• BIST 100

    9423,62%0,45
  • DOLAR

    38,02% 0,01
  • EURO

    43,17% -0,15
  • GRAM ALTIN

    3920,52% -0,79
  • Ç. ALTIN

    6324,96% -1,05

İlkokul birinci sınıflara yönelik etkinlik fasikülleri yayımlandı

EĞİTİM 22.11.2024 14:05:09 0
İlkokul birinci sınıflara yönelik etkinlik fasikülleri yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığınca, ilkokul birinci sınıf öğrencilerine yönelik yeni müfredatta yer verilen "süreç odaklı" öğrenme çıktılarına uygun Türkçe, matematik ve hayat bilgisi derslerinden fasiküller hazırlandı.

Fasiküllerde, öğrencilerin Türkçe dört dil becerilerini geliştirmeye ve süreç değerlendirmeye yönelik biçimlendirici değerlendirme etkinliklerine yer verildi.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf, ortaöğretim hazırlık ve 9. sınıflarda başlamak üzere kademeli şekilde uygulanmaya başlandı.

Yeni müfredat ile Türkçenin doğru ve etkili kullanımının yanında, düşüncelerin özgürce paylaşılabildiği, sosyal ve duygusal becerilerin gelişiminin desteklenerek öğrencilerin aktif katılımının sağlandığı bir sınıf iklimi oluşturulması amaçlanıyor.

Ayrıca öğrencilerin kavramsal, sosyal duygusal öğrenme ve okuryazarlık becerilerini bütüncül bir şekilde matematik öğrenme süreçlerine yansıtmaları ve böylece problem çözme, veri ile çalışma ve veriye dayalı karar verme, matematiksel araç ve teknoloji ile çalışma gibi alan becerilerini etkin bir şekilde kullanmaları önem taşıyor.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nde, ölçme ve değerlendirme yöntemleri de öğrencilerin yeteneklerine, ihtiyaçlarına ve özel durumlarına göre çeşitlendirilebilecek yapıda kurgulandı.

Öğrencilere bilgi ve becerilerin ölçülmesi ve değerlendirilmesinde günlük yaşamla ilişkili, uzak ya da yakın çevrelerinde karşılaşabilecekleri problemlere dair görevleri içeren, yargısal nitelik taşımayan ve motive edici geri bildirimler verilmesinin amaçlandığı Maarif Modeli'nde süreç odaklı sınıf içi ölçme ve değerlendirme temele alındı.

Bu kapsamda, ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin yeni müfredatta yer alan öğrenme çıktılarına uygun Türkçe, matematik ve hayat bilgisi derslerinden fasiküller hazırlandı. Fasiküllerde öğrencilerin Türkçe dört dil becerilerini geliştirmeye ve süreç değerlendirmeye yönelik biçimlendirici değerlendirme etkinliklerine yer verildi.

Fasiküller, belirli aralıklarla yayımlanmaya devam edecek. (İLKHA)

Meteoroloji'den 27 il için sarı kodlu uyarı

İzmir açıklarında 26 düzensiz göçmen yakalandı

BAE Suriye'deki uçuşlarını yeniden başlatma kararı aldı

Nijerya'da silahlı saldırı: 51 ölü

Ege Denizi'nde düzensiz göçmen facialarına bir yenisi daha eklendi

ABD'de 5,2 büyüklüğünde deprem

İklim Kanunu Teklifi'ne ilişkin iddialar yalanlandı

Vali Koç başkanlığında güvenlik toplantısı yapıldı

Gabon’da cumhurbaşkanlığı seçimini Nguema kazandı

Almanya’da yeni başbakan belli oluyor

İki araç kafa kafaya çarpıştı: 7 yaralı

Rusya: Ukrayna'nın komuta merkezini vurduk

Mardin'de sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Yaşananlar ilimizin ihracatına olumsuz bir şekilde yansıyacaktır

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Malatya'yı hep birlikte daha modern ve daha güvenli bir şekilde inşa edeceğiz

Kahramanmaraş'ta feci kaza: 3 ölü, 3 yaralı

Belediye Başkanı Geçit: Çiftçilerimizin ve üreticilerimizin yanındayız

Minik öğrencilere yangın eğitimi

Siirt’te 2025 Yılı 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi

Şırnak'ta düzenlenen operasyonlarda 42 gözaltı

Malatya'da düzenlenen bilgi yarışmasında ilk turlar başladı

Malatya'da uyuşturucudan 1 kişi tutuklandı

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping Vietnam'da

Narin Güran cinayetinde ikinci dava ertelendi

Cezayir’den Fransa’nın konsolosluk çalışanlarına 48 saat süre

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İBB soruşturmasıyla ilgili bir yargı mensubunu aradığı iddialarına yalanlama

Konya merkezli 9 ilde FETÖ operasyonu: 20 gözaltı

TBB Heyetinden Batman Valisi Canalp’e Ziyaret

İstanbul'da düzenlenen "Ümmet Olmak ve Gençlik" sempozyomunda Filistin'e dikkat çekildi

DMM: "Köklü liselerde öğretmenler açığa alındı" iddiası asılsızdır

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


YAZARLAR