• BIST 100

    14915,65%1,02
  • DOLAR

    43,12% 0,21
  • EURO

    50,20% -0,08
  • GRAM ALTIN

    6245,46% 0,83
  • Ç. ALTIN

    10147,72% 0,77

İletişim Başkanı Duran: İkili iş birliğini güçlendirecek belgeler imzalandı

24 Kasım 2025, Pazartesi 23:32
24 Kasım 2025, Pazartesi 23:32
İletişim Başkanı Duran: İkili iş birliğini güçlendirecek belgeler imzalandı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee Jae Myung arasındaki Ankara görüşmesinde, iki ülke ilişkilerinin farklı alanlarda değerlendirilerek ileriye taşındığını açıkladı.

Duran, görüşmenin Türkiye-Kore ilişkilerinde yeni bir merhale teşkil ettiğini belirterek, ziyaretin Kore Savaşı’ndan bu yana kardeşlik temeli üzerine kurulan güçlü bağları pekiştirdiğini ifade etti.

İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee Jae Myung’un Ankara’daki görüşmesi, Türkiye- Kore ilişkilerinde yeni bir merhale teşkil etti.

Ziyaret, Kore Savaşı’ndan bu yana kardeşlik temelleri üzerine inşa edilen güçlü bağları daha da pekiştirdi. İki lider, savunma sanayii, enerji, nükleer teknoloji, bölgesel barış, Suriye, Gazze ve Ukrayna'nın yeniden imar süreçleri gibi kritik başlıklarda ortak bir vizyon ortaya koydu.

Görüşmelerde ayrıca güncel bölgesel ve küresel meselelere ilişkin kapsamlı bir görüş alışverişinde bulunuldu; ikili iş birliğimizin ahdi zeminini güçlendirecek muhtelif alanlarda belgeler imzalandı.

Cumhurbaşkanımız, savunma sanayiinde stratejik ortağımız Güney Kore ile bugüne kadar elde edilen başarıların yeni projelerle derinleşeceğini vurguladı. Geçtiğimiz ay ordumuza teslim edilen Altay Tankı projesinin bunun en başarılı örneklerinden biri olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanımız, “bundan sonraki süreçte birçok adımı birlikte atabiliriz” diyerek savunma alanında daha geniş bir iş birliği perspektifi çizdi.

Enerji alanındaki temaslar da zirvenin en önemli başlıkları arasındaydı. Nükleer güç santrali kurulmasına ilişkin kurumlar arası görüşmelerin sürdüğünü belirten Cumhurbaşkanımız, Türkiye Nükleer Enerji Anonim Şirketi ile Kore Elektrik Enerjisi Kurumu arasında imzalanan mutabakat zaptının kritik bir eşik olduğunu ifade etti.

Bu adım, Türkiye’nin temiz enerji vizyonu açısından stratejik bir önem taşıyor. Suriye, Gazze, Ukrayna’nın yeniden imarı ile Irak, Afrika ve Orta Asya gibi farklı coğrafyalarda ortak çalışma iradesi teyit edildi. Türkiye ve Güney Kore’nin, Gazze’de ateşkesin sürdürülmesi, sivillerin korunması ve iki devletli çözümün desteklenmesi konusunda aynı duruşu paylaştığı vurgulandı.

Bu ziyaret, iki ülke arasında enerji, savunma sanayii, ulaştırma, altyapı, yüksek teknoloji, kültür ve turizm alanlarında iş birliğini ileriye taşıyacak yeni fırsatların kapısını araladı. Kardeşlik mirası üzerine kurulu Türkiye- Güney Kore ilişkileri, geleceğe yönelik somut adımlarla daha da güçlenmeye devam edecektir.” (İLKHA)

Malatya-Adıyaman yolunda şiddetli kar yağışına karşı ekipler yoğun çaba harcıyor

Adana’da kuvvetli sağanak: Siteyi su bastı, istinat duvarı çöktü

Malatya'da Afet Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi

İzmir açıklarında 43 düzensiz göçmen yakalandı

Kocaeli'de motosiklet ve scooterların trafiğe çıkışı yasaklandı

Malatya-Kayseri yolunda yoğun kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor

Küba’da gizemli virüs salgını hızla yayılıyor

Isparta’da uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı

Malatya'da yoğun sis etkili oluyor

Gümüşhane’de kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi

Myanmar'da genel seçimlerin ikinci turu yapılıyor

Güney Afrika'da orman yangınlarında 100 bin hektarlık alan zarar gördü

Rusya Belogorye yerleşim yerini kontrol altına aldı

Isparta’da denetimlerde 52 aranan kişi yakalandı

Malatya’da kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara

Azerbaycan’dan Ermenistan’a 979 tonluk benzin sevkiyatı: 18 vagonluk tren yola çıktı

ABD'de Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Birimi'ne yönelik öfke dalgası büyüyor

“DSİ’nin teslim ettiği suyu musluklara akıtamayan Ankara Büyükşehir Belediyesi var”

Kuzey Avrupa, Goretti Fırtınası'nın etkisi altına girdi

Balıkesir'de zincirleme kaza: 1 ölü, 10 yaralı

Şanlıurfa'da mesken yangını büyümeden söndürüldü

Pakistan'da düzenlenen operasyonda 12 militan etkisiz hale getirildi

Olumsuz hava koşulları nedeniyle THY 54 seferini iptal etti

Tunceli’de yoğun kar nedeniyle 2 gün süreyle eğitime ara verildi

Kar yağışı nedeniyle eğitime ara verilen iller

Bingöl’de eğitime kar engeli

Siyonist rejimden Lübnan'a 10'dan fazla hava saldırısı

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Seçimi Sonuçlandı

Erzincan’da durdurulan otobüste 1 kilogram metamfetamin ele geçirildi

Sivas’ta kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Malatya-Adıyaman yolunda şiddetli kar yağışına karşı ekipler yoğun çaba harcıyor

Adana’da kuvvetli sağanak: Siteyi su bastı, istinat duvarı çöktü

Malatya'da Afet Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi

İzmir açıklarında 43 düzensiz göçmen yakalandı

Kocaeli'de motosiklet ve scooterların trafiğe çıkışı yasaklandı

Malatya-Kayseri yolunda yoğun kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor

Küba’da gizemli virüs salgını hızla yayılıyor