-
BIST 100
16133,64%0,09
-
DOLAR
44,32% 0,05
-
EURO
51,27% -0,03
-
GRAM ALTIN
6236,55% -2,64
-
Ç. ALTIN
10541,35% -5,51
İletişim Başkanı Duran: Uyuşturucu, terörden daha zararlı boyutlara ulaştı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, uyuşturucuyla mücadelenin sadece cezai tedbirlerle sınırlı olmadığını belirterek, “Kucaklamak, iyileştirmek ve yeniden topluma kazandırmak da devlet geleneğimizin gereğidir” dedi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, İletişim Başkanlığınca düzenlenen "Uyuşturucuyla Mücadelede Kararlı Devlet Güvenli Türkiye Paneli"nde yaptığı konuşmada, her türlü bağımlılıkla mücadelenin Türkiye’nin gelecek on yıllarını ilgilendiren en önemli başlıklardan biri olduğunu söyledi. Duran, bağımlılık türlerinin çeşitlendiğini ve toplumsal bir tehdit haline geldiğini ifade etti.
Çocuklar ve gençler hedefte
Bağımlılıkların bireysel sınırları aştığını vurgulayan Duran, özellikle çocukları ve gençleri hedef alan bu tehditle çok yönlü ve kapsamlı bir mücadele yürütülmesi gerektiğini belirtti. Mücadelenin devlet, aile ve birey iş birliğiyle yürütülmesinin önemine dikkat çekti.
“Uyuşturucu, terörden daha zararlı boyutlara ulaştı”
Duran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, uyuşturucu ve diğer bağımlılık türlerinin milli bünyeye terörden daha fazla zarar verdiğine ilişkin değerlendirmesini hatırlatarak, devletin sahada ve kurumlar arası koordinasyonla kararlı bir mücadele yürüttüğünü söyledi.
Türkiye’nin köklü devlet geleneği ve güçlü aile yapısının bağımlılıkla mücadelede en önemli dayanak olduğunu vurgulayan Duran, tehditlerin artık psikolojik, biyolojik ve dijital boyutlar taşıdığını ifade etti.
Cezalandırmak değil, iyileştirmek
Bağımlılıkla mücadelede sadece cezai yaklaşımın yeterli olmadığını belirten Duran, “Amacımız yalnızca cezalandıran bir konumda olmak değildir. Kucaklamak, iyileştirmek ve yeniden topluma kazandırmak da bizim devlet geleneğimizin gereğidir” dedi.
Uluslararası iş birliği vurgusu
Uyuşturucu ile mücadelenin küresel bir sorun olduğuna işaret eden Duran, bu tehdidin organize suç, yasa dışı bahis ve dijital suç ağlarıyla iç içe geçtiğini belirterek, Türkiye’nin uluslararası iş birliği ve istihbarat paylaşımını kararlılıkla sürdürdüğünü kaydetti.
Medya ve dijital mecralara sorumluluk
Duran, suçu özendirebilecek içeriklerin yayılmasının önlenmesinin herkesin ortak sorumluluğu olduğunu belirterek, özellikle dijital mecralarda çocukların ve gençlerin korunmasının hayati önem taşıdığını söyledi.
Ulusal strateji belgesi yol haritası oldu
2024-2028 Uyuşturucu ile Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı’na değinen Duran, İletişim Başkanlığının bu kapsamda sorumlu ve iş birliği yapacak kurumlar arasında yer aldığını ifade etti. İletişim Başkanı Duran, medya kuruluşları ve içerik üreticilerine seslenerek, her türlü bağımlılığa karşı koruyucu bir dilin inşa edilmesi için kamu kurumlarıyla koordineli çalıştıklarını belirtti. (İLKHA)
Brent petrol sert düştü: Varil fiyatı 96,96 dolara geriledi
Darğın’ın “Seçme Metinler” Kitabı Okurlarla Buluştu
Konya LİMA’da Ramazan etkinlikleri dolu dolu geçti
Tesettür giyimin bereketi ve manevi yönüyle 56 yıllık ticaret yolculuğu
Konya’da yolcu otobüsü devrildi: 15 yaralı
Trump: İran'ın enerji altyapısına yönelik saldırıyı 5 gün erteledim
İran'dan ABD'ye "Basra Körfezi'ne mayın döşeriz" tehdidi
Siirt’te ambulans devrildi: Bir yaralı
Kurtalan’da gece yarısı ev yangını
40 meslek için Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirildi
İstanbul Havalimanı, Avrupa’da haftanın en yoğun havalimanı oldu
Muğla’da aranan şüphelilere operasyon: 38 tutuklama
Gaziantep'te 119 aranan şahıs yakalandı
Dünya Meteoroloji Örgütü: Dünya iklimi giderek daha dengesiz bir hal alıyor
Hong Kong polisi artık cihaz şifresi talep edebilecek : Şifre vermeyenlere hapis cezası
Rekabet Kurulu, Haribo hakkında soruşturma başlattı
Rusya, ABD ve siyonist rejimin nükleer tesislere saldırısı tehlikeli olduğuna dair uyarıda bulundu
Konya’da silahlı kavga: Bir yaralı
İran, füzeye İspanya Başbakanı'nın resmini yapıştırdı
İstanbul'da baraj doluluk oranı yüzde 50'yi aştı
Küba ve Amerika arasında savaş iddiası
İran, Hürmüz Boğazı'yla ilgili ilkesini açıkladı
Küba'da elektrik krizi: İkinci çöküşün ardından kısmi toparlanma
Heyelan nedeniyle kapanan yol açıldı
Adıyaman İl Özel İdaresi 20 kamyon şoförü alacak
Şırnak'ta karla kapanan köy yolları temizleniyor
Sosyal medyada çakarlı araç paylaşımı yapan kişiye cezai işlem
İşgalci siyonistler, Güney Lübnan'da bir köprüyü daha yıktı
Yapay zekâ ile müzik dolandırıcılığı: Milyonlarca dolarlık vurgun
Martta kar sürprizi: 3 ilde 103 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor
Yükleniyor







