hatırlatan İmir, “Coğrafî bütünlüğe haiz özgür, bağımsız ve kendi topraklarında egemen bir Filistin devleti kurulup tanındığında elbette devletin silahlı gücü ve ordusu olur. O zaman özgürlük mücadelesi veren örgütler de silahlarını meşru Filistin devletine teslim eder. Ancak unutmamalıdır ki bugün itibarıyla Filistin halkının meşru ve seçilmiş tek temsilcisi, 2006 yılında yapılan son genel seçimlerde halkın çoğunluğunun desteğini alarak zafer kazanan Hamas’tır. HAMAS'ı hedef gösterenlere ve Filistin halkının iradesini bastırmak isteyenlere karşı bu onurlu direnişin yanında yer almak hem İslamî bir sorumluluk hem de uluslararası hukukun bir gereğidir.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Mersin’de güvenlik ve asayiş değerlendirme toplantısı yapıldı

Ukrayna'dan Moskova'daki petrol boru hattına saldırı

ABD'de iki yolcu uçağı çarpıştı: Felaketin eşiğinden dönüldü

Sındırgı depremi sonrası koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi

BMGK: Bosna Hersek’teki barış gücünün görev süresi uzatıldı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Irak'ı ziyaret edecek

İletişim Başkanı Duran, Gazze’de görev yapan gazetecilerle bir araya geldi

Sudan'ın Faşir kentinden 62 binden fazla kişi göç etti

Çin, 2026 APEC Liderler Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak

Elazığ-Bingöl karayolunda kaza: 1 yaralı

Şanlıurfa’da tır ile otomobil çarpıştı: 1 ölü

Ermenistan, pasaportlara Ağrı Dağı'nın resmi olmadan damga vurmaya başladı

Siirt’in afetlere dirençli kent olması hedefiyle 52 eylem planı görüşüldü

Şanlıurfa girişinde kamyonetin lastiği yola fırladı: Sürücünün dikkati olası kazayı önledi

Mardin’de seyir halindeki tır’ın dorsesi çıkarak uçuruma yuvarlandı

Malatya'da otomobiller çarpıştı: 1 yaralı

İşgalci rejimden Lübnan'da hava saldırısı

"Niyet ettim tesettüre Emrin başım üstüne" programı ile onlarca genç kız tesettürle tanıştı

Çocuğu araya almak aileyi yıpratıyor!

Diyarbakırlı yeni evli çiftin bağışladığı takılar Gazzeli çiftin mutluluğuna vesile oldu

Matbaa sektörü temsilcisi Yıldırım: Davetiye kültürü geçmişten günümüze büyük bir değişim geçirdi

Kenya'da heyelan: 13 ölü

İşçileri taşıyan pikap devrildi: 4 yaralı

Kolombiya, ABD'nin Karayipler'deki saldırılarını BM'ye taşıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önce terörsüz Türkiye, sonra terörsüz bölge menziline inşallah varacağız

Maduro: ABD'nin amacı Venezuela'nın doğal zenginliklerini ele geçirmek

HÜDA PAR Mersin İl Başkanlığından Yenişehir Nüfus Müdürlüğüne ziyaret ve esnafla buluşma

HÜDA PAR Bursa İl Başkanlığı’ndan kan bağışı

Malatya kitap fuarında Gazze'ye anlamlı destek

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mersin’de güvenlik ve asayiş değerlendirme toplantısı yapıldı

Ukrayna'dan Moskova'daki petrol boru hattına saldırı

ABD'de iki yolcu uçağı çarpıştı: Felaketin eşiğinden dönüldü

Sındırgı depremi sonrası koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi

BMGK: Bosna Hersek’teki barış gücünün görev süresi uzatıldı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Irak'ı ziyaret edecek