• BIST 100

    9732,38%-0,15
  • DOLAR

    38,77% 0,00
  • EURO

    43,34% 0,74
  • GRAM ALTIN

    4045,82% 0,27
  • Ç. ALTIN

    6535,31% -0,12

IHO EBRAR, Burundi’de yüzlerce aileye kırmızı et dağıttı

DÜNYA 26.03.2025 14:01:30 0
IHO EBRAR, Burundi’de yüzlerce aileye kırmızı et dağıttı

Uluslararası yardım kuruluşu IHO EBRAR, Ramazan ayında Burundi’de yoksul ve muhtaç ailelere yönelik anlamlı bir yardım gerçekleştirdi. Kuruluş, hayırsever bağışçılarının desteğiyle, yüzlerce aileye kırmızı et dağıtarak bu mübarek ayda onların sofralarına

IHO EBRAR, yoksullukla mücadele eden Burundi halkına gıda yardımlarını sürdürüyor. Kırmızı et dağıtımı, özellikle Ramazan ayında oruç tutan ve maddi imkânları sınırlı olan aileler için büyük bir anlam taşıdı.

Yardımlar, derneğin gönüllü ekipleri tarafından evlere teslim edildi ve ihtiyaç sahibi aileler bu destekle iftar sofralarında daha doyurucu yemekler hazırlama imkânı buldu.

"Bir lokma, bir dua..."

IHO EBRAR gönüllüsü Abdulvahap Kaplan, yardım faaliyetinin sadece gıda temini sağlamadığını, aynı zamanda gönüllere dokunan bir iyilik hareketi olduğunu vurguladı.

Kaplan, "Ramazan, paylaşmanın en güzel zamanı. Burundili kardeşlerimize ulaştırdığımız bu kırmızı et, sadece karnı doyurmak için değil; aynı zamanda onlara yalnız olmadıklarını, dünyanın dört bir yanından onların yanında olduğumuzu hatırlatmak içindi. Yardımlarımızın devam edeceğini ve daha çok ailenin yüzünü güldürmeyi hedeflediğimizi belirtiyoruz." dedi.

Yardım, kardeşlik ve dayanışma

Dağıtılan kırmızı etlerle, ailelerin Ramazan boyunca daha sağlıklı ve doyurucu iftarlar açması sağlanırken, bu yardımlar aynı zamanda toplumda dayanışma ve kardeşlik bilincini pekiştirdi. IHO EBRAR, Burundili mazlumların ihtiyaçlarını karşılamak için uluslararası yardımlaşma anlayışını genişletmeye devam ediyor.

Yürütülen çalışmalar ile ilgili açıklama yapan Abdulvahap Kaplan, "Yapılan araştırmalara göre son yıllarda dünyanın en fakir ülkesi konumunda Burundi. Hollanda merkezli IHO EBRAR'ın çalışmaları kapsamında Ramazan ayının son 15 günü içerisinde IHO EBRAR'ın çalışmalarına imza attık. Eski başkent Bujumbura'ya 25 kilometre uzaklıkta bulunan Gatumba'ya geldik. Birazdan onlarca kurban kesimi yapacağız ve belirlenen mağdur fakir aileler var, o aileler bizi bekliyor. IHO EBRAR adına inşallah o ailelere gidip bu etleri dağıtacağız. Hanelerine misafir olup sofralarına bereket katacağız inşallah." ifadelerini kullandı.

Kaplan, "Ama bu yardım yeterli mi derseniz? Bu kesinlikle yeterli değil. Sadece et yardımı değil aynı zamanda günlerce gıda yardımı oldu kendilerine. O gıdalar kendilerine en azından bir buçuk ay hatta bazen öyle tasarruflu davranıyorlar ki bizim Türkiye'de bir haftada tükettiğimiz bir gıda malzemesini onlar bir buçuk iki ay kendilerine bir buçuk iki ay rahatlıkla yetecek şekilde hayatlarını idame ettiriyorlar." şeklinde konuştu. (İLKHA)

HAMAS: Faşist işgal, sağlık tesislerinde katliamlar yaparak benzeri görülmemiş suçlar işliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Pakistan Başbakanı Şerif'in "minnettarlık" paylaşımına yanıt

Gazze'deki direniş, işgal altındaki şehirleri roketlerle hedef aldı

Şırnak’ta ilk hac kafilesi yola çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı Meloni ile görüştü

Malatya'da kırsal konutlar betonarme yapılar istişare toplantısı düzenlendi

Mardin’de silahla oynayan 14 yaşındaki çocuk kazara kendini vurdu

Boğaziçi'nde İslami etkinliği engellemek isteyen grup olay çıkardı: 97 gözaltı

Refüje çarpan otomobil hurdaya döndü: 2 yaralı

Umut Kervanı Siirt, Somali için kurban hazırlıklarını tamamladı

Gaziantep'te tarihi eser kaçakçılığı operasyonu: 2 gözaltı

Malatya Havalimanı'nda son 4 ayda 258 bin yolcuya hizmet verildi

Ensarullah, işgal rejimi havalimanını hedef almaya devam ediyor

Savunma Sanayii İcra Komitesi'nde önemli projeler karara bağlandı

Gazze'deki Avrupa Hastanesi çevresine yoğun saldırı: 24 şehit, onlarca yaralı ve kayıp!

Kelebeklerin benzersiz havada "asılı kalışı" mikrodronlar için ilham oldu

Trump, ABD’nin Suriye’ye yönelik tüm yaptırımları kaldıracağını söyledi

Bin Selman, ABD ile değeri 300 milyar doları aşan anlaşmaların imzalandığını duyurdu

Trump, Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile Suudi'de görüşebilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Müttefiklerimizden terörizmle mücadelede iş birliği bekliyoruz

BOTAŞ envanterindeki gemi ilk kez yurt dışında dönemsel görev yapacak

Mardin-Şırnak Eczacı Odası: İlaç tedarik sıkıntısı hem halk sağlığını hem de mesleğimizi olumsuz etkiliyor

Adıyaman'da araması bulunan onlarca kişi yakalandı

Milletvekili Nasıroğlu’ndan Batman’a Ulaştırma atağı

Bakan Kurum'dan belediyelere müsilaj uyarısı

Mısır ve Türkiye, Gazze'de ateşkes çabalarını ve yeniden imar planlarını görüştü

Diyarbakır'da kamyonet, belediye otobüsüne arkadan çarptı

Ro-Ro gemileriyle taşınan araç sayısı üç kattan fazla arttı

Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda 115 kilogram uyuşturucu ele geçirildi: 2 tutuklama

Rekabet Kurumu, Apple ve 9 şirket hakkında soruşturma başlattı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ