• BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Şehrin emini terör yandaşı olamaz

01 Kasım 2024, Cuma 15:15
01 Kasım 2024, Cuma 15:15
İçişleri Bakanı Yerlikaya: Şehrin emini terör yandaşı olamaz
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şanlıurfa'da düzenlenen Türkiye’nin Huzuru Toplantısı'nda konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Hangi partiden olursa olsun, terörle arasına mesafe koyan, milli bir duruş sergileyen, bu belayla amansız, fakatsız mücadele eden her belediye başkanımızın

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Şanlıurfa’da katıldığı Türkiye’nin Huzuru Toplantısı'nın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bakan Yerlikaya, 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nda belediye yöneticilerinin terör örgütü üyesi olması durumunda nasıl bir süreç ile karşı karşıya kalacaklarının çok açık olduğunu vurguladı.

"Kardeşliğimize pusu kuranlara geçit yok"

Bakan Yerlikaya, "Mezopotamya'nın kadim kültürünü ve mirasını barındıran bu şehir, kardeşlik diyarıdır. Buradan yükselen kardeşlik ruhu, bizi bir arada tutan en güçlü bağlardan biridir. Bin yıllık geçmişimizle Türk, Kürt, Arap, Çerkez, Gürcü, Laz demeden omuz omuza mücadele etmiş, aynı ekmeği bölüşmüş, aynı türküyü söylemişiz; kardeşliğin destanını yazmışız bu topraklarda. Hazan'ı da görmüşüz, baharı da hüznü de yaşamış, sevinci de paylaşmışız. Hazreti İbrahim'in ateşine su taşıyan karıncalar misali, terörle ülkemizi yangın yerine dönüştürmek isteyenlere karşı her bir vatandaşımız mücadele etmiştir, etmeye de devam edecektir. Vatan kıldığımız bu topraklarda büyük badireler, büyük felaketlerle sınandık; evelallah büyük mücadeleler, destansı kahramanlıklarla Türk, Kürt demeden, Alevi, Sünni demeden bir ve beraber hepsinin üstesinden geldik. Bunun en büyük örneklerinden biri de şüphesiz tarihimizde 'Şanlı' sıfatını alan kadim şehrimiz Şanlıurfa'dır. TUSAŞ saldırısında da gördük ki terörün, birlik ve beraberliğimize, kardeşliğimize darbe indirmekten başka bir hedefi yok. Bugün burada bir kez daha haykırıyoruz: Teröre taviz yok, kardeşliğimize pusu kuranlara geçit yok. Peki, ne var? Kardeşlik var, omuz omuza mücadele var, sırt sırta vermek var; tıpkı Malazgirt’te, tıpkı Çanakkale’de, tıpkı Dumlupınar’da olduğu gibi." dedi.

"Terör bir zehirdir, panzehiri hukuk ve milli iradedir"

Bakan Yerlikaya. 5393 Sayılı Belediye Kanunu ile ilgili şöyle konuştu:

"Terör bir zehirdir, panzehiri hukuk ve milli iradedir. 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nda belediye yöneticilerinin terör örgütü üyesi olması durumunda nasıl bir süreç ile karşı karşıya kalacakları çok açıktır. Bu kanunun 45. Maddesince, belediye başkanı veya başkan vekili ya da meclis üyesinin terör veya terör örgütlerine yardım ve yardaklık suçları sebebiyle görevden uzaklaştırılması veya tutuklanması hallerinde -ki bu yaşanan son olayda belediye başkanı tutuklanmıştır- yine bu kanunun 46. Maddesinde belediye başkanlığına büyükşehir ve il belediyelerinde İçişleri Bakanı tarafından görevlendirme yapılır."

"Şehrin emini terör yandaşı olamaz"

Terörle iltisaklı olanlarla millet adına hukuk önünde hesap sormanın görevleri olduklarını belirten Bakan Yerlikaya, "Dünya üzerinde terör belasından en çok canı yanan milletler arasında maalesef ilk sıralarda bizim milletimiz geliyor. Biz sadece dağdaki teröristlerle, canlı bombalarla mücadele etmiyoruz; terörizmi besleyen kaynaklarla da mücadele ediyoruz. Ülkemizde 30 Büyükşehir, 51 il, 922 ilçe, 399 belde belediyesi var. Hangi partiden olursa olsun, terörle arasına mesafe koyan, bu belayla amasız, fakatsız mücadele eden her belediye başkanımızın başımızın üzerinde yeri var. Ancak terörle iltisaklı olanlarla milletimiz adına hukuk önünde de hesap sormak bizim görevimizdir. Bizim 2 bin 200 yıllık devlet geleneğimiz var. Bir taraftan halktan görünüp diğer taraftan fikriyle, zikriyle terör örgütleriyle bir olunmaz. Şehrin emini terör yandaşı olamaz. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir ve bu devletin de bir sahibi var. O da aziz milletimizdir. Eğer birilerinin pusulası terörü göstermeye kalkarsa hukuk buna dur der, vicdan buna dur, der çünkü terörün siyaseti olmaz. Terörle sadece mücadele edilir." şeklinde konuştu.

Bakan Yerlikaya son olarak, Şanlıurfa’da gerçekleştirilen asayiş ve uyuşturucu gibi alanlarda yapılan faaliyetlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. (İLKHA)

Bakanlıklardan gıda zehirlenmelerine karşı uyarı

COP30 zirvesinde "ekokırım suç kabul edilsin" çağrısı

Malatya'da 21 bin 760 konut ve iş yeri için kura çekildi

Çin'den Japonya'ya seyahat uyarısı

Pakistan'da havai fişek fabrikasında patlama: 5 ölü, 7 yaralı

Cağaloğlu Kitapçılar Sokağı hizmete açıldı

Mersin'deki trafik kazasında ölü sayısı 4'e yükseldi

Macaristan: AB’nin Ukrayna'daki krizi tırmandırmaya yönelik adımlarını engelleyeceğiz

ABD'den Tayvan’a 330 milyon dolarlık silah satışı

Kar yağışı sonrası işçi servisi yola devrildi: 14 yaralıl

Güney Kore'de çöken santralin altında kalan 7 işçinin cesedi enkazdan çıkarıldı

İngiltere'de Claudia Fırtınası alarmı

Azerbaycan'da 456,8 kilogram eroin ele geçirildi

Şırnak'ta kayganlaşan yolda otomobil takla attı: 2 yaralı

Rusya, Zaporijya'da bir yerleşim biriminde daha kontrolü ele geçirdi

Hindistan'da polis karakolunda patlama: 9 ölü

Rusya'dan Ukrayna'ya hipersonik füze saldırısı

Şırnak'a yılın ilk karı düştü, Beytüşşebap'ın yüksek kesimleri beyaza büründü

Rusya'da trafik kazası: 7 ölü, 12 yaralı

Arjantin'de sanayi bölgesinde patlama: 20 yaralı

Hazım Kasım, Arap Birliği’nden Gazze’deki felaketle ilgili bir tavır ortaya koymasını istedi

Harabe evde yaşam mücadelesi veren aile yardım bekliyor

Endonezya'da heyelan: 6 ölü, 17 kayıp

Refüje çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı

Şırnak'ta baltalı saldırı: Koca öldü, eşi yaralandı

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz: Halk eğlence değil hizmet bekliyor

Malatya'da kar yağışı nedeniyle mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı

Çileye dönen yol çalışması Siverek'te vatandaşları isyan ettirdi

Şanlıurfa’da 16 Kasım’da geniş kapsamlı elektrik kesintisi

Şanlıurfa’da silah kaçakçılığı operasyonu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bakanlıklardan gıda zehirlenmelerine karşı uyarı

COP30 zirvesinde "ekokırım suç kabul edilsin" çağrısı

Malatya'da 21 bin 760 konut ve iş yeri için kura çekildi

Çin'den Japonya'ya seyahat uyarısı

Pakistan'da havai fişek fabrikasında patlama: 5 ölü, 7 yaralı

Cağaloğlu Kitapçılar Sokağı hizmete açıldı

Mersin'deki trafik kazasında ölü sayısı 4'e yükseldi