Ihlamurun fiyatı altınla yarışıyor

Tarih: 24.12.2024 14:36 Güncelleme: 24.12.2024 14:36
Ihlamurun fiyatı altınla yarışıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Sağlık açısından birçok faydası bulunan ve kış aylarında en çok tercih edilen bitkisel çaylardan ıhlamurun fiyatı altınla yarışmaya devam ediyor.

Soğuk algınlığı, boğaz ağrısı ve öksürüğe iyi gelen ıhlamur çayı, aynı zamanda vücuttaki toksinlerin atılmasına da yardımcı oluyor.

Batmanlı aktarlar, geçen yıl ıhlamurun kilogram fiyatının 250-300 TL olduğunu ancak bu yıl fiyatların 2 bin 800 TL'ye kadar yükseldiğini belirtiyor.

Bazı bölgelerde ise ıhlamurun kilosunun 3 bin TL'yi bulduğunu belirten aktarlar, vatandaşların artık ıhlamuru gramla almaya başladığını ifade etti.

Havaların soğumasıyla beraber en çok tüketilen bitkisel çaylarının ıhlamur ve kış çayı olduğunu belirten Aktar Hüseyin Meviş, bununla beraber zencefil, zerdeçal, tarçın ve kuşburnuna da talebin olduğunu söyledi.

"Özellikle ıhlamur fiyatı altınla yarışıyor"

Maviş, "Ama en çok talep kış çayı ile ıhlamuradır. Bu sene fiyatlar bayağı yükselmiş durumda. Özellikle ıhlamur fiyatı altınla yarışıyor. Geçen sene ıhlamurun fiyatı 250 ile 300 lira civarındayken bu sene bizde kilosu 2 bin 800 liraya hatta bazı yerlerde 3 bin liraya dayandı. Bizde yaprak ıhlamur da var, onun kilosunu ise bin 600 liraya veriyoruz. Vatandaş eskiden kiloyla aldığı bitki çaylarını şu anda gramla almaya başladı. İnsanlar şu anda doğal ve bitkisel yöntemlerle işlemek istediği için bitkisel çaylara yönelmeye başladı. Bitkisel çaylar hem vücut direncini artırıyor hem öksürüğe iyi geliyor, astım, bronşit ve bağışıklık sitemini güçlendirdiği için halkın tercihine neden oluyor." ifadelerini kullandı.

"Ihlamurun kilosu 3 bin lira çıktığı için alamıyoruz"

Ihlamur çok pahalı olduğu için kış çaylarına yöneldiklerini ifade eden vatandaş Adnan Keskin, "Kış aylarında en çok tükettiğimiz bitki çayı ıhlamurdu ama ıhlamurda çok pahalı olduğu için artık kış çayını ve diğer bitkisel çayları alıyoruz. Ihlamurun kilosu 3 bin lira çıktığı için alamıyoruz. Alım gücümüz azaldığı için kış çaylarını tercih etmeye başladım. Kış çayını; boğaz ağrısı için grip için ve birçok rahatsızlığa iyi geldiği için alıyorum. Kış çayı sabah ve akşamları bir veya iki bardak içilirse iyi geliyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Avrupa Gökyüzü Kalkanı devreye alınıyor

Şinmoe Yanardağı'nda patlama

Doğu Asya'da gerilim tırmandı

Tayland'da görevden alınan başbakanın yerine yardımcısı getirildi

Bulgaristan'da silah fabrikasında patlama: 1 ölü

Siyasiler ve STK temsilcileri "Muharrem Ayı İftar Programı"nda buluştu

Beton mikseri ile trambüs çarpıştı: 4 yaralı

İstanbul için sıcak hava uyarısı

Rusya, Afganistan İslam Emirliğini tanıyan ilk ülke oldu

Putin ile Trump Ukrayna'yı görüştü

İstanbul Silivri'de ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da hükümet karşıtları yine sokaklara çıktı

Çin Şıyan sınıfı uydusunu uzaya gönderdi

ABD'den İran'a yeni yaptırımlar

Guterres: Gazze'de son can damarları kesilmek üzere

Siyonist işgalciler Lübnan'a saldırdı

Yozgat'ta feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

Çin'de şiddetli yağış ve su baskını

Silivri'de ormanlık alanda yangın

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Dinç: Dini değerlere yönelik saldırılar karşısında sessiz kalınmamalı

İran hava sahasını yeniden kapattı

Gaziantep'te uyuşturucu ele geçirildi: 2 gözaltı

Sürekli elektrik kesintileri Aydın ailesinin hayatını tehdit ediyor

Araç tavanında yolculuk yapan şahsa ceza kesildi

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 15 gözaltı

Okkalı: Camiler sadece yazın değil, yıl boyunca çocuklarla dolmalı

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta'dan orman yangını uyarısı

HÜDA PAR’dan emekli maaşı hakkında kanun teklifi: Asgari ücretin altında olmasın

Kutsal topraklardan dönen hacılar: Başta Filistin olmak üzere tüm İslam âlemi için dua ettik

Demir: Bu olay (Hz. Muhammed'e hakaret) teklifimizin ne kadar gerekli olduğunu ortaya koydu

Yükleniyor