-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
IMF, Kenya'nın 606 milyon dolarlık kredi erişiminin önünü açtı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Uluslararası Para Fonu, Fon İcra Kurulu'nun Kenya programının yedinci ve sekizinci incelemelerini onaylayarak Kenya hükümetinin 606 milyon dolarlık bir krediye erişmesinin önünü açtığını söyledi.
Uluslararası Para Fonu (IMF) yaptığı açıklamada, “Fon Yönetim Kurulu, Kenya programının yedinci ve sekizinci incelemelerini onaylayarak, likidite sıkıntısı çeken Kenya hükümetinin 606 milyon dolarlık bir krediye erişiminin önünü açtı." dedi.
Bir Doğu Afrika ülkesi olan Kenya ve IMF personeli, geçtiğimiz Haziran ayında 3,6 milyar dolarlık programın yedinci kez gözden geçirmesi üzerinde anlaşmaya vardıklarını duyurdular, ancak yönetim kurulu düzeyindeki incelemenin tamamlanması ve ardından gelen ödeme, ülkedeki son protestolar nedeniyle sekteye uğradı.
Kenya'da onlarca kişinin hayatını kaybettiği protestolar, Başkan William Ruto'nun hükümetin bir dizi vergi artışını içeren mali tasarıdan vazgeçmesine neden oldu.
Buna karşılık, Uluslararası Para Fonu Birinci Genel Direktör Yardımcısı Gita Gopinath yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Kenya ekonomisi, bölgesel ortalamanın üzerinde büyüme, yavaşlayan enflasyon, zor sosyal ve ekonomik ortama rağmen Şilin para biriminin dış akışlarına verilen destek ve dış rezerv birikimiyle dirençli olmaya devam ediyor."
IMF ayrıca Kenya'da yönetişimin ve şeffaflığın iyileştirilmesi çağrısında bulunarak, "Kenyalı yetkililerin, öncelikli alanlardaki kritik harcamaları korumak için artan yurt içi gelirleri dengelemek ve aynı zamanda ağır borç ödeme yükümlülüklerini yerine getirmek gibi zor bir görevle karşı karşıya olduğunu" belirtti.
Hükümet yetkilileri, "Mevcut program önümüzdeki Nisan ayında sona erdiğinde Kenya'nın Uluslararası Para Fonu ile başka bir program arayacağını" belirtti. (İLKHA)
İran Dışişleri Bakanı Arakçi’den Hürmüz Boğazı açıklaması
Adana’da 4,1 milyon kaçak makaron ele geçirildi
Peygamber Sevdalıları: Kadir Gecesi'ni ibadet, dua ve muhasebe ile değerlendirelim
Esnafın bitmeyen kâbusu: Yağmurla gelen su baskınları
Cezaevinden firar eden hükümlü jandarma tarafından yakalandı
Pendik’te silah operasyonu: 44 tabanca ele geçirildi
İran Devrim Muhafızları: Netanyahu’ya yönelik saldırılar sürecek
İşgalciler, bayram alışverişine giden aileyi kurşunladı: 2'si çocuk 4 Filistinli şehit oldu
Ulusal staj programı başvuruları 31 Mart’a kadar uzatıldı
Trump’tan “Küstah” açıklama: Hark Adası’nı eğlence olsun diye yine vurabiliriz
İran: ABD ve işgal rejimi İran İHA’sını taklit ederek bölge ülkelere saldırıyor
İran'dan siyonist işgal rejimine bilgi sızdıran 20 ajan yakalandı
İşgal rejiminin gece Lübnan saldırısında 14 kişi şehit oldu
19 il için sarı kodlu uyarı
Netanyahu ilk defa askeri kabine toplantısına katılmadı
İşgalci ABD Rümeylan Üssü’nden çekildi
Meteoroloji’den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
Konya Kapu Camii’nde Ramazan’ın son günlerinde itikâf yoğunluğu
Aksaray’da acı kaza: Anne ve baba hayatını kaybetti, 4 çocuk ağır yaralı
Mehmet Salih Seyhan Kimdir?
Malatya'da çocuklara tekne orucu iftarı
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Diyarbakır’da ilçe başkanları ve il yönetimiyle buluştu
Yetimler Vakfı’ndan iftar programı
Yapıcıoğlu, Şehit Yasin Börü’nün ailesini ziyaret etti
ABD Irak'taki vatandaşlarını ülkeyi terk etmeleri yönünde uyardı
Rusya, Ukrayna'daki askeri ve enerji tesislerini hedef aldı
Lübnan'da can kaybı artıyor: Siyonist işgalcilerin saldırılarında şehit sayısı 826'ya yükseldi
Malatya'da 2 otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Mardin’de sağanak yağış etkili oldu: Yollar göle döndü
AB, Rusya’ya yönelik yaptırımları 6 ay daha uzattı
Yükleniyor






