• BIST 100

    10698,13%1,25
  • DOLAR

    42,33% 0,08
  • EURO

    49,12% 0,14
  • GRAM ALTIN

    5469,00% -0,48
  • Ç. ALTIN

    9189,23% 0,00

İlk sarsıntıyı atlatan, ikincisinde enkaz altında kalan depremzede o anlar anlattı

11 Şubat 2023, Cumartesi 09:20
11 Şubat 2023, Cumartesi 09:20
İlk sarsıntıyı atlatan, ikincisinde enkaz altında kalan depremzede o anlar anlattı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İlk sarsıntıyı atlatan, ikincisinde enkaz altında kalan depremzede o anlar anlattı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki ilk depremden kurtulan, fakat ikinci depremde ısınmak için girdiği deponun enkazında kalan 60 yaşındaki Duran Keleş, oğlu ve akrabaları tarafından kurtarıldı. Baba ve oğlu o anları anlattı.
Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde binlerce konut çökerken, yine binlerce kişi hayatını kaybetti ve yaralandı. 7.7 büyüklüğündeki ilk depremde Malatya İskender Mahallesi’ndeki evinden sağ çıkmayı başaran Duran Keleş (60) ailesini güvenli bir noktaya götürdü. Hasta olan Keleş, havanın çok soğuk olması nedeniyle evinin yanındaki depoya girerek sobayı yaktı. Burada ısınmaya başlayan Keleş, 7.6 büyüklüğündeki depreme yakalandı. Deponun çökmesi sonucu enkaz altında kalan Keleş, aynı zamanda karbon monoksit gazına maruz kaldı. Oğlu ve akrabalarının yardımı ile 8 saat sonra enkaz altından çıkartılan Keleş, hastaneye kaldırıldı. Keleş, ardından tedavisi için Elazığ Medikal Hospital’a sevk edildi. Burada tedavisi devam eden Keleş ve onu kurtaran oğlu o anları anlattı.

'Yaşım 60 böyle ağır bir afet görmedik'
Birinci depremden sonra ailesinin boş alana gittiğini aktaran Duran Keleş, “Ben rahatsızdım, kar ve yağmur yağıyordu çıkmadım. İkinci sarsıntı daha büyük oldu. Depo olan yere soba kurduydum. Kapıda açılmadı. Ben çıkmaya çalıştım, ama çıkamadım. Soba devrilmişti. Molozlar üzerime geldi. O sırada bayılmıştım. Kaç saat kaldığımı net hatırlamıyorum. Oğlum ve çevredekiler geldi. Beni hastaneye götürdüler. Yaşım 60 böyle ağır bir afet görmedik. Allah devletimize ve milletimize böyle bir afet daha vermesin” dedi.

'Allah kuvvet verdi, girmeyi başardık ve çıkardık'
Babasını kurtaran İbrahim Keleş, “Babam bizi güvenli bir alana gönderdi. Annem şeker hastası ve felçti. Biz güvenli bir alana geçtik. Babam rahatsız olduğu için bizim bir depoda soba yaktı. Orada kalmayı tercih etti. İkinci depremde soba devrilmiş. Kapı açılmamış ve oradan çıkamamış. Biz telefonlar aradık ama ulaşmadık. Tekrar o noktaya geldiğimiz molozların altından kendi çabamızla çıkarmaya çalıştık. Çok şükür çıkardık. Allah bize onu bağışladı. Allah bu ülkeye bir daha böyle deprem vermesin. Allah kuvvet verdi, girmeyi başardık ve çıkardık. İlk başta ambulans yetişemedi, trafik kitlenmişti. Biz kendi çabamız ile sırtlayarak araçlarımızla hastaneye getirdik. Oradan da Elazığ’a sevk ettiler. Çok soğuktu. Eksi 5’lerdeydi. Zaten soğuk olmasa çoğu kişi içerde olmazdı. Çünkü herkes ikinci depreme yakalandı. Geçti diye herkes içeri girdi. Gerçekten soğuktu. Ateş yakılıyordu ateş bile ısıtmıyordu. O derece soğuktu. Battaniye fayda etmiyordu. Herkes evine girdi ve 7.6’da çok büyük zayiat aldık. Kimse çıkamadı. Zaten birinci depremde binalar zarar gördü, ikinci depremde ise yıkıldı” diye konuştu.

'Hekimlerimiz afetzedeler ilgili çaba sarf etmektedir'
Duran Keleş’in sağlık durumu hakkında bilgi veren İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüseyin Duru, “Duran amcamız Malatya’da 8 saat enkaz altında kaldıktan sonra çocuklarının kurtarması sonucu hastaneye sevk edildi. Burada takibi yapılmaktadır. Başında bir travması aynı zaman karbon monoksit zehirlenmesi olduğu için ona yönelik tedavileri düzenlenmiştir. Olayın başında beri hastanemiz Malatya ve çevre illerden çok sayıda kabulü yapmaktadır. Yoğun bakımlarımız, servislerimiz ve uzman hekimlerimiz afetzedeler ilgili çaba sarf etmektedir” şeklinde konuştu.
[gallery ids=',104070,104071,104072,104073']

İslami Cihad, ABD'nin BMGK kararını reddetti: Gazze'ye uluslararası vesayet dayatması

Dahiliye Uzmanı Gündüzer: Kontrolsüz antibiyotik kullanımı ölümcül olabilir

Batman'da yağışlar çiftçinin yüzünü güldürdü

İzmir ve Kocaeli'de suç örgütlerine yönelik operasyon: 14 gözaltı

WHO uyardı: Gençlerin ruh sağlığı 15 yılda üçte bir oranında kötüleşti

Gaziantep'te okul çevresinde denetim: 1 kişi yakalandı

Trump, Karayip "çetelerine" gözdağı verdi; Maduro görüşmeye hazır

Gaziantep'te arazi anlaşmazlığı kavgası: 9 gözaltı

Ustalardan hayati uyarılar: Araçlar kışa hazır olsun

KOAH’nın en önemli nedeni; sigara ve pasif içicilik!

TÜİK: İşsizlik üçüncü çeyrekte değişmedi, yüzde 8,5 olarak gerçekleşti

Sudan ordusu "Um Siyale"den çekildi

Mereto Dağı'na mevsimin ilk karı düştü

İstanbul'da DAİŞ operasyonu: 6 gözaltı

Erzurum’da otobüs ile tır çarpıştı: 11 yaralı

HÜDA PAR heyetinden yangın mağduru esnafa destek ziyareti

Afganistan'da 300'den fazla uyuşturucu bağımlısı aileleriyle buluştu

Brent petrol 63,31 dolardan işlem görüyor

Trump, Suudi Arabistan'a F-35 satışı sinyali verdi

HÜDA PAR Mersin İl Başkanı Demir Tarsus'ta ziyaretlerde bulundu

Üç ilde dev operasyon: Bir ton 65 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Araştırma: Yapay zekâ anketleri çarpıtabiliyor, insan–bot ayrımı neredeyse imkânsız

Yahudi çeteler Filistin köyünü bastı: Evler ve araçlar ateşe verildi

HÜDA PAR Batman Milletvekili Ramanlı, halkla buluştu

Ankara merkezli FETÖ operasyonu: 22 gözaltı

İşgal basını: Tel Aviv, Suriye'den çekilmek için "kapsamlı barış" şartı koşuyor

BAB-GED Başkanı Demir'den Hastane Kafeteryasının Kapatılması Kararına Tepki

Altın ve kıymetli maden ticaretinde 21 şüpheli gözaltında

İstanbul'da 560 kilogram uyuşturucu madde ile 1,4 milyon hap ele geçirildi

Ukrayna’nın Odesa bölgesinde Türkiye bayraklı tankere SİHA saldırısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İslami Cihad, ABD'nin BMGK kararını reddetti: Gazze'ye uluslararası vesayet dayatması

Dahiliye Uzmanı Gündüzer: Kontrolsüz antibiyotik kullanımı ölümcül olabilir

Batman'da yağışlar çiftçinin yüzünü güldürdü

İzmir ve Kocaeli'de suç örgütlerine yönelik operasyon: 14 gözaltı

WHO uyardı: Gençlerin ruh sağlığı 15 yılda üçte bir oranında kötüleşti

Gaziantep'te okul çevresinde denetim: 1 kişi yakalandı

Trump, Karayip "çetelerine" gözdağı verdi; Maduro görüşmeye hazır