EĞİTİM 16.07.2024 16:07:37 0

İl Milli Eğitim Müdürü’nün kızı YKS’de Türkiye dördüncüsü oldu

İl Milli Eğitim Müdürü’nün kızı YKS’de Türkiye dördüncüsü oldu
Haberi Sesli Oku

İl Milli Eğitim Müdürü’nün kızı YKS’de Türkiye dördüncüsü oldu

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe’nin kızı Ayşe Tuğçe Tepe, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) büyük bir başarıya atarak Gaziantep birincisi, Türkiye dördüncüsü oldu. Ayşe Tuğçe Tepe, YKS’nin AYT sınavında matematik, fizik, kimya ve biyoloji sorularının tamamına doğru yanıt verdi.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca 8-9 Haziran’da düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (2024-YKS) sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuçların ardından çok sayıda öğrenci önemli başarı ve derecelerle dikkat çekti. Gaziantep Vehbi Dinçerler Fen Lisesi öğrencisi ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe’nin kızı Ayşe Tuğçe Tepe de YKS’de matematik, fizik, kimya ve biyoloji sorularının tamamına doğru yanıt vererek aldığı 498,36 puanla Gaziantep birincisi, Türkiye dördüncüsü oldu.

“İstikrarlı bir şekilde ders çalışmaya devam ettim”
Ders çalışmaya istikrarlı bir şekilde devam ettiğini söyleyen Ayşe Tuğçe Tepe, “Ders çalışmaya 11. sınıfta başladım diyebilirim. Çünkü konular ilgi çekiciydi. Biyoloji, matematik ve fizik ilgimi çekmeye başladı. En başından beri aslında sayısalcı olduğum belliydi. Matematiği seviyordum. Ortaokuldan beri matematikte iyi olduğum için çözebildiğim dersi seviyordum. Soruyla uğraşmak da hoşuma gidiyor. İstikrarlı bir şekilde ders çalışmaya devam ettim. O yüzden şimdi buradayım. Türkiye’de ilk 5 bin diyordum. Ama tabii daha iyisini istiyordum. Sonuçta Gaziantep birincisi, Türkiye dördüncüsü oldum” dedi.

“Tarif edilemez güzel duygular”
Kızının başarısı hakkında konuşan Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, “Tarif edilemez güzel duygular. Geceden beri, erken açıklanacağı söylentisi vardı. O yüzden biz sabaha kadar hiç uyuyamadık. Eşimde aynı şekilde uyuyamamış. Eşim sabah açıklandığını öğrendiğinde Ayşe diye bağırdı. Çünkü merak ediyorduk. Beklediğimiz bir sonuçtu. Çünkü sorulara açıklandığında bakmıştık. Soruları tek tek kontrol etmiştik bu sonucu bekliyorduk. Tarifsiz bir duyguydu. Bize yaşattığı için canım kızıma çok teşekkür ediyorum. Bu başarıları daim olsun. Çok güzel bir kişiliği var. Karakteri çok güzel. Vatanına, bayrağına, ülkesine ve milletine faydalı bir evlat olacağına inancım tam. Tercihler noktasında da ben kendisinin araştırmalarına güveniyorum. Çünkü kendisini çok iyi tanıyor. Elbette rehberlik noktasında bize danışacak. Biz de tecrübelerimizi önüne koyacağız. Seçimini kendisine bırakacağız. Doğru tercihle beraber başarıları daim olacak, bizler de her zaman yanında olacağız. Ülkesini ve milletini çok daha güzel yarınlara taşımak için birlikte yolumuza devam edeceğiz” dedi.

“Başkasının çocuğu olsa yine sevincim bu kadar olurdu”
Tepe, “Şehrimizdeki bütün evladımızın başarısı kendi öz evladımın başarısı gibi. Bunu söylerken insana duygu da yükleniyor. Hiç birini kendi çocuğumdan ayırmıyorum. Başkasının çocuğu olsa yine sevincim bu kadar olurdu” ifadelerini kullandı.

"Anne ve babanın desteği çok önemli"
Sınav sürecinde ebeveynlerin yapması gerekenler hakkında tavsiyelerde bulunan Tepe, “Tavsiye noktasında ise anne ve babanın desteği çok önemli. Anne ve babanın desteği olursa çocuğun eksik yönleri tam oluyor. Ebeveynlerin bu desteği ve sevgiyi göstermemiz lazım. Bu manevi yönüydü. Maddi yönü ise, devletin imkanları sınırsız. Bu hizmetleri öğrencilerin imkanlarına sunmak gerekir. Anne ve baba olarak ta devletin imkanlarını çocuklarının hizmetine sunmak lazım” şeklinde konuştu.

"Çok gurur duyuyorum kızımla”
Kızıyla gurur duyduğunu söyleyen anne Günnur Tepe, “Çok gurur duyuyorum kızımla. Çok çalıştı, çok emek verdi. Hak etmişti. Sonucunu da gördük hep beraber. İnşallah bundan sonrası için bahtı, önü çok açık olur. Ayşe Tuğçe kendi eksiklerini gören bir kız. Zaten baştan beri kendisi biraz mütevazi davranıyor ama ilkokuldan beri her zaman düzenli ve istikrarlı çalışan bir öğrenci. Eksik gördüğü konularda destek istedi bizden. Biz de özel derslerle, etütlerle onu destekledik. Ne istiyorsa, eksiği neyse o konuda ona yardımcı olmaya çalıştık. Kendisi de zaten çalıştı, gayret etti, gösterdi. Gayret gösterdi ve başardı. Yani başka bir şey yapmadık biz. O ne isterse, ne talep ederse onu karşıladık” diye konuştu.

Siirt’te motosiklet sürücüsü kaza sonucu ağır yaralandı

Ak pelikanların göçü, Bursa'da görsel şölen sundu

Gerçek narsist kimdir?

Şanlıurfa-Akçakale yolunda otomobiller çarpıştı: 4 yaralı

Batman'da tüm başıboş köpekler toplandı: Hayvanlar korunaklı alanda rehabilite ediliyor

Filistin İçin Gazeteciler Dayanışması Platformu'ndan "Ekranlarınızı Karartın!" çağrısı

Anadolu mutfağının yöresel ürünlerine talep yoğun

Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Sibirya'da orman yangınları nedeniyle 65 bina yandı

Minik kalplerden Gazze'ye kocaman destek

Kuzu ve oğlak desteği ikinci başvuru dönemi başladı

Milletvekili Demir: Bu millet hiçbir zaman Resulullah'dan vazgeçmemiştir ve vazgeçmeyecektir!

HAMAS: Gazetecilere yönelik saldırı, işgalin hukuk ihlallerinin devamıdır

Birçok suçtan araması bulunan firari yakalandı

Kayısı üreticilerine "Çil ve 'Monilya" hastalığı uyarısı

Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan Peygamber Sevdalısı kadınlar, duygularını paylaştı

Hindistan'da kuduz salgını: 3 ölü

Siyonist rejim, Tulkarem şehrine saldırılarını sürdürüyor

Prof. Dr. Tarhan: Konforculuk küresel bir hastalık halinde artıyor!

Kontrolden çıkan araç elektrik direğine çarptı

Yapıcıoğlu'ndan Gazze çağrısı: Sıranın bize gelmesini mi bekleyeceğiz?

Katil Bakan: Gazze'ye bir buğday tanesinin bile girişine izin verilmeyecek

Batman'da 13 Nisan'da "Mevlid-i Nebi" coşkusu: Hazreti Muhammed anılacak!

Gazze'de şehit düşen gazeteci sayısı 210’a yükseldi

Gazze'de şehit sayısı 50 bin 752'ye yükseldi

Batmanlı küçük kardeşlerden Gazze'ye anlamlı destek

Ev eşyası yüklü kamyonette yangın çıktı

Uludağ İhracatçı Birlikleri’nin 2025 Mart ayı ihracat rakamları açıklandı

Ermenistan birlikleri, Azerbaycan mevzilerini ateşe tuttu

Diyarbakırlı hayırsever otomobilini Gazze'ye bağışladı

Yükleniyor