GÜNDEM 10.12.2024 11:29:03 0

İlerleyen yaşına rağmen diktiği fidanlarla küçük bir orman oluşturdu

İlerleyen yaşına rağmen diktiği fidanlarla küçük bir orman oluşturdu
Haberi Sesli Oku

Mardinli 75 yaşındaki Şeyhmus Erginoğlu, diktiği 30 bini aşkın ağaçla 4’üncüsü düzenlenen Kırmızı Yelek Uluslararası Gönüllülük töreninde “Kızılay Özel Ödülü” aldı.

Çevre dostu Şeyhmus Erginoğlu, Mardin’in farklı yerlerinde kapanan onlarca su kuyusunu açmasının yanı sıra masrafını bizzat üstlendiği binlerce ağacı toprakla buluşturdu.

Ağaç dikerek doğaya, hayvanlara, insanlara hizmetiyle ön plana çıkan Erginoğlu, bu yıl İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde 4’üncüsü düzenlenen Kırmızı Yelek Uluslararası Gönüllülük Ödüllerine layık görülerek, “Kızılay Özel Ödülü” ile ödüllendirildi.

Mardin Kızılay il merkez binasında il ve ilçe başkanlarıyla bir araya gelen Erginoğlu, duygularını İLKHA’ya paylaştı.

“İnsanlara özellikle de gençlere tavsiyem herkes eliyle bir ağaç diksin”

Karşılıksız bir şekilde ömrünü ağaç dikmeye ve doğaya adadığını belirten Erginoğlu, “Çok ağaç dikerek ve su kuyuları açmamla ‘Kırmızı Yelek Uluslararası Gönüllülük Ödülleri’ne layık görüldüm. Ağaç dikmek çok güzel bir duygu olduğu gibi çok faydalı bir hizmettir. Bazen ağaç diktiğim zaman beni gören bazı gençler, ‘Bu yaşlı amca doğaya bunca hizmet yapıyor bizler niye bu hizmetten mahrum kalalım?’ diyerek onlar da bana yardım etmeye, ağaç dikmeye başlıyorlar. Bu kusursuz doğaya ağaç dikmesek su kuyularını açmasak hepimiz her şeyden aciz olduğumuzun bir göstergesi olacaktır. Eskiden ticari olarak kullandığım bir minibüsü satarak karşılığında binlerce ağaç aldım. Çoğu ağacı kendim satın alarak dikiyordum. Şu ana kadar teklif edilmesine rağmen hiç kimseden para almadım almam da. Mardin’de şu ana kadar 30 bin civarında ağacı torakla buluşturdum. Bunun yanında bir tona yakın da palamut serptim. Hemen hemen palamutların hepsi ağaç oldu. Kentin birçok yerinde ağaç dikimini gerçekleştirdim. İnsanlara özellikle de gençlere tavsiyem herkes eliyle bir ağaç dikse Mardin yeşillikten geçilmez.” ifadelerini kaydetti.

Artuklu Kızılay Şube Başkanı Şehmus Arı ise yaptığı açıklamada “Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Kırmızı Yelek Uluslararası Gönüllülük Ödülleri, Haliç Kongre Merkezi’nde iyiliğin ve dayanışmanın ışığını bir kez daha tüm dünyaya yaydı. Binlerce gönüllünün katıldığı bu anlamlı törende, Türkiye dâhil 30 ülkeden sivil toplum örgütleri, özel sektör temsilcileri, ulusal dernekler ve bireyler, insanlığa yaptıkları katkılardan dolayı ödüllendirildi. Bu ödüller, yalnızca bir teşekkür değil; iyiliğin sınır tanımadığını, gönüllülüğün evrensel bir değer olduğunu gösteren ve dayanışmanın gücünü bizlere hatırlatan birer semboldür. Artuklu Kızılay olarak bu anlamlı ödül için; 20 binin üzerinde ağaç dikimi, çeşme yapımı ve kaynak suların bakım ve temizliği çalışmaları nedeniyle aday gösterdiğimiz Şehmus Erginoğlu bu özverili çalışmaları nedeniyle Kırmızı Yelek Gönüllü Ödül Töreninde ‘Kızılay Özel Ödülü’ ile ödüllendirildi. Bu anlamlı çalışmaları ödülle taçlandırılan Şehmus Erginoğlu, iyiliğin ve dayanışmanın en güzel örneklerinden birini sergileyerek toplumumuza ilham kaynağı oldu. Şehmus Erginoğlu’nu tebrik ediyor, yaptığı bu güzelliklerin herkese örnek olmasını diliyoruz.” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Gazze'de açlık krizi derinleşiyor

Rusya ile Kuzey Kore 4 kilometrelik köprüyle birleşiyor

Ukrayna: ABD ile nadir toprak elementleri anlaşması istişareler başladı

Batman'da trafik kazası: 7 yaralı

Boykot çağrılarına soruşturma başlatıldı

Otomobil takla atarak kaza yaptı: 1 ölü, 1 yaralı

Meteorolojiden soğuk hava ve yağış uyarısı

Bayram tatilinde emniyet kemeri takmayan 17 bin 427 sürücüye işlem

Ruffles marka cipsler için acil toplatma kararı

Haiti'de 530 mahkum firar etti

Siyonist işgalciler Şati'de sivillere saldırdı: 3 şehit

Sakarya’da uyuşturucu operasyonları: 41 tutuklama

Pakistan Cumhurbaşkanı Zerdari hastaneye kaldırıldı

Erken Teşhis Hayat Kurtarır!

Kastamonu'da feci kaza: 3 ölü, 4 yaralı

Lübnan: israil, saldırılarıyla BMGK'nin 1701 sayılı kararını ihlal etti

Diyarbakır'da bayramlaşma etkinliği düzenlendi

Antalya açıklarında 4,1 büyüklüğünde deprem

İzlanda'da yanardağ alarmı

Çin'den Tayvan'ın çevresini kuşatan tatbikat

Moldova 3 Rus diplomatı sınır dışı etti

Gaziantep'te narkotik suçlardan 1494 kişi gözaltına alındı

Malezya'da doğal gaz patlaması: 112 yaralı

Osmanlı Teşkilatı Batman İl Başkanlığında Yeni Dönem!

Kontrolden çıkan servis minibüsü devrildi: 1 ölü, 5 yaralı

Hindistan'da havai fişek fabrikasında patlama: 17 ölü

Gümrük kapılarında 182 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Çin uzaya internet test uydusu gönderdi

Elektrik akımına kapılan büyükbaş hayvanlar telef oldu

Sağlık Bakanlığından kanser taraması uyarısı

Yükleniyor