-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,26% 0,01
-
EURO
51,26% -0,05
-
GRAM ALTIN
6404,70% -3,26
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu Malatya’da incelemelerde bulundu
-
A+Buyut
-
A-Kucult
İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, çeşitli inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Malatya’ya geldi.
Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu’nun Malatya’daki inceleme ve ziyaret programına; Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Mülki İdare Amirleri, İl Emniyet Müdürü Arif Çl, İl Jandarma Komutan V. Kıd. Alb. Cihan Çetin ile kurum müdürleri eşlik etti.
Ziyaret kapsamında, AFAD İl Müdürlüğünde İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu’nun katılımıyla AFAD Koordinasyon Toplantısı düzenlendi. Toplantıda, bugüne kadar yürütülen çalışmalar ile imar ve inşa faaliyetleri değerlendirildi.
Toplantıda konuşan Vali Seddar Yavuz, "Hepinizin bildiği gibi, 6 Şubat’ta yaşadığımız Asrın Felaketi’nin ardından, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde; İçişleri Bakanlığımız, Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve tüm kurumlarımızla birlikte, şehrimizin yaralarını sarmak adına yoğun bir çalışma yürütüyoruz.
Göreve başladığımız ilk günden itibaren Malatya’nın en büyük sorunlarından biri rezerv alanlarıydı. Hamdolsun, bugün itibarıyla yaklaşık 68 rezerv alanda çalışmalarımız tüm şartlarıyla başlamış durumda. Bu büyük dönüşüm; Sayın Cumhurbaşkanımızdan aldığımız güç, milletimize hizmet etme arzusu ve kurumlarımız arasındaki örnek iş birliği ile mümkün hale gelmiştir.
Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve tüm kamu kurumlarımızın uyum içinde çalışması sayesinde, Malatya'nın hızla ayağa kalktığını hep birlikte görüyoruz. Bu kapsamda şehrimizde şu anda 977 kırsal konut şantiyesi aktif olarak çalışmakta olup, altyapı çalışmaları da eş zamanlı yürütülmektedir.
Sayın Bakanımızın her zaman yanımızda olması, her çağrımıza cevap vererek sorunlarımızı çözmek adına gösterdiği yüksek gayret, bizleri ayrıca umutlandırmakta ve motive etmektedir. Bugün artık şehrimizde işler günbegün yoluna girmekte; yeniden yapılanma süreci hızla devam etmektedir.
İçişleri Bakanlığımızın, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın ve AFAD’ın koordinasyon içinde yürüttüğü çalışmalar sayesinde; toplamda 100.416 konut ve işyerinin inşa süreciyle Malatya, adım adım mükemmel bir şekilde yeniden imar edilmektedir.” ifadelerini kullandı.
Toplantı sonrası İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Vali Yavuz ile birlikte İkizce TOKİ konutlarında, Merkez-2 Saray Mahallesinde, Valilik Binasında, Bakırcılar Çarşısında, Bahçebaşı (Orduzu) Mahallesindeki TOKİ kalıcı deprem konutlarında ve yapımı tamamlanan polisevinde incelemelerde bulunarak firma yetkililerinden bilgi aldı.
Vali Seddar Yavuz, Malatya’ya teşrifleri ve şehre verdikleri destekler dolayısıyla Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu’na teşekkür etti.
İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Malatya’daki programlarını tamamlamasının ardından Diyarbakır’a hareket etti. (İLKHA)
Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı
İran'dan ABD'nin "petrol satışına izin" açıklamalarına yanıt
Erakçi: Japonya bizimle temasa geçerse Hürmüz'den gemilerinin geçişine izin verebiliriz
ABD'nin bombardıman uçakları İngiltere'den havalandı
Nepal genelinde Ramazan Bayramı neşe ve birlik içinde kutlandı
Kazakistan'da at eti tüketimi rekor seviyeye ulaştı
Pezeşkiyan'dan "Orta Doğu İslam Konseyi" önerisi
İngiltere, ABD'nin Hürmüzle ilgili saldırılar için üslerini kullanmasına izin verdi
Hatay'da aileler arası silahlı kavga: 3 ölü 22 yaralı
İtalya'da 5,2 büyüklüğünde bir deprem
ABD, arz endişeleri nedeniyle İran'ın deniz yoluyla petrol satışına 30 günlük bir süre tanıdı
Kudüs Gücü Komutanı General Kani'den açıklama
Köpek saldırısına uğrayan 3 yaşındaki çocuk yaralandı
Antalya'daki yangın faciasıyla ilgili bir kişi tutuklandı
Kırklareli'de bir iş yerinde soba patladı: 1 ölü, 2 yaralı
Nijerya'da Ramazan Bayramı dolayısıyla 92 mahkuma af kararı
Almanya Irak’ta görev yapan askerlerini tahliye etti
BM: 2,1 milyar insan temiz suya erişemiyor
İsviçre’den ABD’ye silah ihracatı durduruldu
Rusya'dan AB'ye LNG ithalatı tepkisi
Niğde'de trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı
Dışişleri Bakanlığı: israilin Suriye’ye saldırısını tehlikeli bir tırmanma olarak görüyoruz
ABD, Doğu Pasifik'te bir tekneye daha saldırdı
Mardin’de dereye düşen kız çocuk hayatını kaybetti
Güney Kore'de otomobil parça fabrikasında yangın: En az 50 yaralı
Bayramda Ücretsiz Bekleniyordu, Batman’da Ücretli Oldu!
Mardin'de asansör boşluğuna düşen çocuk yaralandı
Şırnak'ta yoğun yağış sele neden oldu
Kolombiya'da sağanak sel baskınına yol açtı
Dışişleri Bakanı Fidan BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile bir araya geldi
Yükleniyor







