• BIST 100

    9379,83%-1,10
  • DOLAR

    37,84% 0,18
  • EURO

    41,30% -0,85
  • GRAM ALTIN

    3707,98% -2,33
  • Ç. ALTIN

    6152,22% -0,18

İmam-Hatip Er: Siyonist rejimin en çok istediği, Gazze’nin gündemden düşmesidir

GÜNDEM 23.12.2024 16:40:36 0
İmam-Hatip Er: Siyonist rejimin en çok istediği, Gazze’nin gündemden düşmesidir

Dünyada gelişen birçok gündem arasında her zaman Gazze’nin öncelikli gündem olması gerektiğini belirten İmam-Hatip Abidin Er, siyonist işgal rejiminin en çok istediği, Gazze’nin birinci gündemden düşmesi olduğunu söyledi.

İşgal rejimi siyonistlerin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de sürdürdüğü soykırımda şehit olanların sayısı 45 bin 259'a  yaralıların sayısı 107 bin 627'ye yükseldi.

Gazze’de yaşanan katliamın bütün insanlığın sorumluluğu altında olduğunu vurgulayan İmam-Hatip Abidin Er, her insanın, her Müslümanın kendi imkanları dahilinde Gazze’nin dünya gündeminde öncelikli olması için daha fazla hassasiyet göstermesi, protesto ve boykota yeteri derecede önem verilmesi gerektiğini belirtti.

“Bütün Müslümanların asıl gündeminin Gazze olması lazım”

Gazze’nin gündemde öncelikli olmasının en büyük gerekçesi dünya tarihinde eşi ve benzeri görülmemiş bir katliamın yaşanmasından dolayı olduğunu vurgulayan Er, “Gazze, bütün Müslümanların hatta bütün insanların birinci gündemi olması gerekir. Bunun birçok gerekçesi vardır. Gerekçelerin ilki bütün dünya şahittir ki Müslüman devletler hatta vicdanlı olan gayrimüslim devletler bile bunu kabul ediyor ve ifade ediyorlar ki şu an dünyanın en büyük vahşeti, en büyük soykırımı Gazze’de yaşanıyor. Dolayısıyla insani olarak bu öncelikli olan bir gündemdir. Her insanın her Müslümanın gündeminde olması gereken bir noktadır. İkincisi bir Müslüman olarak, bir İslam kardeşliği olarak bütün Müslümanların asıl gündeminin Gazze olması lazım. Çünkü Allah’u Teâlâ müminleri kardeş olarak ilan etmiştir. Peygamber Efendimiz Aleyhisselam, ‘müminlerin derdiyle dertlenmeyen onlardan değildir' ifade etmiştir. Dolayısıyla şu an orada en büyük zulüm, en büyük vahşet, en büyük cinayetler yaşanırken hiçbir Müslümanın buna duyarsız kalmaması gerekir.” şeklinde kaydetti.

“Bu savaş Gazze-İsrail savaşından ziyade iman-küfür savaşıdır”

Er, her Müslümanın Gazze’yi gündem etme noktasında kendi imkanları ölçüsünde sorumlulukları olduğunu hatırlatarak, “Bu konuda herkesin kendi çapında yapabileceği hususlar vardır. Kendi çevremize göre farklı gündemler olabiliyor ama her zaman her Müslümanın buna dikkat etmesi gerekir. Şu an siyonistlerin en arzu ettiği konu, Gazze’nin gündemden düşmesidir. Gazze, Müslümanlar arasında biraz daha geri plana düşerse çok daha büyük facialar yaşanır. Aksi durumda ise Müslümanlar biraz daha hassasiyetle yaklaştıklarında, tepkilerini yeteri derecede gösterdiklerinde etkisi çok daha fazla olacaktır. Dolayısıyla Müslüman’ın da gündemi olması lazım. Kur’an-ı Kerim'de Allah’u Teâlâ Yahudilerin ne kadar kötülük yaptıklarından, ne kadar yoldan saptıklarından ne kadar ifsat ehli bir toplum olduklarından bahsediyor. Bütün Müslümanların bu savaşın Gazze-israil savaşı değil, iman-küfür savaşı olduğu bilincini kavraması lazım. Gazze şu an tüm ümmet adına yapılan bir mücadele yeridir. Dolayısıyla her Müslümanın duasında Gazze’nin de olması, her alışverişte boykota ehemmiyet verilmesi, her Müslümanın bu konuda infak vermesi, her Müslümanın toplumsal etkinliklerde, protestolarda yer alması, bu zülmü duyurmak birer gündemdir.” ifadelerini aktardı.

Gazze’de yaşanan soykırımın, sessiz kalanları açığa çıkardığını belirten Er, “Peygamber Efendimiz Aleyhisselam Hadis-i Şerif’inde, ‘bir zaman gelecek insanlar iki kısma ayrılacaktır. Saf mümin ve saf kâfir ortaya çıkacaktır.' Bununla ilgili gerçekten kalbi Allah’tan yana, imandan yana ve İslam’dan yana olan kişiyi aynı şekilde küfre meyledeni ortaya çıkardı. Allah Teâlâ onlara tez zamanda zafer nasip edip ümmeti onlarla uyandırsın.” dedi. (İLKHA)

Bolivya'dan ABD'nin yeni gümrük vergisi tarifelerine tepki

Filipinler'de minibüs uçuruma devrildi: 5 ölü

Myanmar'daki depremlerde ölü sayısı 3 bin 354'e yükseldi

Güney Kore'de eski Devlet Başkanı Yoon'un azledilmesi protesto edildi

Hafif ticari araç beton menfeze çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

Türkiye’nin yöresel lezzetleri Mardin’de bir araya geldi

"20 bin TL altı nakit çekimler sadece ATM’den yapılacak" iddialarına açıklama

Malatya'da dolu yağışı nedeniyle kayısı bahçelerinde zarar tespit çalışmalarına başlandı

Gazze'ye yardımlar devam ediyor: Küçük kardeşlerden örnek davranış

İspanya'yı Nuria Fırtınası vurdu: 3 ölü

Gazze Belediyesi: Merkezi boru hattından su pompalanmasının durması sonucu şehir susuzluk krizi yaşıyor.

ABD'de kızamık salgınında vaka sayısında artış

Tahran, Yemen'deki saldırıda İranlı personelin öldüğü iddialarını yalanladı

Ankara için gök gürültülü sağanak uyarısı

Meksika'da ilk "H5N1" türü kuş gribi tespit edildi

Trump’ın gümrük vergisi merkezli ticaret politikaları, bir asırlık başarısız korumacılığı tekrarlıyor

3 dilencinin üzerinden 42 bin TL çıktı

Şanlıurfa’da devrilen motosiklette 2 kişi yaralandı

Bingöl'de uyuşturucu operasyonu

Şanlıurfa’da 7 günde 85 kaza meydana geldi

UNFPA, Güney Sudan'da insani yardım çağrısında bulundu

Malatya'da ilkokul öğrencileri satrançta il birincisi oldu

Şırnak'ta kaza: Tır yolu kapattı, bir kişi yaralandı

Türkiye’de elektrikli araç şarj istasyonu sayısı 11 bini aştı

Bingöl Valiliği’nden trafik güvenliği uyarısı

BM raportörü, işgalin Refah'ta sağlık görevlilerinin öldürülmesine ilişkin delilleri gizlediğini vurguladı

Depremde yıkılan Şehir Mezarlığı Camii Osmanlı mimarisi tarzında inşa edilecek

STK temsilcileri: Mısır, Gazze'ye yardım sürecini sabote ediyor

Afgan hükümeti, 650 bini aşkın muhtaç aileyi kayıt altına aldı

BATSO Başkanı Demir'den 5 Nisan Avukatlar Günü Mesajı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


YAZARLAR