• BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,96% 0,04
  • EURO

    41,07% -0,11
  • GRAM ALTIN

    3772,87% 0,14
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Şehrin emini terör yandaşı olamaz

GÜNDEM 1.11.2024 15:15:08 0
İçişleri Bakanı Yerlikaya: Şehrin emini terör yandaşı olamaz

Şanlıurfa'da düzenlenen Türkiye’nin Huzuru Toplantısı'nda konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Hangi partiden olursa olsun, terörle arasına mesafe koyan, milli bir duruş sergileyen, bu belayla amansız, fakatsız mücadele eden her belediye başkanımızın

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Şanlıurfa’da katıldığı Türkiye’nin Huzuru Toplantısı'nın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bakan Yerlikaya, 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nda belediye yöneticilerinin terör örgütü üyesi olması durumunda nasıl bir süreç ile karşı karşıya kalacaklarının çok açık olduğunu vurguladı.

"Kardeşliğimize pusu kuranlara geçit yok"

Bakan Yerlikaya, "Mezopotamya'nın kadim kültürünü ve mirasını barındıran bu şehir, kardeşlik diyarıdır. Buradan yükselen kardeşlik ruhu, bizi bir arada tutan en güçlü bağlardan biridir. Bin yıllık geçmişimizle Türk, Kürt, Arap, Çerkez, Gürcü, Laz demeden omuz omuza mücadele etmiş, aynı ekmeği bölüşmüş, aynı türküyü söylemişiz; kardeşliğin destanını yazmışız bu topraklarda. Hazan'ı da görmüşüz, baharı da hüznü de yaşamış, sevinci de paylaşmışız. Hazreti İbrahim'in ateşine su taşıyan karıncalar misali, terörle ülkemizi yangın yerine dönüştürmek isteyenlere karşı her bir vatandaşımız mücadele etmiştir, etmeye de devam edecektir. Vatan kıldığımız bu topraklarda büyük badireler, büyük felaketlerle sınandık; evelallah büyük mücadeleler, destansı kahramanlıklarla Türk, Kürt demeden, Alevi, Sünni demeden bir ve beraber hepsinin üstesinden geldik. Bunun en büyük örneklerinden biri de şüphesiz tarihimizde 'Şanlı' sıfatını alan kadim şehrimiz Şanlıurfa'dır. TUSAŞ saldırısında da gördük ki terörün, birlik ve beraberliğimize, kardeşliğimize darbe indirmekten başka bir hedefi yok. Bugün burada bir kez daha haykırıyoruz: Teröre taviz yok, kardeşliğimize pusu kuranlara geçit yok. Peki, ne var? Kardeşlik var, omuz omuza mücadele var, sırt sırta vermek var; tıpkı Malazgirt’te, tıpkı Çanakkale’de, tıpkı Dumlupınar’da olduğu gibi." dedi.

"Terör bir zehirdir, panzehiri hukuk ve milli iradedir"

Bakan Yerlikaya. 5393 Sayılı Belediye Kanunu ile ilgili şöyle konuştu:

"Terör bir zehirdir, panzehiri hukuk ve milli iradedir. 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nda belediye yöneticilerinin terör örgütü üyesi olması durumunda nasıl bir süreç ile karşı karşıya kalacakları çok açıktır. Bu kanunun 45. Maddesince, belediye başkanı veya başkan vekili ya da meclis üyesinin terör veya terör örgütlerine yardım ve yardaklık suçları sebebiyle görevden uzaklaştırılması veya tutuklanması hallerinde -ki bu yaşanan son olayda belediye başkanı tutuklanmıştır- yine bu kanunun 46. Maddesinde belediye başkanlığına büyükşehir ve il belediyelerinde İçişleri Bakanı tarafından görevlendirme yapılır."

"Şehrin emini terör yandaşı olamaz"

Terörle iltisaklı olanlarla millet adına hukuk önünde hesap sormanın görevleri olduklarını belirten Bakan Yerlikaya, "Dünya üzerinde terör belasından en çok canı yanan milletler arasında maalesef ilk sıralarda bizim milletimiz geliyor. Biz sadece dağdaki teröristlerle, canlı bombalarla mücadele etmiyoruz; terörizmi besleyen kaynaklarla da mücadele ediyoruz. Ülkemizde 30 Büyükşehir, 51 il, 922 ilçe, 399 belde belediyesi var. Hangi partiden olursa olsun, terörle arasına mesafe koyan, bu belayla amasız, fakatsız mücadele eden her belediye başkanımızın başımızın üzerinde yeri var. Ancak terörle iltisaklı olanlarla milletimiz adına hukuk önünde de hesap sormak bizim görevimizdir. Bizim 2 bin 200 yıllık devlet geleneğimiz var. Bir taraftan halktan görünüp diğer taraftan fikriyle, zikriyle terör örgütleriyle bir olunmaz. Şehrin emini terör yandaşı olamaz. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir ve bu devletin de bir sahibi var. O da aziz milletimizdir. Eğer birilerinin pusulası terörü göstermeye kalkarsa hukuk buna dur der, vicdan buna dur, der çünkü terörün siyaseti olmaz. Terörle sadece mücadele edilir." şeklinde konuştu.

Bakan Yerlikaya son olarak, Şanlıurfa’da gerçekleştirilen asayiş ve uyuşturucu gibi alanlarda yapılan faaliyetlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. (İLKHA)

Gazze’de kendilerinden haber alınamayan sağlık görevlileri infaz edilmiş halde bulundu

HAMAS: Bayramlık kıyafetlerini giymiş çocuklar katledildi

Ülke genelinde hava bugün nasıl?

Çanakkale’de iki otomobil çarpıştı: 3 ölü, 1 yaralı

Ömer Çelik: Zulümleri ile Nazileri geride bırakan katliam şebekesi tüm insanlığın düşmanıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan ve Malezya başbakanlarıyla Gazze'yi görüştü

Antalya'da 3,9 büyüklüğünde deprem

Şevval ayında tutulan "6 gün" orucunun fazileti

Tonga'da art arda depremler

Trump'a ilhak açıklamasına Grönland'dan tepki

Bakan Kurum’dan "Sıfır Atık Günü" paylaşımı

Mardin’de hayvan otlatan çobana yıldırım isabet etti

Uganda'da M çiçeği virüsü salgını: 37 ölü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Subianto ile görüştü

İşgalci ABD'den Yemen'in başkenti Sana'ya hava saldırısı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Obeziteyle mücadele için okullarda abur cubur satışı yasaklandı

Özbekistan'da 488 mahkuma af kararı

Kontrolden çıkan otomobil başka bir otomobile çarptı: 4 ölü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sokak terörü soygunu perdeleme çabasıdır

Donbass'ta bir yerleşim birimi daha Rusya'ya geçti

Adana'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

ABD ve Japonya'dan Çin'e karşı askeri işbirliği

Gaziantep'te zincirleme trafik kazası: 12 yaralı

Cezayir ile Fas arasında diplomat krizi

Almanya'da huzurevinde yangın: 50 yaralı

Emeklilere bayram ikramiyesi farkı Resmi Gazete'de

Çin iletişim teknolojisi test uydusunu uzaya gönderdi

Balıkesir'de zincirleme kaza: 1 ölü, 10 yaralı

Myanmar'da deprem nedeniyle can kaybı artıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ