-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
IMF, Kenya'nın 606 milyon dolarlık kredi erişiminin önünü açtı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Uluslararası Para Fonu, Fon İcra Kurulu'nun Kenya programının yedinci ve sekizinci incelemelerini onaylayarak Kenya hükümetinin 606 milyon dolarlık bir krediye erişmesinin önünü açtığını söyledi.
Uluslararası Para Fonu (IMF) yaptığı açıklamada, “Fon Yönetim Kurulu, Kenya programının yedinci ve sekizinci incelemelerini onaylayarak, likidite sıkıntısı çeken Kenya hükümetinin 606 milyon dolarlık bir krediye erişiminin önünü açtı." dedi.
Bir Doğu Afrika ülkesi olan Kenya ve IMF personeli, geçtiğimiz Haziran ayında 3,6 milyar dolarlık programın yedinci kez gözden geçirmesi üzerinde anlaşmaya vardıklarını duyurdular, ancak yönetim kurulu düzeyindeki incelemenin tamamlanması ve ardından gelen ödeme, ülkedeki son protestolar nedeniyle sekteye uğradı.
Kenya'da onlarca kişinin hayatını kaybettiği protestolar, Başkan William Ruto'nun hükümetin bir dizi vergi artışını içeren mali tasarıdan vazgeçmesine neden oldu.
Buna karşılık, Uluslararası Para Fonu Birinci Genel Direktör Yardımcısı Gita Gopinath yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Kenya ekonomisi, bölgesel ortalamanın üzerinde büyüme, yavaşlayan enflasyon, zor sosyal ve ekonomik ortama rağmen Şilin para biriminin dış akışlarına verilen destek ve dış rezerv birikimiyle dirençli olmaya devam ediyor."
IMF ayrıca Kenya'da yönetişimin ve şeffaflığın iyileştirilmesi çağrısında bulunarak, "Kenyalı yetkililerin, öncelikli alanlardaki kritik harcamaları korumak için artan yurt içi gelirleri dengelemek ve aynı zamanda ağır borç ödeme yükümlülüklerini yerine getirmek gibi zor bir görevle karşı karşıya olduğunu" belirtti.
Hükümet yetkilileri, "Mevcut program önümüzdeki Nisan ayında sona erdiğinde Kenya'nın Uluslararası Para Fonu ile başka bir program arayacağını" belirtti. (İLKHA)
Ankara'dan Aksa çağrısı: Müminler Mescid-i Aksa'nın birleştirici ruhuyla kıyama durmalıdır
HÜDA PAR Mersin İl Başkanı’ndan Mersin Aile Platformu'na ziyaret
HÜDA PAR heyeti Akdeniz’de esnafın sorunlarını dinledi
İran'dan işgalin 6 çelik fabrikası ve bölgedeki 5 ülkeye saldırı uyarısı
Kocaeli'de 25 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Malatya'da otomobilin çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti
Rusya, benzin ihracatını yasaklayacak
Rusya 1 Nisan’dan itibaren benzin ihracatını durduracak
Dizel fiyatlarındaki artış Malezya işletmelerini olumsuz etkiliyor
Türkiye ile Slovenya arasında 'Sosyal Güvenlik Anlaşması' imzalandı
Milli Eğitim Akademisine ek sözleşmeli eğitim personeli alınacak
Bakan Kurum: "Finansman yoksa dönüşüm olmaz, teknoloji yoksa hızlanma olmaz"
ABD Dışişleri Bakanı Rubio: Savaş haftalar içinde bitebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan WEF Başkanı Fink'i kabul etti
İran bağlantılı grup, FBI Direktörünün e-postalarını ve görüntülerini hackledi
Devrim Muhafızları Komutanı: Düşman şirketlerini terk edin!
Bakan Gürlek'ten cezaevi nakil araçlarının karıştığı kazaya ilişkin açıklama
Suudi Arabistan ve Ukrayna savunma işbirliğini güçlendirme konusunda anlaştı
YÖK Başkanı Özvar Erzurum Teknik Üniversitesi Bilim İletişimi Ofisi'nin açılışını yaptı
Konya'da OSB yangını
Adıyaman’da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı
İran'da nükleer reaktör için kullanılan ağır su tesisine saldırı
Gaziantep'te yağma ve tehdit olayıyla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı
Diyarbakır-Mardin yolunda toprak kayması
Erakçi: Siyonist-ABD saldırılarında İran'daki 600 okul zarar gördü
Elazığ’da toplu taşıma güzergâhlarında geçici değişiklik
Esenyurt’ta narkotik operasyonunda 102 kilo skunk ele geçirildi
Kadınlardan Mescid-i Aksa'nın kapalı kalmasına tepki
Batman Çayı taştı, Sürücü Akademisi'ni su bastı
HÜDA PAR'dan Şehid Ali Şükrü Bey’in kabrine ziyaret
Yükleniyor







