-
BIST 100
17947,34%1,13
-
DOLAR
47,05% 0,03
-
EURO
54,03% 0,17
-
GRAM ALTIN
6087,11% -0,87
-
Ç. ALTIN
9741,62% -0,93
İmam Hatip Demir: Yaz Kur'an kursları çocukların manevi ve ahlaki gelişimine katkı sağlıyor
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Yaz Kur'an kurslarına bu yıl ilginin arttığını belirten Hacı Bayram Camii İmam Hatibi Mehmet Şerif Demir, kurslarda çocuklara Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra temel dini bilgiler, ahlak eğitimi ve sosyal etkinlikler sunulduğunu belirterek, velilere çocukların
Okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte camilerde düzenlenen Yaz Kur'an kursları yoğun katılımla devam ediyor. İzmir'in Konak ilçesi Zeytinlik Mahallesi'nde bulunan Hacı Bayram Camii'nde de çocuklar hem dini eğitim alıyor hem de çeşitli sosyal etkinliklerle yaz tatilini verimli geçiriyor.
İLKHA muhabirine konuşan Hacı Bayram Camii İmam Hatibi Mehmet Şerif Demir, bu yıl kurslara ilginin geçen yıla göre arttığını, çocukların yaş gruplarına göre eğitim aldığını ve manevi gelişimlerinin yanında sosyal yönlerinin de desteklendiğini söyledi.

Mehmet Şerif Demir
"Geçen seneye göre katılım çok daha fazla"
Yaz Kur'an kurslarına ilginin her geçen yıl arttığını ifade eden Demir, "Yaklaşık 7 aydır Hacı Bayram Camii'nde görev yapıyorum. Allah'ın izniyle çocuklarımıza ders vermeye çalışıyoruz. Geçen seneye göre katılım daha fazla oldu. Normalde 50-60 kişi olan öğrenci sayımız bu yıl kız öğrencilerle birlikte 100-120'ye ulaştı. Alt katta kız öğrencilerimize de eğitim veriyoruz. Sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki grup halinde ders yapıyoruz. Katılım çok fazla. İnşallah çocuklarımıza güzel bir eğitim vermeye çalışacağız." dedi.
Kurslarda öğrencilerin seviyelerine göre sınıflara ayrıldığını belirten Demir, "İlk olarak çocuklarımızı yaş ve bilgi seviyelerine göre sınıflandırıyoruz. Bilen öğrenciler elifbadan başlıyor. Ardından itikat, siyer ve fıkıh konularında temel dini bilgiler veriyoruz. Bunun yanında sadece dini eğitimle yetinmiyoruz. Ahlaki eğitim de veriyoruz. Çocukların eğitsel gelişimleri için birlikte oyunlar oynuyoruz. Derslerin ardından dondurma, kek, meyve suyu ve çeşitli ikramlarla çocuklarımızı camiye alıştırmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.
"Yaz Kur'an kursları çocuklara değerlerini öğretiyor"
Yaz Kur'an kurslarının çocukların manevi gelişiminde önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Demir, "Peygamber Efendimiz 'İlim talep etmek her Müslüman kadın ve erkeğe farzdır.' buyuruyor. Allah-u Teâlâ da Kur'an-ı Kerim'de 'Seni yaratan Rabbinin adıyla oku.' buyuruyor. Çocuklarımız burada Rabbini tanıyor, Kur'an-ı Kerim'i öğreniyor, Peygamber Efendimizin hayatını, ahlakını ve örnekliğini öğreniyor. Yaz Kur'an kursları bu anlamda çocukların dini ve manevi gelişimine önemli katkılar sağlıyor." diye konuştu.

"Veliler çocuklarını küçük yaşta camiyle buluşturmalı"
Velilere de tavsiyelerde bulunan Demir, çocukların küçük yaşta dini eğitim almasının önemine dikkat çekerek, "Ağaç yaşken eğilir. Küçük yaşta verilen eğitim yıllarca unutulmuyor. Ben de küçüklüğümden beri medrese eğitimi aldım ve o yaşlarda öğrendiğim bilgileri bugün hâlâ hatırlıyorum. Anne babalar çocuklarını camilere göndermeli, hocasının sözünü dinlemesini teşvik etmeli, Peygamber Efendimizin ahlakını öğrenmesini sağlamalıdır. Camiyi seven, cemaatle namaza alışan bir nesil yetiştirmek hepimizin sorumluluğudur." şeklinde konuştu.
Demir, sözlerini şöyle tamamladı: “Bütün ilimlerin gayesi Allah rızasıdır. Günümüzde 'Ne olursan ol oku' anlayışı yaygınlaştı. Ancak önemli olan Allah'ın adıyla okumaktır. Çocuklarımız sadece dünyalık bir meslek sahibi olmayı değil, Allah'ın rızasını kazanmayı da hedeflemelidir. Veliler çocuklarının eğitimine bu bilinçle yaklaşmalı. Bizler de bu konuda elimizden geldiğince eğitim vermeye devam ediyoruz." (İLKHA)
Batman'da tarımsal üretim, işleme ve paketleme tesisi kurulacak
Rusya: Ukrayna'daki askeri hedefler vuruldu, 1450 asker etkisiz hale getirildi
Çin'de şişme botta patlama: 7 ölü
Çin'de Xi'nin yolsuzluk operasyonunda Politbüro üyesi partiden ihraç edildi
Milyon dolarlık tekliflere rağmen Kudüs'teki evini satmıyor
Texas'ta sel alarmı büyüyor: Tahliyeler genişletildi
Suriye: Hizbullah'a gönderilmek istenen silah sevkiyatı engellendi
Yaz tatilinde çocuklarda ishal alarmı: Hangi belirtiler ciddiye alınmalı?
Basın İlan Kurulu 25 basın çalışanına faizsiz borç desteği kararı aldı
Küresel algıda tarihi değişim: Çin ilk kez ABD'yi geride bıraktı
Hatemü'l-Enbiya Karargâhı'ndan ABD'ye uyarı
Şırnak'ta midelerinde uyuşturucu taşıyan 2 İranlı yakalandı
MSB: israilin saldırıları müzakereleri baltalamayı amaçlıyor
Bakan Güler, Kuveyt Genelkurmay Başkanı Saad Al-Shuraian'ı kabul etti
Tedavi için Gazze'den onlarca Filistinli hasta tahliye edildi
Bakan Kacır: Köy okullarındaki öğrencileri bilimle buluşturuyoruz
Rusya 2026 federal bütçe harcama planında trilyon ruble artışa gitti
Tarım ve Orman Bakanlığı bin 874 sözleşmeli personel alacak
Tarım devi şirket konkordato talep etti
İstanbul'da 45 kilogramdan fazla skunk ele geçirildi
15 yaşındaki sürücünün kazasında faciadan dönüldü
TSMC'den ABD'ye 100 milyar dolarlık yeni yatırım planı
Siyonist rejim sözde Başbakanı Netanyahu, ABD ziyaretini iptal etti
Nasuh Mahruki hakkında gözaltı kararı
Pakistan'da ev yangını: 6 ölü
MSB'den S-400 açıklaması: Çalışmalar çok yönlü olarak devam etmekte
İnsan vücuduyla uyumlu yeni nesil kemik plağı geliştiriliyor
2026-AGS ve 2026-ÖABT sınav giriş belgeleri yayımlandı
JD Vance: Epstein dosyaları konusunda iletişim sürecini yanlış yönettik
ABD'de ICE'ın cinayetler ve işkence vukuatlarına rağmen Trump geri adımı reddetti
Yükleniyor







