İçişleri'nin HDP hamlesine tepki gösterdi! Türkiye'ye karşı ağza alınmayacak sözler

Tarih: 16.05.2020 11:53
İçişleri
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

İçişleri'nin HDP hamlesine tepki gösterdi! Türkiye'ye karşı ağza alınmayacak sözler

İçişleri Bakanlığı'nca, haklarında yürütülen terör soruşturmaları kapsamında HDP'li Siirt ili Belediye Başkanı Berivan Helen Işık, Iğdır Belediye Başkanı Yaşar Akkuş, Siirt ili Baykan Belediye Başkanı Ramazan Sarsılmaz, Siirt ili Kurtalan Belediye Başkanı Baran Akgül, Muş ili Korkut ilçesi Altınova Belde Belediye Başkanı Casim Budak görevlerinden alınarak belediyelere kayyum atandı. Başkanlar güvenlik güçlerince gözaltına alındı.

YÜRÜTÜLEN OPERASYONLAR ZORLARINA GİTTİ

Alınan kararlara Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye raportörü Nacho Sanchez Amor tepki gösterdi. Türkiye'nin terörle mücadelesine laf eden Amor, belediye başkanlarının görevden alındığını hatırlatarak, HDP tarafından yönetilen 65 belediyen 44'üne müdahale edildiğini belirtti. Küstah açıklamalarını sürdüren AP raportörü, 'Daha önce Avrupa Konseyi'nin de belirttiği gibi, Türk yetkililerin herhangi bir mahkeme kararı olmadan belediye başkanlarını görevden almalarına son vermelerini talep ediyorum. Yerel konseyler en azından seçilmiş üyeleri arasında geçici bir belediye başkanı atama olanağına sahip olmalıdır! Demokrasinin temeline ilişkin güvenilirlik söz konusu' ifadelerini kullandı.

HDP'Yİ ZİYARET ETMİŞTİ

AP Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor başkanlığındaki heyet, 23 Ocak tarihinde HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ı ziyaret etmişti. 

GEZİ'Yİ SAVUNMUŞ, DEMİRTAŞ'I CEZAEVİNDE ZİYARET ETMİŞTİ

Amor, tutuklu bulunan eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret etmiş ve sağlığından endişe ettiğini ifade etmişti.

Aynı Amor, Gezi girişimini bir darbe olarak görmediğini söyleyecek kadar ileri gitmişti. Amor, 'Türkiye'de Gezi protestolarının hükümeti devirme girişimi olduğunu düşünen kimse var mı? Buna gerçekten inanan var mı? Gezi'de ne olduğunu ben gayet iyi biliyorum, Gezi bir protestoydu. Tek bir nedenle başlayan daha sonra daha genel bir demokrasi talebi protestosuydu. Bunu bir darbe ile kıyaslamak..? İşte bunlar yüzünden Türk yetkililerin yasalarında yaptıkları dekoratif değişiklikler burada Avrupa'da bir işe yaramıyor' demişti.

Malatya'da bahçe yangını: Çok sayıdaki kayısı ağacı kül oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü

Büyükşehir Belediyesi'nden çiftçilere kapalı sistem sulama desteği

Yeşilyurt Belediye Meclisi, 12 maddeyi karara bağladı

Siirt’te doğal gaz altyapısı genişletiliyor

Mavi Marmara Gazisi Tunç: Gazze için tüm İslam ülkeleri derhal harekete geçmeli

Karadaği, Müslüman devlet liderlerine Filistin için bir "İslami İttifak" önerdiğini açıkladı

Adıyaman'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Rusya'dan Ukrayna'ya savaşın en büyük hava saldırısı

Bakan Bayraktar: Bütçe imkânları nispetinde enerji desteklerine devam edeceğiz

Muğla'da orman yangını

Pakistan’da 5 katlı bina çöktü: 5 ölü

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Güzel ahlak gencin süsüdür

İtalya'da benzin istasyonunda patlama: 40 yaralı

Musk ABD'de yeni parti kurma konusunda anket yaptı

Diyarbakır'da silahlı kavga: 1'i ağır 2 yaralı

İşgal rejimi ve ABD İstanbul'da protesto edildi

HÜDA PAR Milletvekili Demir: İklim Kanunu'nun alelacele kabul edilmesini rasyonel bulmuyoruz

Rusya ve Ukrayna arasında yeni esir takası

Gaziantep'te ilk defa kalça artroskopisi ameliyatı yapıldı

Şanlıurfa’da “Çağın Kerbelası Gazze” programına davet

DUS yerleştirme sonuçları açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye ve İran'a saldırılarının arka planında Filistin halkına diz çöktürme siyaseti yatıyor

Kerbelâ'dan Gazze'ye: Aşure Günü'nün anlamı ve Müslümanların ortak sorumluluğu

Şanlıurfa’da cami çıkışı silahlı saldırı: 2 yaralı

Hz. Nuh'u anma programı Cizre Hz. Nuh Camii'nde başladı

Umut Kervanı, Hatay’daki yangın mağdurlarının yanında

Bursa Valiliği'nden sıcak hava uyarısı

Siirt’te mahalle buluşmalarının 11’incisi Dumlupınar Mahallesi’nde gerçekleştirildi

Zebihullah Mücahid: Rusya Afganistan'ı tanıyarak cesur bir adım attı

Yükleniyor