Tarih: 08.01.2025 17:46

İlimizde 200 vatandaşımız "yerinde dönüşüm" desteğinden faydalandı

Facebook Twitter Linked-in

Kahramanmaraş merkezli meydan gelen depremler sonrası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca afetlerden etkilenen 18 ilde Temmuz 2023'te başlatılan "Yerinde Dönüşüm" projesi kapsamında ilimizde depremde ev ve iş yerleri etkilenen vatandaşlarımıza gerekli destekler sağlanarak, vatandaşlarımızın mağduriyeti giderildi.  


Projeye ilişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüz tarafından yapılan bilgilendirmelerden sonra alınan başvurular sonucu "Yerinde Dönüşüm" desteği için bugüne kadar toplam 370 aktif başvuru alınarak, yapılan ruhsatlandırma işlemlerinin ardından, 87 milyon 770 bin TL ödeme gerçekleştirilmiştir.


Batman İli Yerinde Dönüşüm Çalışmaları
İlimizde yerinde dönüşüm çalışmaları kapsamında, 57 adet yapının zemin etüt çalışmaları tamamlanmış, 30 adet yapının ise zemin etüt çalışmaları devam etmektedir. Yerinden dönüşüm kapsamında 57 adet yapıya inşaat izin belgesi verilmiş olup, 57 adet yapının inşaat yapı izni çalışmaları devam etmektedir. Yerinde dönüşüm kapsamında 36 adet yapının inşaat çalışmaları devam ederken, 21 adet yapının ise inşaatları tamamlanmıştır. Yerinde dönüşüm kapsamında ruhsatlandırılan bağımsız bölüm sayısı ise 200’dür.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —