• BIST 100

    11048,13%-0,92
  • DOLAR

    41,58% 0,03
  • EURO

    48,78% 0,25
  • GRAM ALTIN

    5118,37% 1,86
  • Ç. ALTIN

    8351,72% 0,83

İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu Malatya’da incelemelerde bulundu

03 Mayıs 2025, Cumartesi 23:25
03 Mayıs 2025, Cumartesi 23:25
İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu Malatya’da incelemelerde bulundu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, çeşitli inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Malatya’ya geldi.

Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu’nun Malatya’daki inceleme ve ziyaret programına; Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Mülki İdare Amirleri, İl Emniyet Müdürü Arif Çl, İl Jandarma Komutan V. Kıd. Alb. Cihan Çetin ile kurum müdürleri eşlik etti.

Ziyaret kapsamında, AFAD İl Müdürlüğünde İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu’nun katılımıyla AFAD Koordinasyon Toplantısı düzenlendi. Toplantıda, bugüne kadar yürütülen çalışmalar ile imar ve inşa faaliyetleri değerlendirildi.

Toplantıda konuşan Vali Seddar Yavuz, "Hepinizin bildiği gibi, 6 Şubat’ta yaşadığımız  Asrın Felaketi’nin ardından, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde; İçişleri Bakanlığımız, Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve tüm kurumlarımızla birlikte, şehrimizin yaralarını sarmak adına yoğun bir çalışma yürütüyoruz.

Göreve başladığımız ilk günden itibaren Malatya’nın en büyük sorunlarından biri rezerv alanlarıydı. Hamdolsun, bugün itibarıyla yaklaşık 68 rezerv alanda çalışmalarımız tüm şartlarıyla başlamış durumda. Bu büyük dönüşüm; Sayın Cumhurbaşkanımızdan aldığımız güç, milletimize hizmet etme arzusu ve kurumlarımız arasındaki örnek iş birliği ile mümkün hale gelmiştir.

Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve tüm kamu kurumlarımızın uyum içinde çalışması sayesinde, Malatya'nın hızla ayağa kalktığını hep birlikte görüyoruz. Bu kapsamda şehrimizde şu anda 977 kırsal konut şantiyesi aktif olarak çalışmakta olup, altyapı çalışmaları da eş zamanlı yürütülmektedir.

Sayın Bakanımızın her zaman yanımızda olması, her çağrımıza cevap vererek sorunlarımızı çözmek adına gösterdiği yüksek gayret, bizleri ayrıca umutlandırmakta ve motive etmektedir. Bugün artık şehrimizde işler günbegün yoluna girmekte; yeniden yapılanma süreci hızla devam etmektedir.

İçişleri Bakanlığımızın, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın ve AFAD’ın koordinasyon içinde yürüttüğü çalışmalar sayesinde; toplamda 100.416 konut ve işyerinin inşa süreciyle Malatya, adım adım mükemmel bir şekilde yeniden imar edilmektedir.” ifadelerini kullandı.

Toplantı sonrası İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Vali Yavuz ile birlikte İkizce TOKİ konutlarında, Merkez-2 Saray Mahallesinde, Valilik Binasında, Bakırcılar Çarşısında, Bahçebaşı (Orduzu) Mahallesindeki TOKİ kalıcı deprem konutlarında ve yapımı tamamlanan polisevinde incelemelerde bulunarak firma yetkililerinden bilgi aldı.

Vali Seddar Yavuz, Malatya’ya teşrifleri ve şehre verdikleri destekler dolayısıyla Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu’na teşekkür etti.

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Malatya’daki programlarını tamamlamasının ardından Diyarbakır’a hareket etti. (İLKHA)

Saraçhane'de "Sumud Kararlılık Nöbeti" başladı

İslami Cihad: Trump'ın Gazze planı, israilin saldırılarına devam edebilmesi için bir formüldür

Bakan Fidan Suudi Arabistan, Katar ve Ürdünlü mevkidaşları ile görüştü

Tanju Özcan’a yurt dışına çıkış yasağı getirildi

Otobüs ile motosiklet çarpıştı: Bir yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'ın sunduğu Gazze planına ilişkin açıklama

Tunceli’de trafik kazası: 5 yaralı

Beyaz Saray, Trump'ın Gazze'ye yönelik saldırıları sona erdirme planının ayrıntılarını paylaştı

İşgalci Netanyahu, Katar'dan özür diledi

Mardin’de bir kişinin öldüğü silahlı kavgada 2 şahıs tutuklandı

İşgal medyası, direniş pususunda siyonist askerlerin öldüğünü aktardı

Ankara’da feci kaza: Otomobil tankere çarptı, 3 ölü 2 yaralı

Hakkari’de 26 kilogram uyuşturucu ele geçirildi: 22 gözaltı

Bir yılda 662 bin kişide kardiyovasküler risk belirlendi

Mersin’de ceviz toplarken akıma kapılan kişi hastaneye götürülürken kazada öldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 81 ilde 500 bin sosyal konut yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de yaşanan vahşet toplu kıyıma evrildi

Kahta’da Gazze için yürüyüş: “Sumud Filosu İnsanlığın Vicdanıdır”

Ankara'da su kesintileri 6 Ekim'e kadar sürecek

ABD elçiliği önündeki Gazze nöbetine Muhammed Emin Yıldırım'dan mesaj

Yeşilay'dan kapsamlı "Kumar" raporu: Başlama yaşı 15’e kadar düştü!

Sumud Filosu: Gazze'ye 3 günlük uzaklıktayız ve tehlikeli bölgelere yaklaşıyoruz

Bakan Göktaş: Türkiye'yi STEM alanlarında geleceğe hazırlıyoruz

KOSGEB Başkanı İbrahimcioğlu: Yaklaşık her üç işletmeden biri KOSGEB desteği aldı

Malatya'da çeşitli suçlardan 158 şahıs yakalandı

HÜDA PAR'dan ABD’nin Gazze’de 'geçiş dönemi' planına tepki

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden ilçelerde yol ve asfalt mesaisi

Vali Yavuz: Dinimiz ve medeniyetimiz ilim öğrenmeyi emreder

Prof. Dr. Aksoy: Uyuz, bireysel değil toplumsal bir enfeksiyondur

Şanlıurfa’da hastane randevularında aile hekimliği ile ek erişim imkânı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Saraçhane'de "Sumud Kararlılık Nöbeti" başladı

İslami Cihad: Trump'ın Gazze planı, israilin saldırılarına devam edebilmesi için bir formüldür

Bakan Fidan Suudi Arabistan, Katar ve Ürdünlü mevkidaşları ile görüştü

Tanju Özcan’a yurt dışına çıkış yasağı getirildi

Otobüs ile motosiklet çarpıştı: Bir yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'ın sunduğu Gazze planına ilişkin açıklama

Tunceli’de trafik kazası: 5 yaralı