• BIST 100

    15858,05%0,69
  • DOLAR

    43,97% 0,05
  • EURO

    51,25% 0,27
  • GRAM ALTIN

    7340,62% 1,91
  • Ç. ALTIN

    11976,41% 1,08

İLKHA ekibi Sumud Filosu ile Gazze yolunda: Bu zulme karşı sessiz kalmayacağız!

31 Ağustos 2025, Pazar 16:04
31 Ağustos 2025, Pazar 16:04
İLKHA ekibi Sumud Filosu ile Gazze yolunda: Bu zulme karşı sessiz kalmayacağız!
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İlke Haber Ajansı (İLKHA) ekibi, Gazze ablukasını kırmayı hedefleyen ve uluslararası katılımla hazırlanan Sumud Filosu'yla birlikte 4 Eylül'de yola çıkmaya hazırlanıyor.

Dünyanın dört bir yanından gelen aktivistlerin katılımıyla hazırlıkları tamamlanan Sumud Filosu, Gazze'ye yönelik işgal rejimi ablukasını kırmak amacıyla 4 Eylül'de yola çıkıyor. Filonun organizasyonu, Özgürlük Filosu Birliği, Küresel Gazze Hareketi, Direniş Konvoyu ve Malezya merkezli Nusantara Direniş Örgütü tarafından yürütülüyor.

Toplam 44 ülkeden aktivistlerin yer aldığı filoda, Türkiye'den HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç, İTTİHADUL ULEMA Genel Sekreteri Molla Muhammed Özer gibi tanınmış siyasetçi ve alimler ile birlikte Umut Kervanı Vakfı gibi STK'ların yetkilileri de yer alacak.

İlke Haber Ajansı (İLKHA) ekibi de bu yolculuğu görüntülemek, yaşananları kamuoyuna duyurmak ve yaşanacakları belgelemek için Sumud Filosu'nda bulunacak.

Yolculuğun ilk ayağı İspanya'dan başlatılırken, 4 Eylül'de Tunus ve diğer bazı ülkelerden de gemilerin hareket etmesi bekleniyor. Türkiye'den katılımcılarında bugün İstanbul'dan havayolu ile Tunus'a geçip buradan yolculuğa dahil olması planlanıyor.

"Gazze'deki zulmü belgelemek, oradaki kardeşlerimize umut olmak için yola çıkıyoruz"

Filoya katılacak olan İLKHA muhabiri Ömer Adıgüzel, Gazze'ye yapılacak bu kritik yolculuk öncesinde şu ifadeleri kullandı:

"İLKHA olarak dünyada var olan zulümleri sürekli olarak gündemimizde işledik. Özellikle Gazze'de yaşanan katliam ve soykırımın her anını, her safhasını ajans olarak takip ettik ve duyurduk. Bugün ise, İLKHA ekibi olarak nasip olursa 4 Eylül'de Tunus'tan hareket edecek olan Sumud Filosu ile birlikte yola çıkacağız. İnşallah, Gazze'ye uygulanan ablukayı aşarak oradaki kardeşlerimize yardım ulaştırılacak. Biz de bu yardımların her anını, yaşanacak gelişmeleri anbean işleyip dünyaya servis edeceğiz.

Umudumuz; ablukayı kırmak ve hep birlikte Gazze'ye girerek oradaki kardeşlerimize ulaşmak, onların yaralarına bir nebze de olsa merhem olabilmek. O anların da biz gazeteciler tarafından kare kare belgelenmesini sağlamak."

"Gazze'de devam eden soykırımı daha net bir şekilde görme ve gösterme imkânı da bulacağız"

Gazze'deki soykırımı yerinde belgelemeyi amaçladıklarını, ulaşılamasa bile sürece katkı sunmayı ve bu yolculuğa mesleki olduğu kadar manevî bir sorumlulukla, risklerin bilincinde olarak çıktıklarını belirten Adıgüzel, "Tabii, oraya gittiğimizde sadece yardım çalışmalarını görüntülemekle kalmayacağız; aynı zamanda orada devam eden soykırımı daha net bir şekilde görme ve gösterme imkânı da bulacağız. Belki nasip olmaz, Gazze'ye giremeyiz, başaramayız, bir engelleme meydana gelir. O zaman da umut ediyoruz ki, bu sürecin bir önceki safhasında önemli bir adımı biz atmış oluruz. Bizden sonra atılacak adımlara ön ayak olmuş oluruz. Bir de işin uhrevî ve manevî boyutu var. Biz mesleki olarak oradaki çalışmaları gündeme getireceğiz ama aynı zamanda biliyoruz ki Gazze'de tehlike var. Gazze'de, gazeteci de olsanız bürokrat da olsanız sivil inisiyatif bünyesinde faaliyet yürüten biri de olsanız, nihayetinde bombalar bir şekilde sizi bulabiliyor. Bu şuurla hareket ediyoruz." dedi.

"Gazze için verilen bu mücadele, mahşerdeki şahitliğimiz olacak"

Son olarak bu yolculuğun, Allah'ın huzurunda "Gazze'deki zulmü durdurmak için ne yaptınız?" sorusuna verilecek bir cevap ve bir şahitlik olacağını ifade eden Adıgüzel, "Manevî boyut demişken; biz Müslümanlara şu sorumluluk düşüyor: Allah'ın huzuruna çıktığımızda, Allah-u Teâlâ bize 'Neden Filistin'i, Gazze'yi özgürlüğüne kavuşturmadınız?' sorusunu sormayacak. Allah-u Teâlâ'nın bize soracağı soru şudur: 'Gazze'nin ve Filistin'in üzerindeki zulmün son bulması için ne yaptınız?' İşte bu yolculuğu, kardeşlerimiz için gösterdiğimiz çabayı o soruya vereceğimiz cevap ve bir şahitlik olarak tutabiliriz." diye belirtti. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Mardin’de feci kazada ölü sayısı 4’e yükseldi

Yeşilyurt Belediyesi 'RE-SEED' projesinde pilot belediye oldu

Bursa'da sahibinden kaçan boğa trafiği durdurdu

Bakan Bayraktar, EBRD Başkanı Renaud-Basso ile enerji ve madencilik yatırımlarını görüştü

Dicle Kalkınma Ajansı 6 uzman personel alacak

ABD denizaltısı, İran’a ait savaş gemisini Hint Okyanusu’nda batırdı

Bakan Fidan, bölge ülkeleriyle İran'ı görüştü

İzmir’de 21 bin 20 sosyal konut için TOKİ kura tarihi açıklandı

Dünya Obezite Günü’nde uzmanından uyarı: Obezite kronik hastalıkları tetikliyor

Adana’da örtü altı karpuz hasadında geri sayım başladı

Gaziantep'te bağımlılıkla mücadeleye katkı sunanlara onur ödülü

Vaiz Karanfil: Zekât bireyi arındırır toplumu güçlendirir

Savaş hiledir: İran, işgalci rejim ve ABD’yi, yere çizdiği uçak, helikopter çizimleriyle kandırdı

Öğrenciler, öğretmenler ve veliler teravih namazında buluştu

Türkiye'nin ürettiği ilk hızlı tren raylara iniyor

Malatya'da atletizm pisti inşaatı sürüyor

ATÜ’de “İBAN Senin Riske Atma” farkındalık semineri düzenlendi

Tekstil sektörü, Texhibition Fuarı ile uluslararası alıcılarla buluştu

Batman'da araç altına giren kişi ağır yaralandı

Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı Abbas Arakçi ile görüştü

ANFİDAP’tan Gazze Tutum Belgesi: Garantörlük ve adalet olmadan kalıcı barış mümkün değil

Doç. Dr. Durak: Hormonal, genetik ve hareketsiz yaşam obeziteyi tetikliyor

Bakırköy’de silahlı suç örgütüne 3 ayrı iddianame

Adana’da Yeşilay Haftası’nda çifte adım: Caddeye “Yeşilay” adı verildi

İstanbul’da Sancak mushafları sergisi açıldı

Gençlik Spor Bakan Yardımcısı Eminoğlu Batman Valiliği'ni ziyaret etti

Malatya Valiliği: Dilenciliğe karşı denetimler aralıksız sürüyor

Mil-Diyanet Sen’den çağrı: Camilerin ısınma ve soğutma giderleri devlet bütçesinden karşılanmalı

Batman'da yatırım koordinasyon kurulu oluşturuldu

Mardin Sanayi ve Ticaret Odası Başkan Çelik, “Mega Endüstriyel Bölge” kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mardin’de feci kazada ölü sayısı 4’e yükseldi

Yeşilyurt Belediyesi 'RE-SEED' projesinde pilot belediye oldu

Bursa'da sahibinden kaçan boğa trafiği durdurdu

Bakan Bayraktar, EBRD Başkanı Renaud-Basso ile enerji ve madencilik yatırımlarını görüştü

Dicle Kalkınma Ajansı 6 uzman personel alacak

ABD denizaltısı, İran’a ait savaş gemisini Hint Okyanusu’nda batırdı

Bakan Fidan, bölge ülkeleriyle İran'ı görüştü