• BIST 100

    10275,80%0,46
  • DOLAR

    39,81% 0,10
  • EURO

    46,90% 0,33
  • GRAM ALTIN

    4274,45% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20

Hukukçu Eminoğlu: Türkiye, Belçika'nın savaş suçu soruşturmasını örnek almalı

21 Ekim 2024, Pazartesi 01:56
21 Ekim 2024, Pazartesi 01:56
Hukukçu Eminoğlu: Türkiye, Belçika
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Belçika Federal Başsavcılığının, hem Belçika hem de siyonist işgal vatandaşı olan ve siyonistler adına Gazze'de savaşan bir kişi hakkında soruşturma başlatmasını değerlendiren Kudüs ve Hukuk Platformu Başkanı Av. Mustafa Eminoğlu, bunun Türkiye ve dünyay

Belçika Başsavcılığı, siyonist işgalci ve Belçika çifte vatandaşlığı olan ve siyonistler adına savaşa katılan 20'li yaşlarındaki bir erkek hakkında savaş suçu soruşturması açtı.

Konuyla ilgili İLKHA'ya konuşan Kudüs ve Hukuk Platformu Başkanı Av. Mustafa Eminoğlu, Belçika'nın soykırım suçuna katılan vatandaşına savaş suçu soruşturmasının örnek alınması gerektiğini aktardı.

Kudüs ve Hukuk Platformu olarak Filistin bölgesinde yaşanan hukuksuzluklara ilişkin çalışmalar yaptıklarını aktaran Eminoğlu, "Bu çalışmaların en başında çifte vatandaşlara ilişkin bir çalışma başlatmıştık. Bu dönemde tabi mecliste görüşülen bir yasa teklifi var. 4 ayrı siyasi partinin önergesi var. Millet nezdinde bu soykırıma katılanlar bu suça iştirak edenler ötelenmiş vaziyette. 4 farklı siyasi partiden 4 ayrı zamanda soru önergeleriyle meclise gelmişti. Bunlarla ilgili yaşanan gelişmeleri bilhassa takip ediyoruz. Meclisteki önerge teklifi geçtiğimiz aylarda kabul edildi. Ancak bu süre zarfında halen bir ilerleme olmadı." şeklinde ifade etti.

"Gazze'de soykırıma katılan israil-Belçika çifte vatandaşı yargılama süreci başladı"

Geçen hafta Belçika'da soykırım suçuna katılan vatandaşına savaş suçu soruşturması başlatıldığını belirten Eminoğlu, "Belçika Savcılığının aldığı bir karar vardı. Gazze'de soykırıma katılan israil-Belçika çifte vatandaşının veya diğer yabancı terörist savaşçı dediğimiz sınıfın yargılama süreci Belçika için başladı. Aynı durum Türkiye için de geçerli, mümkün. Şu anda zaten mer'i mevzuata da bunu destekleyici hükümler var. Yasa teklifinin geçmesiyle de bu durum iyice perçinleyecektir." dedi.

"Tüm siyasi partilerin bunu bir siyasi mesele değil insani ve vicdani mesele olarak görüp desteklemesi sahip çıkması gereklidir"

HÜDA PAR tarafından verilen Soykırım suçuna karışmış çifte vatandaşlarla ilgili Kanun Teklifi hakkında da Eminoğlu, "7 Ekim'den bu yana soykırım süreciyle ilgili soru önergeleri verenlerin desteğiyle yani tüm partilerin desteğiyle bu sürecin Türkiye'nin kendini aklaması yönünde oldukça geçerli olması gerektiğini düşünüyoruz. Tüm partilerin bunu bir siyasi mesele değil insani ve vicdani mesele olarak görüp desteklemesi sahip çıkması gereklidir." diye konuştu. 

28 Aralık 2023 tarihinde HÜDA PAR, işgal rejiminin Gazze'de sürdürdüğü katliamlara Türkiye'den giderek destek veren çifte vatandaşların vatandaşlıklarının düşürülmesi ve mal varlıklarına el konulması yönündeki yasa tasarısı meclis tatile girmeden görüşülmesi oy çoğunluğuyla kabul edilmiş ancak üç ay önce kabul edilen tasarı halen TBMM gündemine alınmamış durumda. (İLKHA)

Bakan Göktaş: Aileyi güçlendirmek için önemli adımlar attık

Fransız polisinden göçmen botuna insanlık dışı müdahale

Balıkesir'de feci kaza: 6 yaralı

Suriye Lazkiye'de orman yangını

Çanakkale Bozcaada'da 3.9 büyüklüğünde deprem

Mardin’de akaryakıt yüklü tankerin dorsesi düştü

Rusya'da askeri havaalanına saldırı düzenlendi

Malatya'da otomobil dereye uçtu: 2 yaralı

Gaziantep'te kaçak kazıya 9 gözaltı

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü aşure ikramında bulundu

Türkiye Kamu-Sen Gaziantep il Temsilciliği: Zam oranları hayal kırıklığına neden oldu

Malatya'da yaralı halde bulunan leylek koruma altına alındı

Malatya'da yangın: Ev, odunluk ve besi çiftliği zarar gördü

Yan yatan otomobilden sürücü yara almadan kurtuldu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Brezilya'ya gidecek

Başbağlar Katliamı'nın 32'nci yılında İstanbul'da anma programı düzenlendi

Kalkışa hazırlana uçakta yanlış yangın alarmı: 18 yaralı

ABD'de silahlı saldırı: 1 ölü, 6 yaralı

Mardin’de otomobilin çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti

Gazze felaket boyutunda bir su sıkıntısıyla karşı karşıya

Pakistan'da çöken binada ölü sayısı 16'ya yükseldi

Malatya'da drift atan sürücünün ehliyeti süresiz olarak iptal edildi

Diyarbakır'da saman yüklü kamyonet yandı

Hz. Ömer Camii’nin yıkım anı kameralara yansıdı

EBS Malatya Şube Başkanı Söylemez: Gazzeli çocukların karnesi kanlı elbiseleri oldu

7 yaşında başladığı terzi mesleğini 64 yıldır sürdüren Ekrem Usta: Hiçbir zaman rızık korkusu yaşamadım

Batman'da durdurulan araçtan kokain çıktı: 2 kişi tutuklandı

İstanbul Silivri'de 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Siyonist rejim, HAMAS'ın ateşkes yanıtını değerlendiriyor

Gazze'de şehit sayısı 57 bin 338'e yükseldi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bakan Göktaş: Aileyi güçlendirmek için önemli adımlar attık

Fransız polisinden göçmen botuna insanlık dışı müdahale

Balıkesir'de feci kaza: 6 yaralı

Suriye Lazkiye'de orman yangını

Çanakkale Bozcaada'da 3.9 büyüklüğünde deprem

Mardin’de akaryakıt yüklü tankerin dorsesi düştü

Rusya'da askeri havaalanına saldırı düzenlendi