-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
HÜDA PAR'lı Çelik'ten 8 Mart mesajı: Kadının gerçek özgürlüğü İslam'dadır
-
A+Buyut
-
A-Kucult
HÜDA PAR Mardin Artuklu İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülistan Çelik, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne ilişkin yaptığı değerlendirmede, gerçek kadın haklarının İslam'da bulunduğunu belirterek Batı'nın kadın özgürlüğü anlayışını eleştirdi.
Çelik, kadınların günümüzde bir meta haline getirildiğini ve İslam coğrafyasında yaşanan katliamların görmezden gelindiğini ifade etti.
Bir zamanlar Avrupa'da kadının "aşağı" bir sınıf olarak görüldüğünü hatırlatan Çelik, bugün ise başta Gazze olmak üzere İslam coğrafyasında kadınların öldürüldüğü bir ortamda "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" adı altında kutlamalar yapılmasının büyük bir çelişki olduğunu ifade etti.
Kadının günümüzde çoğu zaman reklamlarda bir pazarlama unsuru olarak yer aldığını belirten Çelik, özellikle Avrupa'nın kadın haklarını kutlamasının yaman bir çelişki olduğunu söyledi.
HÜDA PAR Artuklu İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülistan Çelik, konuyla ilgili İLKHA mikrofonuna yaptığı açıklamada, gerçek kadın haklarının İslam'da bulunduğunu belirterek önemli değerlendirmelerde bulundu.
"İslam'ın bize verdiği en güzel değer, Allah'u Teala'nın başımızdaki ayeti (örtü), ayağımızın altında da cenneti vermesidir." diyen Çelik, kadın hakları olarak tek kabul ettikleri şeyin sadece İslam'ın kendilerine verdiği haklar olduğunu vurguladı.
"israilin Gazze'ye ve Filistin'e yaptıklarını, ardından İran'da yaptıkları katliamları ve öldürdükleri kadınları düşünüyoruz"
Çelik, kadın hakları denildiğinde akıllarına ilk olarak başta Gazze olmak üzere İslam coğrafyasında hayatını kaybeden kadınların geldiğini belirterek, "Bugün 'Dünya Kadınlar Günü' Avrupa'nın bize dayattığı bir gün. 'Dünya Kadınlar Günü' dediğimiz zaman aslında aklımıza ilk gelen şey Avrupa'daki kadın işçiler oluyor. Orada görev yapacaklar, diye onların üzerine kapıları kilitleyip kaç kişinin orada öldüğünü hatırlıyoruz. Acaba onların gününü mü kutluyoruz? Yoksa Avrupa'nın bize dayattığı güya kadınlar günü ve kadın haklarını mı kutlayacağız? Avrupa'da kadın hakları deyince ne anlama geliyor? Bakıyoruz ki israilin Gazze'ye ve Filistin'e yaptıklarını, ardından İran'da yaptıkları katliamları ve öldürdükleri kadınları düşünüyoruz… Onlar kadın değil mi? Onların hakları yok mu? Kadın dediğimiz zaman hangi kadın acaba? O Avrupa'nın bütün kadınlara 'Sen özgürsün' deyip İslam'dan uzaklaştırdığı kadın mı?" şeklinde konuştu.
"Tarihte Avrupa için kadın hiçbir şeydi"
Kadın hakları konusunda yalnızca İslam'ın verdiği hakları kabul ettiklerini vurgulayan Çelik, "Bizim tek kadın hakları olarak kabul ettiğimiz şey, sadece İslam'ın bize verdiği kadın haklarıdır. İslam'ın kadına verdiği haklardan başka bir hak tanımıyoruz. Çünkü bize verilen hak ve özgürlük; kadının seçme ve seçilme, eş olma, anne olma ve sözünün geçmesi hakkıdır.
Şunu çok iyi biliyoruz ki tarihte Avrupa için kadın hiçbir şeydi. Avrupa'da 'Kadınlar bir hayvandan belki biraz daha üstün olabilir' diye adlandırılıyordu. Ancak İslam'da kadının ne kadar şerefli olduğunu ve kadının söz hakkının ne kadar önemli olduğunu gördük. Çünkü eskiden hiçbir şekilde kadının sözü yoktu, hiçbir söz hakkı yoktu. Hatta kendi doğurduğu çocuğun üzerinde bile söz hakkı yoktu." ifadelerini kullandı.
"Özgürlük İslam'dadır"
Kadınlar için gerçek özgürlüğün ne olduğunu da değerlendiren Çelik, "Bu zamanda da kadınlara 'özgürlük' ibaresi yaftalanıyor. Özgürlük bunun neresinde? Özgürlük; kadını evinden çıkarmak, ailesinden uzaklaştırmak, eşine sözünü geçirtmemek, erkeğin kadının üzerinde hiçbir hakkının olmaması mıdır? Yoksa onu annelikten uzaklaştırmak mıdır özgürlük? Evinden çıkarıp çocuklarından uzaklaştırmak mıdır? Özgürlük bu değildir. Özgürlük İslam'dadır. Peygamberimiz Aleyhisselam bunu çok güzel bir örnekle göstermiştir. Kızı Fatıma (Radiyallahu Anha) geldiğinde 'Ben kızların babasıyım' diyerek onun önünde ayağa kalkmıştır. Evet, biz bununla şeref bulduk, İslam'la şeref bulduk. İslam'ın bize verdiği en güzel şeref ve en büyük hak da 'Başımızın tacı, ayağımızın altındaki Cennet'tir." dedi.
"İslam'ın bize verdiği en güzel değer, Allah'u Teala'nın başımızda ayeti, ayağımızın altında da cenneti vermesidir"
Çelik, günümüzde kadınların reklamlarda bilinçli bir şekilde bir meta gibi kullanıldığını ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı:
"Kadınların asla reklamlarda meta olarak gösterilmemesi gerekir. Kadınların reklamlarda oynatılmasının nedeni, Avrupa'nın, kadını İslam'dan uzaklaştırma çabasıdır. Oysa bu bir kadına yakışmaz. İslam kadınlara gereken değeri zaten vermiştir. İslam adabı içinde ve İslam'a uygun bir ortamda kadın çalışabilir. Ancak araba, çikolata reklamlarında ya da başka reklamlarda yer almak kadına yakışmayan bir durumdur. Bu sadece İslam'dan uzaklaştırmak için yapılan bir şeydir. İslam'ın bize verdiği en güzel değer; Allah'u Teala'nın başımızda ayeti, ayağımızın altında da cenneti vermesidir. En büyük şeref budur." (İLKHA)
Ensarullah, savaşa dahil olabileceği uyarısında bulundu
ABD, savaş uçağının acil iniş yaptığını doğruladı
Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı
1923’ün karanlık olayı: Ali Şükrü Bey suikastı
Volkswagen siyonist rejim için füze üretecek
Siyer Yarışması derece sahipleri ödüllerini Gazze’ye bağışladı
Meteoroloji uyardı: Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli yağış ve fırtına etkili olacak
İran işgalcilerin konakladığı oteli vurdu, çıkarma gemilerini hedef aldı
Alimler Birliği'nden çağrı: Aksa'nın açılması için acil harekete geçilmeli
Kudüs ve Beytüllahim'de biri çocuk 3 Filistinli şehit edildi
ABD ve siyonist rejimden İran ve Lübnan'a yoğun saldırı: Sivil yerleşimler vuruldu
İran ve Hizbullah'tan çok cepheli misilleme: Füze yağmuru ve sahada ağır darbe
Ankara'dan Aksa çağrısı: Müminler Mescid-i Aksa'nın birleştirici ruhuyla kıyama durmalıdır
HÜDA PAR Mersin İl Başkanı’ndan Mersin Aile Platformu'na ziyaret
HÜDA PAR heyeti Akdeniz’de esnafın sorunlarını dinledi
İran'dan işgalin 6 çelik fabrikası ve bölgedeki 5 ülkeye saldırı uyarısı
Kocaeli'de 25 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Malatya'da otomobilin çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti
Rusya, benzin ihracatını yasaklayacak
Rusya 1 Nisan’dan itibaren benzin ihracatını durduracak
Dizel fiyatlarındaki artış Malezya işletmelerini olumsuz etkiliyor
Türkiye ile Slovenya arasında 'Sosyal Güvenlik Anlaşması' imzalandı
Milli Eğitim Akademisine ek sözleşmeli eğitim personeli alınacak
Bakan Kurum: "Finansman yoksa dönüşüm olmaz, teknoloji yoksa hızlanma olmaz"
ABD Dışişleri Bakanı Rubio: Savaş haftalar içinde bitebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan WEF Başkanı Fink'i kabul etti
İran bağlantılı grup, FBI Direktörünün e-postalarını ve görüntülerini hackledi
Devrim Muhafızları Komutanı: Düşman şirketlerini terk edin!
Bakan Gürlek'ten cezaevi nakil araçlarının karıştığı kazaya ilişkin açıklama
Suudi Arabistan ve Ukrayna savunma işbirliğini güçlendirme konusunda anlaştı
Yükleniyor







