• BIST 100

    10628,63%-0,11
  • DOLAR

    42,25% 0,05
  • EURO

    49,33% 0,73
  • GRAM ALTIN

    5706,40% 0,17
  • Ç. ALTIN

    9495,67% 2,13

İkinci el otomobilde fiyatlar bir ayda katladı

02 Haziran 2020, Salı 08:42
02 Haziran 2020, Salı 08:42
İkinci el otomobilde fiyatlar bir ayda katladı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İkinci el otomobilde fiyatlar bir ayda katladı

Kovid-19’dan kaynaklı otomobil fabrikalarının kapalı olması ve arz sorunun yaşanması ikinci el otomobile fiyatlar arttı. Sıfır otomobil bayilerinin dahi ikinci ele döndüğü bugünlerde fiyatlar gitgide artıyor. Nisan’da yüzde 8.36 yükselen ikinci el otomobil fiyatlarının daha da yükselişinin devam edeceği söyleniyor.

TALEP HAZİRAN’DA DAHA DA YÜKSELİR

İkinci el otomobil fiyatları mayıs ayında yüzde 8.36 artış gösterdi. Mayıs ayındaki fiyat artışıyla ilgili değerlendirmede bulunan Garenta ve ikinciyeni.com Genel Müdürü Emre Ayyıldız, “Piyasa Kovid-19 öncesi dönemi yakaladı. Sıfır veya ikinci el fark etmeksizin herkesin kendi aracını kullanmayı tercih etme eğilimi oldukça yüksek. Nisan ayına göre mayıs ayında daha güçlü seyreden ikinci el araç alım talebi, sıfır araç fiyatlarında kurlardan kaynaklı yaşanan fiyat artışı ile birleşince mayıs ayında daha önceden de paylaştığımız fiyat artışlarının yaşanmasını sağladı. Talepteki toparlanmanın haziranda da devam etmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

BAYİ SIFIRI BIRAKTI İKİNCİ ELE SARILDI

Otomerkezi.net’in CEO’su Muhammed Ali Karakaş, artan döviz kurları sebebiyle sıfır kilometre araç satışı yapan bayilerin ikinci ele yöneldiğini belirterek, “Sektör dinamiklerinin değiştiği bu dönemde önüne geçilemez bir dijitalleşme sürecinin içindeyiz. Kurumsal bir çatı altında bütüncül hizmetleri online ortamda vermenin ne denli önemli olduğu ortaya çıkmış oldu. Geçtiğimiz ay yaptığımız araştırmada, bu zorlu dönemde yüzde 97,5 müşteri memnuniyetine ulaştığımız ortaya çıktı” diyerek sözlerine devam etti. İkinci el araç parkındaki dengelerin de değişiğini söyleyen Karakaş, 2020’nin ilk 5 ayında A segmentinin yüzde 19,5 oranıyla fiyatta en çok artış yaşayan sınıf olduğunu, 2011, 2012, 2014’ün de fiyatta en çok artış yaşayan model yılları olduğunu söyledi.

FİAT VE RENAULT PİYASANIN KRALI

Cardata, Türkiye ikinci el araç piyasasında en çok satan araçları sıraladı. Buna göre, ikinci elde en çok satan otomobil 2017 model Fiat Egea 1.3 MultiJet oldu. Bu modeli, 2016 model yılına ait Fiat Egea 1.3 MultiJet izlerken, 2016 model Renault Symbol 1.5 DCI en çok satan üçüncü otomobil oldu. Renault Symbol’ü sırasıyla; 2015 model Fiat Linea 1.3 MultiJet, 2015 model Volkswagen Passat 1.6 TDI BMT, 2016 model Volkswagen Passat 1.6 TDI BMT ve 2017 model Renault Megane 1.5 DCI takip etti.

2 ayda 914 bin ikinci el satıldı

TÜİK’in açıkladığı verilere göre Türkiye’de mart ayında 624 bin 268 adet ikinci el otomobil ve hafif ticari araç satılırken, bu sayı nisan ayında 290 bin 268 adet olarak gerçekleşti. Nisan ayındaki satış adedi geçen yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında ikinci el otomobil ve hafif ticari araç pazarında yüzde 50’ye yakın bir daralma yaşandı.

Bakan Uraloğlu, Gürcistan Altyapı Bakanı Sokhadze ile görüştü

İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen yakalandı

Eski Gürcistan Başbakanı Gakharia, gıyabında tutuklanma cezasına çarptırıldı

Zonguldak’ta kış tedbirleri koordinasyon toplantısı yapıldı

ABD, Antifa hareketiyle bağlantılı Avrupa örgütlerini 'terör' listesine ekledi

Batman'da otomobil tıra çarptı: 2 çocuk hayatını kaybetti, baba ağır yaralı

Trump'a, Venezuela'ya yönelik olası operasyona ilişkin güncel seçenekler hakkında bilgi verildi

Cizre'de kitap fuarı düzenlenecek

Malatya'da zincirleme trafik kazası: 2 ölü, 3 yaralı

Niğde’de feci kaza: 3 ölü, 6 yaralı

ANFİDAP’tan Linet konserine tepki: İptal edilsin

İşgalciler, Batı Şeria'da 2 çocuğu şehit etti

Kastamonu’da ruhsatsız silah operasyonu: 2 gözaltı

Hırvatistan’da Türkiye'ye ait yangın söndürme uçağının düşmesi sonucu pilot hayatını kaybetti

Gaziantep'te 2 ruhsatsız tabanca ele geçirildi

İletişim Başkanı Duran’dan KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’ın ziyaretine ilişkin açıklama

Tarım Bakanlığı: Hırvatistan'daki bir yangın söndürme uçağımızla irtibat kesildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Asya Kalkınma Bsı Başkanı Masato Kanda’yı kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kıbrıs meselesine en gerçekçi çözüm iki devletin bir arada var olmasından geçiyor

DMM'den Fatih Sosyal Konut Projesi hakkında çıkan iddialara yalanlama

Büyükşehir Belediyesi'nden Arapgir'e kapsamlı yol ve alt yapı çalışması

HÜDA PAR Aile Başkanlığı: Bütün zulümler dünyaya 'iyilik' dersi vermeye kalkışan güçlerin desteğiyle gerçekleşiyor

Kastamonu’da kaybolan anne ve oğlu toprağa verildi

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: "İlk Evim Arsa" yerleri bir an önce tespit edilmeli

Malatya'da silahlı kavga: 1 kişi ağır yaralandı

Malatya'da 38 yıllık içme suyu şebekesi yenileniyor

Adana'da kamyonun çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti

Bakan Fidan’dan İran ve Türkmenistan ile diplomasi trafiği

HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanlığından muhtar ziyaretleri

NATO'dan Yunanistan-GKRY ortak tatbikatı açıklaması

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bakan Uraloğlu, Gürcistan Altyapı Bakanı Sokhadze ile görüştü

İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen yakalandı

Eski Gürcistan Başbakanı Gakharia, gıyabında tutuklanma cezasına çarptırıldı

Zonguldak’ta kış tedbirleri koordinasyon toplantısı yapıldı

ABD, Antifa hareketiyle bağlantılı Avrupa örgütlerini 'terör' listesine ekledi

Batman'da otomobil tıra çarptı: 2 çocuk hayatını kaybetti, baba ağır yaralı

Trump'a, Venezuela'ya yönelik olası operasyona ilişkin güncel seçenekler hakkında bilgi verildi