GÜNDEM 12.03.2025 01:17:51 0

İletişim Başkanı Altun, BusinessEkonomi dergisinin sorularını yanıtladı

İletişim Başkanı Altun, BusinessEkonomi dergisinin sorularını yanıtladı
Haberi Sesli Oku

İletişim Başkanı Altun: "Yalanın sıradanlaştığı, hakikatin her geçen gün önemini yitirdiği bir küresel medya ekosisteminde, Türkiye İletişim Modeli'yle kötü gidişe bir dur dedik ve demeye devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, BusinessEkonomi dergisinin Türkiye İletişim Modeli'yle ilgili sorularını yanıtladı ve Türkiye'nin iletişim stratejisi ile dijital tehditlere karşı mücadelesinin detaylarını paylaştı.

İletişim Başkanlığının internet sitesinde yer alan habere göre dijitalleşen dünyada Türkiye medya ekosistemine ilişkin soruya yönelik İletişim Başkanı Altun, dijitalleşmenin Türkiye'deki medya ekosistemini derinden etkilediğini, internetin yaygınlaşması ve sosyal medya platformlarının popülaritesinin geleneksel medya üretim biçimlerinin yerini alarak yeni içerik üretim yöntemlerini gündeme getirdiğini belirtti.

Altun, Türkiye'deki medya ekosisteminin hızlı büyümesinin hem fırsatlar hem de zorluklar barındırdığına dikkati çekerek fırsatların arasında, içerik üreticilerinin daha geniş kitlelere ulaşabilmesi, çeşitli platformlarda kendilerini ifade edebilmesi ve yenilikçi projelerin desteklenmesinin bulunduğuna işaret etti.

Öte yandan bu dönüşümün aynı zamanda bilgi kirliliği, güvenilirlik sorunları ve dijital uçurum gibi zorlukları da beraberinde getirdiğini belirten Altun, Türkiye İletişim Modeli ile ülkenin iletişim stratejilerini kurumsallaştırmaya çalıştıklarını ve yeni bir ekosistem oluşturacaklarını kaydetti.

Son 23 yılda Türkiye'de bu anlamda büyük başarılar elde ettiklerini vurgulayan Altun, şunları kaydetti:

"Dijitalleşmeyi en verimli ve en doğru şekilde kullanarak demokrasiyi geliştiren, küresel sömürü sisteminin aygıtlarını yok eden, insanlığın hayrına çıktılar üreten bir medya inşa etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Kültürel zenginliğimizi, sahip olduğumuz yüksek entelektüel müktesebatı odak noktamıza koyarak yeni medya enstrümanlarının dezenformasyon, krizler, kaoslar ve kutuplaşma için değil, enformasyon, mutluluk, huzur ve güvenliği sağlamak adına kullanılabileceğini göstereceğimize inanıyorum."

Altun, Kontrolsüz bir dijitalleşmenin, yoğun şekilde maruz kalınan hakikat krizlerini derinleştirdiğini söyledi.

"Yalanın sıradanlaştığı, hakikatin her geçen gün önemini yitirdiği bir küresel medya ekosisteminde, Türkiye İletişim Modeli'yle kötü gidişe bir dur dedik ve demeye devam edeceğiz." diyen Altun, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin medya ekosistemi, dijitalleşme sayesinde sürekli evrim geçiren dinamik bir yapı özelliği taşımaktadır. Dezenformasyon, bilgi kirliliği ve güvenlik sorunlarının bireyler ve kurumlar için ciddi riskler taşıdığının son derece bilincindeyiz ve tedbirlerimizi aldık, alıyoruz.

Geleneksel medya ile yeni medya arasındaki dönüşüm konusunda hangi stratejilerin ele alındığına yönelik bir soruya Altun, geleneksel medyanın, gazete, dergi, televizyon ve radyo gibi formatlarla sınırlı olduğunu ancak yeni medyanın, sosyal medya, bloglar, podcastler ve diğer dijital içerik platformları ile daha etkileşimli ve hızlı bir hâle geldiğini vurguladı.

Bu iki alanın entegrasyonuyla daha güçlü ve dinamik bir medya ortamının sağlanabileceğine işaret eden İletişim Altun, "Toplumsal adalet ve bireylerin hak arayışında önemli bir kurum olan geleneksel medya, dijitalleşme sonrası bilgi kirliliği ve dezenformasyonun kol gezdiği yeni bir medyaya dönüştü." değerlendirmesinde bulundu.

"Kötücül amaçlara hizmet eden bir yeni medyayı hiçbir şekilde kabul etmeyeceğiz"

Yeni medya mecralarının manipülasyona açık yapısının, toplumsal barışı tehdit ettiğine, linç kampanyalarıyla kişiler ve kurumların baskı altına alınmaya çalışıldığına işaret eden Altun, itibar suikastlarıyla temel hak ve özgürlüklerin kısıtlanmasına varan kötücül amaçlara hizmet eden bir yeni medyayı hiçbir şekilde kabul etmeyeceklerinin altını çizdi.

İletişim Başkanı Altun, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı olarak kurulduğumuz günden bu yana stratejik iletişim kültürünün ülkemizde gelişmesi ve kurumsallaşması için çaba sarf ediyoruz. Pozitif iletişim kampanyalarıyla dezenformasyon, kara propaganda, siber savaşlar, dijital zorbalık ve hibrit tehditlere karşı mücadele veriyoruz. Yerelden küresele kadar her ölçekte kamusal iletişim ve stratejik iletişim alanlarında politika belirleyerek, dijitalleşmenin doğurduğu tehditlere karşı insanlarımızı, kurumlarımızı ve ülkemizi koruyacak her türlü adımı cesaretle atıyoruz."

"İletişim yüzyılı hedefimiz"

Hızla değişen dijital ortamda, doğru ve etkili iletişimi sağlamak adına en önemli stratejik adımların ne olduğunun sorulması üzerine İletişim Başkanı Altun, şöyle yanıt verdi:

"Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun önemli bileşenlerinden birisi de iletişim yüzyılı hedefimizdir. İnsanımızın doğru bilgiye erişimi, hakikatin yüceltilmesi, kamunun halkın sesine kulak vermesi, güvenlik ve uluslararası ilişkilerin de stratejik iletişim boyutunda yürütülmesi konularında adımlar atıyor, stratejiler yürütüyoruz."

Altun, devletin söylem birliğinden hareketle kamu diplomasisinden kriz yönetimlerine, dezenformasyonla mücadeleden stratejik iletişime kadar tüm başlıklarda dijitalleşmenin getirdiği imkânları en doğru şekilde kullanarak Başkanlığa tevdi edilen görevleri kusursuz yerine getirdiklerini bildirdi.

İletişim Başkanı Altun, Türkiye'nin marka değerini artıran ve hakikati de yüceltecek stratejileri barındıran Türkiye İletişim Modeli'nin, ekonomiden kültür ve sanata, dış politikadan turizme, sanayi ve teknolojiden eğitime kadar hemen her alandaki potansiyeli öne çıkartan bir iletişim stratejisi olarak hazırlandığını aktardı.

Altun, sadece Türkiye'nin değil tüm insanlığın faydası gözetilerek hayata geçirilen Türkiye İletişim Modeli'nin, dijitalleşmenin risk ve tehditlerini de bertaraf edecek stratejileri barındırdığını kaydetti.

Yenilikçi ve proaktif bir iletişim stratejisi olan Türkiye İletişim Modelinin, sağlam bir ilkesel duruş ve tavır barındıran bir yaklaşım olduğunu belirten Altun, "Dijitalleşmenin sağladığı imkânlarla küresel tehdit boyutuna ulaşan yeni medya mecralarına ve bu mecraların inşa ettiği dijital diktatörlüklere karşı yerli ve millî teknolojik hamlelerimizle karşı çıkma amacındayız. Dijital okuryazarlığı ulusal ve küresel çapta geliştirerek doğru ve etkili iletişimi sağlamaya yönelik eğitim programlarımızla stratejimizi güçlendiriyoruz." dedi.

İletişim Başkanı Altun, yapay zekânın medyada kullanılmasına ilişkin bir soru üzerine de yapay zekânın ciddi riskleri ve muazzam fırsatları bünyesinde barındırdığını vurgulayarak, Türkiye olarak yapay zekâ teknolojilerini hak ve hakikat namına kullanmak için çalıştıklarını bildirdi. (İLKHA)

Bakanlar Memişoğlu ve Kurum, ortak çalışma alanlarını görüştü

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı’dan “Covid Yasası” açıklaması: Yargı Paketine alınmazsa Genel Kurul’a sunacağız

Kurumlar vergisi beyanname süresi uzatıldı

Malatya'da hacı adaylarına yönelik seminer düzenlendi

Siirt'te köylere hizmet götürme birliği encümen seçimi yapıldı

Malatya'da suç örgütü operasyonunda tutuklama sayısı 47'ye çıktı

Araç refüje çarptı: Bir yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İtalya ile savunma sanayii alanındaki iş birliğimizi güçlendirmeye devam edeceğiz

Antalya'da bazı aktivistler Gazze'de askerlik yapmak için şubeye başvurdu

İspanya'da büyük elektrik kesintisi en az beş kişinin ölümüne neden oldu

İstanbullular: Ümmetin kurtuluşu, Peygamberimizin izinden gitmekle mümkündür

Atış eğitimi esnasında bir asker hayatını kaybetti

Adana Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan gençler: Peygamber sevdasını haykırmaya geldik

Ensarullah: ABD'nin saldırıları Kızıldeniz'deki operasyonlarımızı etkilemedi

Karanlıkta kalan aileye Mardin Umut Kervanı'ndan yardım eli

DEDAŞ Genel Müdürü Arvas: 17 dakikada bir TOGG fiyatına denk gelen bir kaçak kullanım yaşanıyor

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Ozon tedavisi dönemi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kut’ül Amare Zaferi mesajı

İstanbul'dan İlk hac kafilesi dualarla uğurlandı

Üniversiteler arası hafızlık yarışmasının bölge finali Diyarbakır'da gerçekleşti

AYM’den hekim disiplin cezalarına iptal

Karkamış Kaymakamlığı'ndan ölen gümrük çalışanı hakkında açıklama

Gaziantep'te hırsızlık suçundan araması bulunan şahıs yakalandı

Adana’dan net mesaj: Karnaval yerine Mevlid-i Nebi

Yağma suçundan araması bulunan şahıs yakalandı

Batman’da seralarda salatalık hasadı başladı

Gazze’de eğitim katliamı: 14 bin 784 öğrenci şehit edildi, 111 okul ve 60 üniversite binası yok edildi

Çin’de restoran yangınında 22 kişi öldü

İşgalciler Tulkerem'de altyapı ve hayatı yerle bir ediyor

Hem şifa hem de lezzet kaynağı: Soryaz bitkisi

Yükleniyor