Tarih: 29.09.2024 13:58

İhvan: Arap ve İslam ülkelerini Lübnan'ın yanında durmaya çağırıyoruz

Facebook Twitter Linked-in

İhvan'dan yapılan açıklamada, "israil düşmanının, Lübnan'a yönelik barbarca saldırısını, Filistin'deki halkımızı destekleyen Lübnan direnişinin hedef alınmasını ve Hizbullah Genel Sekreteri Sayın Hasan Nasrallah başta olmak üzere bazı liderlerinin öldürülmesini kınıyoruz." denildi.

İşgalin saldırılarının, binlerce sivilin öldürülmesi ve yaralanmasına neden olduğuna işaret edilen açıklamada, "Müslüman Kardeşler, Lübnan Hizbullah'ına, Lübnan'a ve halkına bu saldırı nedeniyle taziyelerini sunar. Müslüman Kardeşler, direniş liderlerine yönelik suikastın Filistin'in etrafındaki birliğin pekişmesi çerçevesinde gerçekleştiğini ve Filistin'in tamamı özgürleşene kadar israil işgaline karşı direniş göstermenin her yerde ve zamanda her Müslüman'ın hakkı ve görevi olduğunu vurgular." ifadelerine yer verildi.

İşgalci rejimin, Arap bölgesindeki saldırganlığının tırmandığına ve saldırganlığın Filistin'in ötesine geçerek Lübnan, Mısır, Yemen, Suriye ve Irak'ta karşılıksız kaldığına dikkat çekilen açıklamada, "Çatışma tüm Orta Doğu'da patlamak ve tüm can ve mal varlığını yok etmek üzere. Bu nedenle bölge ülkeleri israil işgaline baskı yapmalı ve çeşitli siyasi, ekonomik ve askeri caydırıcılık yöntemleriyle onu caydırmalıdır. Düşman halen terörizmini sürdürmekte ve cezalandırılmaktan korkmamaktadır. Bugün bombalanan Lübnan ilk değildi ve son da olmayacak! Cemaat, uluslararası toplumu israil terörizmini durdurma ve israil terörizminin aranan liderlerini adalete teslim etme konusunda sorumluluklarını üstlenmeye; Arap ve İslam ülkelerini de Lübnan'ın yanında durmaya çağırıyor." denildi. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —