• BIST 100

    9645,75%-0,58
  • DOLAR

    38,79% 0,26
  • EURO

    43,40% -0,06
  • GRAM ALTIN

    4042,71% 0,24
  • Ç. ALTIN

    6475,39% 0,00

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: “Ankara’da ciğerimiz yandı”

GÜNDEM 10.06.2023 13:40:02 0
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: “Ankara’da ciğerimiz yandı”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: “Ankara’da ciğerimiz yandı”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adıyaman’a yaptığı ziyaret sırasında Ankara’daki patlama ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Ankara’da ciğerimiz yandı” dedi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, deprem bölgesinde ilk ziyaretini Adıyaman’a yaptı. Adıyaman Valiliğinde koordinasyon toplantısına katılan Ali Yerlikaya, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara’daki patlama ile ilgili olarak, “Buraya gelirken uçağa bindik, uçaktayken Ankara’dan üzücü bir haber aldık. Ankara Elmadağ ilçemiz içerisinde Makine Kimya Barut Sanayii’nin dinamit imalat atölyesinde üretim bandında meydana gelen bir tepkime, bir kaza olduğu söyleniyor. Artık o soruşturmayla gerçek hakikat ne olduğu ortaya çıkacak. Ankara’da ciğerimiz yandı. Maalesef 5 çalışanımız Hakk’ın rahmetine kavuştu. Mekanları cennet olsun. Yakınlarına, mesai arkadaşlarına ve Makine Kimya Barut Sanayii’ne, oradaki kıymetli idarecilere, ailelerine başsağlığı diliyorum. Allah tekrarından bizleri korusun” diye konuştu.

“Devlet millet el ele deprem bölgesinde destan yazdı”
Deprem bölgesindeki çalışmalar ve süreç ile ilgili de açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, devlet ve milletin birlikte bu bölgede destan yazdığını vurguladı. Bakan Ali Yerlikaya, “Devlet millet el ele, 6 Şubat’tan bu güne Adıyaman başta olmak üzere tüm deprem illerimizde bir destan yazıyoruz. Yaraları sarmak, gönülleri kazanmak, depremzede vatandaşlarımızın hayır dualarını almak için onların ‘Allah razı olsun’ sözlerine muhatap olabilmek için gece gündüz demeden gayret gösteriyoruz. Adıyaman’da ismini bildiğimiz bilmediğimiz herkese ben yürekten teşekkür ediyorum. Tüm kurumlar destan yazdı, tüm kuruluşlar destan yazdı. Sivil toplum kuruluşlarımız, içte ve dıştaki dostlarımız gerçekten buraya çok büyük bir katkı sağladı” ifadelerini kullandı.
Deprem sonrası Adıyaman’daki konutların durumuyla ilgili olarak da konuşan Bakan Yerlikaya, “Adıyaman’da hasar tespiti yapılan bağımsız bölüm sayısı 269 bin 116, bunlardan orta hasarlı ve üzeri olan bağımsız bölüm sayısı 79 bin 411. Bunların da 63 bin 844’ü konut, 8 bin 566’sı ticarethanedir. Adıyaman genelinde 5 bin 953’ü yıkık, 2 bin 329’u acil yıkılacak yapı olmak üzere toplam 8 bin 282 enkaz bulunuyordu, bunların tamamı kaldırıldı. Toplam 20 bin 201 olan ağır hasarlı binaların da 15 bin 609’unun yıkım ihalesi tamamlandı. İki ay gibi kısa zaman içerisinde yıkılması ve enkazlarının kaldırılmasını tamamlayacağız. Yıkım ve enkaz kaldırma süreci içerisinde toz ve gürültü vatandaşı rahatsız ediyor, döküm yapılan yerde ayıklama işlemi yapılacak. Adıyaman’da 64 bin 500 konut yapılacak. Bunların 28 bin 934’ünün ihalesi yapıldı” şeklinde konuştu.

Altın fiyatları güne düşüşle başladı

Döviz kurlarında son durum

Diyarbakırlı hayırsever, umre parasını Gazze'ye bağışladı

Ege'de kuvvetli fırtına uyarısı

DSÖ: Gazze'de kanser tedavisi yapan son hastane hizmet dışı kaldı

27 ilde FETÖ operasyonu: 101 şüpheli gözaltında

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Microsoft'un yapay zekâ açıklaması Gazze'deki gerçekleri gizleyemiyor

Mısır: Gazze'de sivil ve sağlık tesislerine saldırılar derhal durdurulmalı

Nisan ayında Gazze ve Batı Şeria’da 80 gazeteciye saldırı

Çocuksuzluk akımını aşılayan filmlere Rusya’dan yasak geldi

Gazze'de son 24 saatte 143 Şehit: Çoğu kadın ve çocuk

Yemen: Ben Gurion Havalimanı hipersonik balistik füzeyle vuruldu

Hakkari'de şap karantinası

Kanada'da orman yangını nedeniyle OHAL ilan edildi

Ağrı'nın Zirvesinde Teknoloji Yarışması'nda 20 takım mücadele etti

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde silahlı saldırı: 7 ölü

Nijerya'da Lassa ateşi kaynaklı ölü sayısı 138'e çıktı

Dışişleri Bakanı Fidan, Antalya'da ABD'li mevkidaşı Rubio ile görüştü

Rusya ve NATO uçakları karşı karşıya geldi

Trump'ın BAE'ye maliyeti 1,4 trilyon dolar oldu

Kırklareli'nde uyuşturucu operasyonu: 8 gözaltı

Çad’da silahlı çatışma: 35 ölü 6 yaralı

Putin, Kara Kuvvetleri Başkomutanını görevden aldı

1948’den günümüze Filistin halkının yaşadığı "Büyük Felaket"

Pakistan ve Hindistan arasındaki ateşkesin süresi uzatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın Arnavutluk'a gidecek

HÜDA PAR’dan Nekbe mesajı: Filistin topraklarının sahibi Filistin halkıdır!

HÜDA PAR Milletvekili Demir: CHP, rol yapma ihtiyacı kalmayınca gerçek yüzünü ortaya koymaktadır

Çin: ABD’nin gümrük vergilerine karşı alınan tedbirler devam ediyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ