• BIST 100

    10885,93%0,14
  • DOLAR

    40,89% 0,06
  • EURO

    47,77% -0,14
  • GRAM ALTIN

    4392,17% 0,21
  • Ç. ALTIN

    7058,56% 0,02

İmam-Hatip Er: Siyonist rejimin en çok istediği, Gazze’nin gündemden düşmesidir

23 Aralık 2024, Pazartesi 04:40
23 Aralık 2024, Pazartesi 04:40
İmam-Hatip Er: Siyonist rejimin en çok istediği, Gazze’nin gündemden düşmesidir
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Dünyada gelişen birçok gündem arasında her zaman Gazze’nin öncelikli gündem olması gerektiğini belirten İmam-Hatip Abidin Er, siyonist işgal rejiminin en çok istediği, Gazze’nin birinci gündemden düşmesi olduğunu söyledi.

İşgal rejimi siyonistlerin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de sürdürdüğü soykırımda şehit olanların sayısı 45 bin 259'a  yaralıların sayısı 107 bin 627'ye yükseldi.

Gazze’de yaşanan katliamın bütün insanlığın sorumluluğu altında olduğunu vurgulayan İmam-Hatip Abidin Er, her insanın, her Müslümanın kendi imkanları dahilinde Gazze’nin dünya gündeminde öncelikli olması için daha fazla hassasiyet göstermesi, protesto ve boykota yeteri derecede önem verilmesi gerektiğini belirtti.

“Bütün Müslümanların asıl gündeminin Gazze olması lazım”

Gazze’nin gündemde öncelikli olmasının en büyük gerekçesi dünya tarihinde eşi ve benzeri görülmemiş bir katliamın yaşanmasından dolayı olduğunu vurgulayan Er, “Gazze, bütün Müslümanların hatta bütün insanların birinci gündemi olması gerekir. Bunun birçok gerekçesi vardır. Gerekçelerin ilki bütün dünya şahittir ki Müslüman devletler hatta vicdanlı olan gayrimüslim devletler bile bunu kabul ediyor ve ifade ediyorlar ki şu an dünyanın en büyük vahşeti, en büyük soykırımı Gazze’de yaşanıyor. Dolayısıyla insani olarak bu öncelikli olan bir gündemdir. Her insanın her Müslümanın gündeminde olması gereken bir noktadır. İkincisi bir Müslüman olarak, bir İslam kardeşliği olarak bütün Müslümanların asıl gündeminin Gazze olması lazım. Çünkü Allah’u Teâlâ müminleri kardeş olarak ilan etmiştir. Peygamber Efendimiz Aleyhisselam, ‘müminlerin derdiyle dertlenmeyen onlardan değildir' ifade etmiştir. Dolayısıyla şu an orada en büyük zulüm, en büyük vahşet, en büyük cinayetler yaşanırken hiçbir Müslümanın buna duyarsız kalmaması gerekir.” şeklinde kaydetti.

“Bu savaş Gazze-İsrail savaşından ziyade iman-küfür savaşıdır”

Er, her Müslümanın Gazze’yi gündem etme noktasında kendi imkanları ölçüsünde sorumlulukları olduğunu hatırlatarak, “Bu konuda herkesin kendi çapında yapabileceği hususlar vardır. Kendi çevremize göre farklı gündemler olabiliyor ama her zaman her Müslümanın buna dikkat etmesi gerekir. Şu an siyonistlerin en arzu ettiği konu, Gazze’nin gündemden düşmesidir. Gazze, Müslümanlar arasında biraz daha geri plana düşerse çok daha büyük facialar yaşanır. Aksi durumda ise Müslümanlar biraz daha hassasiyetle yaklaştıklarında, tepkilerini yeteri derecede gösterdiklerinde etkisi çok daha fazla olacaktır. Dolayısıyla Müslüman’ın da gündemi olması lazım. Kur’an-ı Kerim'de Allah’u Teâlâ Yahudilerin ne kadar kötülük yaptıklarından, ne kadar yoldan saptıklarından ne kadar ifsat ehli bir toplum olduklarından bahsediyor. Bütün Müslümanların bu savaşın Gazze-israil savaşı değil, iman-küfür savaşı olduğu bilincini kavraması lazım. Gazze şu an tüm ümmet adına yapılan bir mücadele yeridir. Dolayısıyla her Müslümanın duasında Gazze’nin de olması, her alışverişte boykota ehemmiyet verilmesi, her Müslümanın bu konuda infak vermesi, her Müslümanın toplumsal etkinliklerde, protestolarda yer alması, bu zülmü duyurmak birer gündemdir.” ifadelerini aktardı.

Gazze’de yaşanan soykırımın, sessiz kalanları açığa çıkardığını belirten Er, “Peygamber Efendimiz Aleyhisselam Hadis-i Şerif’inde, ‘bir zaman gelecek insanlar iki kısma ayrılacaktır. Saf mümin ve saf kâfir ortaya çıkacaktır.' Bununla ilgili gerçekten kalbi Allah’tan yana, imandan yana ve İslam’dan yana olan kişiyi aynı şekilde küfre meyledeni ortaya çıkardı. Allah Teâlâ onlara tez zamanda zafer nasip edip ümmeti onlarla uyandırsın.” dedi. (İLKHA)

Bolivya'da devlet başkanlığı seçimi ikinci tura kaldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Yaklaşık 100 hektarlık alan yangından etkilendi

Şanlıurfalı vatandaşlar: Gazze’deki saldırılar İslam dünyasını topyekûn yok etme planının bir parçasıdır

Şanlıurfa’da trafik kazası: 2 ölü, 3 yaralı

Ekvador'da silahlı saldırı: 7 ölü

Recebanlılar Derneğinden Emniyet Müdürü Kaba’ya Ziyaret

Vaize Öncü: Eğitim sisteminin yetersizliği, ahlaki değerlerin eksikliğine yol açabilmektedir

Şanlıurfa’da gençler “Hem Okuyorum Hem Eğleniyorum” projesinde buluştu

Prof. Dr. Çelik: İslam kadın ve erkeğe adaletli bir şekilde mirastan pay verilmesini emretmektedir

Malatya'daki orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor

Yetimler Vakfı’ndan Dünya İnsani Yardım Günü Mesajı: Gazze’ye sahip çıkmalıyız!

İran’da 12 barajda su seviyesi yüzde 10’un altına düştü

Umut Kervanı Bingöl Derneği'nden kırtasiye yardımı çağrısı

Doç. Dr. Terzi: Bilinçsiz beyazlatıcı krem kullanımı cilt sağlığını tehlikeye atıyor

Bursa'da tarihi eser operasyonu: 1 tutuklama

Bingöl-Elazığ karayolunda kaza: 11 yaralı

Samsun'da yaz Kur'an kursları coşkuyla sona erdi

Dr. Öğr. Üyesi Doğru: Kronik hastalıklarda geleneksel uygulamalar önemli bir destek sunuyor

Adana’da ehliyetlerini kaptırmamak için araçlarından inmediler

Battalgazi Belediyesi'nden ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye desteği

Müftü Bekiroğlu: Camiler hayatımızın her alanında yer almalıdır

Meyveler ateş pahası, sebzeler cep dostu

Molla Yalçın: Hutbelere yapılan itirazlar İslam'a yöneliktir

İspanya’da aşırı sıcaklardan dolayı 2 bin 405 kişi öldü

Doç. Dr. Erkuş: Yüksek sıcaklıklar kalp ve tansiyon hastalarını tehdit ediyor

Malatya'da orman yangını: Bölgedeki hayvanlar tahliye edildi

Umut Kervanı'ndan Gazze'de mama yardımı

Gaziantep'te Türkiye Kamu-Sen iş bırakma eylemi düzenledi

İDEV: "Okul içinde baş açık bulunur" ifadesi yönetmelikten çıkarılmalıdır

Adıyaman’da kamu çalışanlarından iş bırakma eylemi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bolivya'da devlet başkanlığı seçimi ikinci tura kaldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Yaklaşık 100 hektarlık alan yangından etkilendi

Şanlıurfalı vatandaşlar: Gazze’deki saldırılar İslam dünyasını topyekûn yok etme planının bir parçasıdır

Şanlıurfa’da trafik kazası: 2 ölü, 3 yaralı

Ekvador'da silahlı saldırı: 7 ölü

Recebanlılar Derneğinden Emniyet Müdürü Kaba’ya Ziyaret

Vaize Öncü: Eğitim sisteminin yetersizliği, ahlaki değerlerin eksikliğine yol açabilmektedir