• BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

İl Müftüsü Türkmen: Bugün, Hazreti Muhammed'in getirmiş olduğu değerlere o dönemindeki kadar ihtiyacımız var

02 Eylül 2025, Salı 15:55
02 Eylül 2025, Salı 15:55
İl Müftüsü Türkmen: Bugün, Hazreti Muhammed
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Yarın idrak edilecek olan 2025 Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle konuşan Mardin İl Müftüsü Enver Türkmen, "Bugün, Hazreti Muhammed Aleyhisselam'ın getirmiş olduğu değerlere Peygamber Efendimizin dönemindeki kadar ihtiyacımız var." dedi.

İki Cihan serveri Hazreti Muhammed Aleyhisselam'ın dünyadan ayrılışının 1500'üncü yıl dönümü münasebetiyle yarın 2025 Mevlid-i Nebi Haftası, tüm Müslümanlar tarafından idrak edilecek.

Mevlid-i Nebi Haftası hakkında İLKHA'ya konuşan Mardin İl müftüsü Enver Türkmen, önemli açıklamalarda bulunarak, Hazreti Muhammed Aleyhisselam'ın dünyayı şereflendirdiği zaman, dünyanın büyük bir karanlık içerisinde olduğunu vurguladı.

"Hazreti Muhammed Aleyhisselam dünyayı şereflendirdiği zaman dünya büyük bir karanlık içerisindeydi"

Türkmen, Hazreti Muhammed Aleyhisselam, insanlığın üzerine güneş gibi doğmak, insanlığı bir takım buhranlardan kurtarmak için dünyaya teşrif ettiğini belirterek, "Bugün, güzel bir doğumun arifesindeyiz. Yarın inşallah Mevlid-i Nebi'nin, Hazreti Muhammed Aleyhisselam Efendimizin dünyayı teşrifinin 1500'üncü yıl dönümünü idrak edeceğiz. Hazreti Muhammed Aleyhisselam Efendimiz dünyayı şereflendirdiği zaman, gerçekten dünya büyük bir karanlık içerisindeydi. Peygamber Efendimiz Aleyhisselam hem bu karanlığı aydınlatmak hem de insanlığın üzerine güneş gibi doğmak, insanlığı bir takım buhranlardan kurtarmak için dünyaya teşrif etmiştir. Merhum Mehmet Akif Ersoy, Peygamber Efendimiz Aleyhisselam'ın dünyaya geldiği ortamı ifade ederken, 'Sırtlanları geçmişti beşer yırtıcılıkta, dişsiz mi bir insan onu kardeşleri yerdi' şeklinde ifade ediyor." dedi.

Hazreti Muhammed'in getirmiş olduğu ilkeleri örnek alarak, insanlara örnek bir hayat yaşanılması gerektiğini vurgulayan Türkmen, "Aradan 1500 yıl geçmiş olmasına rağmen maalesef bugünkü dünyada zulüm, entrika, insanların haklarına tecavüz gibi sıkıntılar hala devam etmektedir. Bugün de Peygamber Efendimiz Aleyhisselam'ın getirmiş olduğu değerlere, Peygamber Efendimizin dönemindeki kadar ihtiyacımız var. Bu açıdan Mevlid-i Nebi münasebetiyle bir kere daha insanlar olarak, Müslümanlar olarak, kendimize çeki düzen vermeliyiz. Peygamber Efendimiz Aleyhisselam'ın getirmiş olduğu ilkeleri kendimize örnek alarak, insanlara örnek bir hayat yaşamalıyız." dedi.

"Mevlid-i Nebi Haftası, 2026 yılı 30 ağustos'a kadar kutlamaya devam edilecek"

Türkmen, Mevlid-i Nebi Haftası bir yıl boyunca idrak edilmeye devam edileceğini kaydederek, "Bu sene Diyanet İşleri Başkanlığımız Mevlid-i Nebi Haftası'nın temasını 'Hazreti Peygamber Aleyhisselam ve aile ahlakı' olarak belirledi. Aile,  hakikaten bizim en önemli değerimiz, en temel taşımız. Bu münasebetle bu sene sadece bir hafta değil, bir yıl süresince 2026 yılı 30 Ağustos'a kadar Mevlid-i Nebi Haftası kutlamaya devam edilecek. Aileyle alakalı farklı konular ele alınacaktır. Bu vesileyle yarın akşam ilimizde bulunan Şakir Nuhoğlu Camii'nde Mevlid-i Nebi programımız olacak. Bu vesileyle Mardinli kardeşlerimizi de akşam namazından sonra bekliyoruz. Mevlid-i Nebi'nin Müslümanlara ve bütün insanlara hayırlar getirmesini Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum." diye konuştu. (İLKHA)

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Katarlı mevkidaşı ile görüştü

Avustralya'da 50'den fazla orman yangını çıktı

Sivas'ta cezaevi nakil aracı devrildi: 9 yaralı

Bursa için sağanak uyarısı

Mersin’de asayiş uygulamalarında 2 bin 25 aranan şahıs yakalandı

Psikolojik Danışman Gürkan: Çocuğa sadece ödev dayatmak değil, sorumluluk kültürü kazandırmak esas olandır

Afyonkarahisar'da iki otomobil çarpıştı: 7 yaralı

Güney Afrika'da silahlı saldırı: 11 ölü, 14 yaralı

ABD'den Avrupa'ya NATO baskısı

Maduro: ABD'nin Venezuela'ya yaklaşımı uluslararası hukuka aykırı

Rusya'dan Ukrayna'ya geniş kapsamlı hava saldırısı

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü değişti

Batman'da kontrolden çıkan otomobil takla attı: 2 yaralı

Sri L'yı vuran Ditwah Kasırgası nedeniyle 607 ölü, 214 kayıp

Esnaf, elektrik kesintileri nedeniyle mağdur

Kalp krizine artık herkes ilk müdahaleyi yapabilecek

Mardin’de motosiklet kazası: Sürücü hayatını kaybetti

Cizre’de define arayan şahıs ölü bulundu

HÜDA PAR Milletvekili Demir'den, Cizre Barajı'yla ilgili Meclis'e soru önergesi

Adana'da kasım ayında 10 bin 837 trafik kuralı ihlali yapıldı

Kızıltepe STK Platformu: İlçenin geleceğini, samimi bir sosyal sorumluluk anlayışıyla yeniden inşa edelim

Söz ve Kalem "Seslerin Ötesinde, Anlamın İzinde" dosyasıyla çıktı

Doha Forum 2025 başladı

UAEA'dan Çernobil Nükleer Santrali uyarısı: Radyoaktif sızıntıyı önleyen çelik yapı hasar gördü

Uzmanından tavsiye: Tatlı krizine girmemek için önce şeker bağımlılığından kurtulmalıyız

İstanbul Valiliği’nden sağanak uyarısı

Şanlıurfa’da balık tezgâhları denetlendi

Bine yakın hukuk öğrencisi "Hukuk Okulu" programında buluştu

Bursa'da yüksek riskli ürünlere denetim

İDEV Başkan Yardımcısı Taş: Akademik başarı yükseliyor ama erdem ve ahlakta geriye gidiyoruz

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Katarlı mevkidaşı ile görüştü

Avustralya'da 50'den fazla orman yangını çıktı

Sivas'ta cezaevi nakil aracı devrildi: 9 yaralı

Bursa için sağanak uyarısı

Mersin’de asayiş uygulamalarında 2 bin 25 aranan şahıs yakalandı

Psikolojik Danışman Gürkan: Çocuğa sadece ödev dayatmak değil, sorumluluk kültürü kazandırmak esas olandır

Afyonkarahisar'da iki otomobil çarpıştı: 7 yaralı