• BIST 100

    9054,79%0,58
  • DOLAR

    34,27% 0,46
  • EURO

    37,18% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2980,90% 0,92
  • Ç. ALTIN

    4907,79% 0,00

HÜDA PAR’dan Yahya Sinvar açıklaması: Filistin davası şehidlerle yücelen bir davadır

GÜNDEM 18.10.2024 13:07:26 0
HÜDA PAR’dan Yahya Sinvar açıklaması: Filistin davası şehidlerle yücelen bir davadır

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Şahzade Demir, TBMM’de gerçekleştirdiği basın toplantısında şehid edildiği belirtilen büyük komutan Yahya Sinvar ile ilgili açıklamalarda bulunarak, İslam ülkesi liderlilerine seslendi.

TBMM’de gerçekleştirdiği basın toplantısında, şehid edildiği belirtilen büyük komutan Yahya Sinvar’ın cihad meydanında göstermiş olduğu cesareti ve liderliği ile ilgili konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Şahzade Demir, böylesi eşsiz bir komutanın kaybının çok acı olduğunu fakat daha acısının ise ümmetin acizliği olduğunu dile getirdi.

Filistin Davası'nın şehidlerle büyüdüğünü belirten Demir, vahşi siyonistlere karşı artık harekete geçilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

HAMAS ve Filistin halkına taziyelerini bildiren Demir, “Her ne kadar HAMAS resmi bir açıklama yapmamış eşsiz komutan, İslam lideri, korkusuz mücahit Yahya Sinvar'ın şehit olduğu anlaşılmaktadır. İslam ümmetinin sessizliği her geçen gün siyonist canavarın daha fazla vahşileşmesine ve daha büyük değerlerimizi bizden koparmasına sebep olmaktadır. Yahya Sinvar, her ne kadar birebir tanışmamış olsak da her ne kadar buralarda görüşmemiş olsak da az çok herkesin tanıdığı bir lider, bir komutan. Kendisi hiçbir zaman cepheden geri durmadı, ömrünü zindanlarda geçirdi. 24 yıl boyunca cezaevinde kaldı ve bir takas sonucunda israil onu bırakmak zorunda kaldı. Mücadele sahasına girdiği ilk günden Gazze direnişini, Aksa cephesini sırtlayan, gece gündüz çalışan, büyük fedakârlıklar yaparak mücahitlere örnek olan ve Gazze'de geçilmez bir kale oluşturulmasının en önemli aktörlerden bir tanesi… Gerçekten yüreğimiz yanıyor. Acımız büyük ve Gazze halkının, Filistin halkının, İslam ümmetinin acısı büyük. Biz burada özellikle başta HAMAS olmak üzere, Filistin halkının ve İslam ümmetinin acısını paylaşıyor ve özellikle Filistinli kardeşlerimize, HAMAS'lı kardeşlerimize taziyelerimizi sunuyoruz.” dedi.

“Filistin davası da Yahya Sinvar’ın şehadetinden sonra muhakkak ki daha da büyüyecektir”

“Yahya Sinvar bizim için çok büyük bir kayıp ama Filistin mücadelesinin, Gazze davasının ve Mescid-i Aksa direnişinin bugüne kadar liderlerini şehit vermekle mağlup olmadıklarını, küçülmediklerini hep beraber gördük.” ifadelerini kullanarak konuşmasına devam eden Demir, şunları kaydetti:

“Daha hatırlayacak olursanız en başta sakat olan, bir tekerlekli sandalyede olan Şeyh Ahmet Yasin'in yaptıklarını hepimiz hatırlıyoruz. Onun şehadeti elbette ki Gazze'de bu kadar vahşet ortaya koyan israilin acizliğin en büyük delillerinden bir tanesiydi. O zaman için Şehit Ahmet Yasin'in katledilmesinden hemen sonrasında Aziz Rantisi katledilmesiyle Gazze davası, Gazze cephesi çok daha büyük noktalara ulaştı. Her şehit olan liderle birlikte hep beraber müşahede ettik ki Filistin davası level atladı. Yakın bir tarihte İsmail Heniyye’yi de şehit verdik. Bugün de anlaşıldığı kadarıyla Yahya Sinvar kardeşimizi şehit verdik. Biz inanıyoruz ki ve hiç şüphe etmiyoruz ki onun da şehadeti siyonistleri ve onların yandaşlarını asla rahatlatmayacaktır. Ondan sonra da asla rahat bir nefes almayacaklardır ve Filistin davası da onun şehadetinden sonra muhakkak ki daha da büyüyecektir. Allah'ın izniyle Filistin'in, Kudüs'ün özgürlüğüne ve siyonizmin mağlup olmasına vesile olacaktır. Daha şimdiden tüm İslam ümmeti içerisinde ve Filistinli kardeşlerimiz arasında binlerce belki milyonlarca Yahya Sinvar şimdiden hazırdır.”

“Acımızın en önemli sebebi Yahya Sinvar’ın şehadeti değil, İslam ümmetinin acizliğidir”

Ümmetin acizliğinin siyonistleri daha da pervasızlaştırdığını belirten Demir, “Elbette ki acımız çok büyüktür. Bizim acımızın en önemli sebebi de onun şehadeti değil, İslam ümmetinin acizliğidir. Halen bizim içimizde onlarla işbirliği yapanların olması, halen ticaret noktasında istediğimiz noktada olmamamız, halen siyasi anlamda ilişkilerin kesilmemesi ve halen hem Türkiye hem diğer İslam ülkeleri olarak gelmemiz gereken noktada olmamamız, ortaya koymamız gereken tavrı ortaya koymamız ve büyük bir acziyet içerisinde olmamızdır. Bizim üzüldüğümüz husus budur. Bizim bu kadar büyük kayıplar vermemizin de sebebi budur. israilin vahşileşmesinin de sebebi budur.” şeklinde konuştu.

“Yerli siyonistlere hak ettikleri cezalar verilmeli”

“Türkiye'de halen çifte vatandaş olan siyonistler aramızda dolaşıyor.” diyen Demir, “Her ne kadar açıklanmıyor ise de Türkiye'de çifte vatandaş olup oraya girip soykırıma katılan insanların olduğunu biliyoruz. Bu büyük acıdan sonra yetkililerin de harekete geçerek en azından Türkiye'de onlarla işbirliği yapan yerli siyonistlere hak ettikleri cezaların verilmesi, vatandaşlıklarının iptal edilmesi ve soykırım suçundan yargılanmaları noktasında gereken adımların atılmasıdır. Yahya Sinvar'ları bir daha kaybetmemek, böyle eşsiz insanların katledilmesine giden yolu açmamak için hep beraber üzerimize düşenleri yapmak durumundayız. Bundan dersler çıkarmak zorundayız.” dedi.

“Bu vahşi siyonizmi durdurmamız, hak ettikleri dersi vermemiz lazım”

Yahya Sinvar’ın sadece Filistinlilerin değil, bütün İslam ümmetinin kaybı olduğunu söyleyen Demir, “Bizim bir daha bu tür liderleri kaybetme gibi bir lüksümüz yoktur. Bunun için şimdiden gereken tedbirleri almamız, siyonizme karşı uluslararası bir işbirliği geliştirme, İslam ümmetini harekete geçirme noktasında üzerimize düşen vazifeleri yapmak durumundayız. Eğer daha fazla üşengeçlik gösterip, daha fazla acziyet ortaya koyacak olursak; Türkiye'nin de diğer İslam ülkelerinin de bu vahşetten nasibini alacaklarından hiç kimsenin şüphesi olmasın. İslam ümmeti ve İslam ülkeleri olarak bu vahşi siyonizmi durdurmamız, hak ettikleri dersi vermemiz lazım. Eğer bu yapılmazsa, emin olunuz ki bu ateşten hiçbir İslam ülkesi kurtulamayacak ve hepsi de çok ağır bedel ödemek durumunda kalacaktır.” diye belirtti. (İLKHA)    

       


Esenler'de işçilerin kaldığı konteynerde yangın çıktı

Adana Valisi Köşger'den muhtarlar günü mesajı

"Uluslararası sistem ahlaken, fikren, fiilen çöktü"

Bel fıtığı olanlar nelere dikkat etmeli?

Kur'an Nesli Platformu’ndan Namaz Çalıştayı’na davet

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Marmara İlahiyat Camii’nde hutbe irad etti

TOKİ indirim kampanyasında son gün

Demiryolu ile ihracatta yeni rota; İstanbul-Budapeşte

Özürlüler derneğinden CHP'li Büyükşehir Belediyesi'ne tepki

Fırat Kalkanı bölgesinde 3 PKK elemanı öldürüldü

"Aksa Tufanı Operasyonu bir milat olmuştur"

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı: İnsanların diri diri yanmasını seyreden ümmet utansın

İşgal altındaki topraklarda eylem yapan 2 direnişçi şehid oldu

Bingöl’de uyuşturucu operasyonu: 7 gözaltı

Mardin'de zeytin hasadına başlandı

Uykusuzluğun nedenlerine dikkat !

Orta Karadeniz'in iç kesimleri için "Zirai don" uyarısı

Ankara'da çeşitli suçlardan aranan 1128 kişi yakalandı

İstanbul’da “100. Yılında Türkiye’de İlahiyat Fakülteleri Uluslararası Sempozyumu” düzenlendi

Mardin’de gelenekten geleceğe pestilin yolculuğu

HÜDA PAR’dan Yahya Sinvar açıklaması: Filistin davası şehidlerle yücelen bir davadır

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığı'nda görev değişimi

9 ilde DAİŞ operasyonu: 13 gözaltı

Bartın'da demir çelik fabrikasında patlama: 6 yaralı

İran Dışişleri Bakanı Erakçi Türkiye'de

Radarla denetimde 466 araç sürücüsüne ceza uygulandı

Şanlıurfa’da narkotik suçlarla mücadele: 3 tutuklama

Yumurta satıcıları: Orantısız artan yumurta fiyatlarına müdahale edilmeli

Bakan Memişoğlu: Dünyanın en iyi sağlık hizmetini sunan bir ekibe sahibiz

Brent petrolün varil fiyatı 74,37 dolar

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku