• BIST 100

    9512,97%-1,79
  • DOLAR

    39,33% 0,40
  • EURO

    45,74% 1,58
  • GRAM ALTIN

    4273,63% 1,19
  • Ç. ALTIN

    6844,45% 1,28

İmam hatipli öğrencilerden Gazze için sessiz eylem

GÜNDEM 11.06.2025 13:01:30 0
İmam hatipli öğrencilerden Gazze için sessiz eylem

Gaziantep'te bir araya gelen imam hatip lisesinde okuyan üç kız arkadaş Gazze için sessiz eylem gerçekleştirdi.

Gazze'de yaklaşık iki yıldır işlenen katliamlara karşı farkındalık ortaya koymaya çalıştıklarını dile getiren öğrenciler, İslam aleminin sessizliğinin kabul edilemeyeceğini ifade etti.

Gaziantep Balıklı Parkında bir araya gelen üç arkadaş, açtıkları prtlarla Gazze'ye ses olmaya çalıştı.

"Farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz"

Yüsra ismindeki lise öğrencisi, Gazze'ye karşı insanlığın sınıfta kaldığına değinerek "Filistin şuan insanlık tarihinin akıl almayacağı bir şekilde israil zulmüne maruz kalıyor. Bu durum karşısında hiçbir şey yapmadan boş boş oturmak çok zorumuza gitti ve çok üzüldük. En azından bir şeyler yapalım dedik. Yüzde yüz etki oluşturmasa da burada oturma eylemi düzenledik. Bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz." dedi.

"Boykota devam edelim"

Boykotun küçümsenmemesi gerektiğine değinen Yüsra "Boykot önemli bir şeydir. Herkesin boykot etmesi gerekiyor. 'Ben alsam ne olur.' diyerek boykot yapmamaktan kaçınmamız gerekiyor. Müslümanların birçoğunun boykot ettiğini düşünüyorum ama boykot etmeyenlerde var. Onlar da boykot yapmalıdır. Özellikle Refah kapısında o kadar insan toplanmış hiçbir şey yapılmıyor. İnsanların bedenleri havalarda uçuşuyor; o kadar Müslüman ülke var hiç biri de hiçbir şey yapmıyor. Bence bir şeylerin yapılması gerekiyor artık." ifadelerini kullandı.

"Herkes sessiz kalmayı tercih ediyor"

Lise öğrencilerinden Reyyan Gülsever "Bu zulüm baya uzun sürdü. Yetkililer, devlet büyükleri hiç kimse sesini çıkartmadı. Biz arkadaşlarımızla, öğrenciler olarak en azından küçükte olsa bir şey yapmak istedik. Burada insanların görüşlerini belki değiştiremeyiz ama en azından bir öneri olabilir bu yaptığımız. Ben dünyanın yeteri kadar Gazze konusunda ses verdiğini düşünmüyorum. Herkes sessiz kalmayı tercih ediyor. Ben bunun böyle olmaması gerektiğini düşünüyorum; ses çıkarılmalıdır.    " şeklinde konuştu.

Boykotun önemine vurgu yapan Gülsever "Bizim elimizden gelen şuan için çok bir şey yoktur. En azından biz boykot edelim. Boykota devam edelim. Hiçbir şey yapamıyorsak dahi boykotu sürdürmeye devam edelim." dedi. (İLKHA)

Elazığ'da nehre giren adam kayboldu

Sağlık botu battı: Bir ölü

Ceyhan'daki cinayet sonrası 2 şüpheli yakalandı

Rosatom: Novovoronezh NGS VVER-1200 reaktörüne ilk 5'inci nesil yakıt yüklemesi yapıldı 

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Gazze'deki zulmü durduran el biz olalım istiyoruz

Adana Valisi Köşger: Esnafımızı desteklemeye devam edeceğiz

Hindistan'da düşen uçak enkazında 204 ceset ve 41 yaralıya ulaşılırken 1 kişi sağ kurtuldu

Aç karnına tahin, metabolizmayı hızlandırıyor

Gaziantep'te bir işletme hijyen kurallarına uymadığı gerekçesiyle süresiz kapatıldı

Malatya'da akrabalar arasında silahlı kavga: 2 ölü

HÜDA PAR'dan, Genel İdare Kurulu üyesi Elibüyük'ün Mısır’da gözaltına alınmasına tepki

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan UAEA'nın karanına tepki: Nükleer zenginleştirmeye devam edeceğiz

Adana "Küresel Vicdan Yürüyüşü" için toplanacak

Bingöl’de araçtan para çalan şüpheli yakalandı

ANFİDAP: March to Gaza, insanlığın vicdan yürüyüşüdür

Kasten yaralama suçundan kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

İşgalcilerin alıkoyduğu gemideki 2 Türkiye vatandaşı serbest bırakıldı

Mısır'da gözaltına alınan Elibüyük'ten açıklama: Namaz kılmamıza dahi izin verilmedi

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir'den Mısır'daki gözaltılara tepki

Adıyaman'da düzensiz göçmenler sınır dışı edildi

Siirt’te durak, duba ve kasis çalışmaları devam ediyor

Mardin’de trafo merkezinde yangın çıktı: 90 mahalle ve 25 mezra enerjisiz kaldı

UNRWA Komiseri Lazzarini: Gazze'deki mevcut yardım mekanizması açlığa çare olmayacak

Adana'da bir kişi çatıda çalışırken elektrik akımına kapıldı

Malatya'da yaz spor okulları başlıyor

Gaziantep'te kural ihlali yapan 54 sürücüye ceza kesildi

'Gazze Yürüyüşü'ne giden İTTİHADUL ULEMA ve Umut Kervanı temsilcileri gözaltına alındı

Çocuk Gelişimi ve Aile Danışmanı Aslan: Ekran bağımlılığı, çocuklar için modern çağın sessiz tehdidi

Adana'da silahlı saldırı: 1 ölü

Kassam'dan yeni pusu: İşgalcilerin sığındığı ev havaya uçuruldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ