GÜNDEM 22.04.2025 19:11:04 0

İlahiyat öğrencilerinden duyarlılık etkinliği

İlahiyat öğrencilerinden duyarlılık etkinliği
Haberi Sesli Oku

Bingöl Üniversitesi İlahiyat Öğrencileri Topluluğu, 7 Ekim'den bu yana Gazze’de devam eden insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla etkinlik gerçekleştirmeye devam ediyor.

Bu kapsamda topluluk, Bingöl Üniversitesi merkezi kafeterya önünde farkındalık oluşturmayı amaçlayan bir resim sergisi düzenledi.

Sergide, Gazze’de yaşanan zulmü gözler önüne sermek amacıyla çeşitli fotoğraflar sergilendi.

Etkinlikte ayrıca, Gazze'deki insanlık dramını unutturmamak adına, orada hayatını kaybeden bebekleri temsilen bazı bebek kıyafetleri yere serilerek çarpıcı bir görüntü ortaya kondu.

Topluluk üyeleri, boykot çağrılarını da etkinliğe taşıdı. Öğrencilerin dikkatini çekmek ve duyarlılığı artırmak amacıyla, bazı boykot ürünlerinin görselleri hazırlanarak sergilenirken, öğrenciler katılımcılara bu ürünler hakkında bilgi verdi.

Bingöl Üniversitesi İlahiyat Öğrencileri Topluluğu Başkanı Muhammed Emin Kara “Bingöl Üniversitesi İlahiyat Öğrencileri Topluluğu olarak, 7 Ekim'den bu yana devam eden bu zulmün Bingöl Üniversitesi'nde sesi olmaya çalıştık. Gerek kardeş kulüplerimizle gerek Bingöl Üniversitesi'nde hassasiyet sahibi kulüplerle, gerekse de tek başımıza çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik. Bugün de Bingöl Üniversitesi merkezi kafeterya önünde, Gazze’yi unutturmamak ve tekrar hatırlatmak adına bir resim sergisi düzenledik. Resim sergimizde, orada yaşanan acıları gösterebilmek için bazı fotoğraflar astık. Ayrıca boykotu sürekli hatırlatmak amacıyla bazı boykot ürünlerinin görsellerini çıkardık ve bunların gösterimini yaptık. Bunun yanı sıra, Gazze’de hayatını kaybeden bebekleri temsilen onların kıyafetlerini yere sererek tepkimizi ortaya koyduk.” dedi. (İLKHA)

Yardım kuruluşları Diyarbakır'da kurban kesimine başladı

İzmir'de ormanlık alanda yangın

Mardin’de “kiraz” gölgesinde ifsat edici festivale tepki

Seyir halindeki kamyonette yangın

Rusya: Ukrayna esir takasını erteledi

iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Gaziantep Umut Kervanı muhtaç ailelilere kurban eti ulaştırdı

Kırgızistan'da 5.1 büyüklüğünde deprem

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 4 tutuklama

Şanlıurfa'da buğday tarlasında yangın: 170 dönüm alan kül oldu

Yunanistan'da 5,2 büyüklüğünde deprem

Meksika'da küçük bir uçak düştü: 3 ölü

Kurbanlık satıcıları şikayetçi: Kurbanlıklar elimizde kaldı, satışlar durma noktasına geldi

Seyir halindeki araçta çıkan yangın maddi hasara yol açtı

Adana'da ağaçlık alanda yangın

Ankara'da "15. Geleneksel Ümmet Bayramlaşması" gerçekleştirildi

Gazze'de yeni bir katliam: En az 15 şehit, 50'den fazla yaralı

Diyarbakır'daki yangın faciasında gözaltı sayısı 5'e yükseldi

Bayramın ilk gününde 692 trafik kazası: 7 kişi hayatını kaybetti, 1128 kişi yaralandı

Otomobil şarampole yuvarlandı: 5 yaralı

Şanlıurfa'da silahlı kavga: 1 ölü

Çocuk kavgası taşlı, sopalı çatışmaya dönüştü: 5 yaralı

Bingöl'de uyuşturucu satıcısı yakalandı

Bayramda gezmek yerine sınava hazırlanmayı tercih ettiler

Umut Kervanı, Bursa’da kurban bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor

Hacılar, teşrik günlerinin ilkinde cemreleri taşladı

BM: israil, uluslararası gazetecilerin Gazze'ye girişini engelleyerek gerçeklerin üzerini örtüyor

AB'den siyonist rejime kısmi yaptırım sinyali

Madleen gemisi bugün Gazze'ye ulaşacak

UNICEF'ten acil çağrı: Gazze'de çocuklar yok ediliyor, derhal ateşkes ilan edilmeli

Yükleniyor