GÜNDEM 16.02.2023 11:25:29 0

İnegöl’de meslek lisesi öğrencilerinden soba seferberliği

İnegöl’de meslek lisesi öğrencilerinden soba seferberliği
Haberi Sesli Oku

İnegöl’de meslek lisesi öğrencilerinden soba seferberliği

Bursa’nın İnegöl ilçesi Hacı Sevim Yıldız 2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri depremzedeler için soba üretiyor.
Okulun Metal Teknolojisi Alanında depremzedelerin kullanımı için odun sobası üretimi tüm hızıyla devam ediyor. Çeşitli firmalardan hibe ve satın alma yoluyla sağlanan malzemelerle çadır ve konteynır içinde kullanılabilecek sobalar üretiliyor. Öğretmenler ve öğrenciler soba üretimini durmaksızın yaparak depremzedelerin ısınmasını sağlayacaklar.
Hacı Sevim Yıldız 2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sedat Paslı, '6 şubatta meydana gelen deprem sonrasında metal teknolojileri ve tesisat teknolojileri iklimlendirme alanı öğretmenlerimizle birlikte orada yüreği yanan insanlarımıza yardımcı olmak ve onları ısıtmak amacıyla şu an itibariyle 60 adet soba üretimine başladık, bitmek üzereler. Hedefimiz 200-250 adet soba üretimi yapmak. Malzeme temin ettikçe de bunların yazımına devam edeceğiz. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle birlikte bunları yapmakla gurur duyuyoruz. Onlar ısındıkça bizler burada çok daha rahat uyuyacağız diye düşünüyoruz. Şu an çünkü üşüyoruz demeye dahi utanıyoruz. Bizler oradaki insanların durumlarını düşündükçe bu şekilde üretimlerimizi devam ettireceğiz inşallah. Destekler olduğu sürece daha fazlasını da yapmayı düşünüyoruz. Bakanlığımızın da bizlere bu konuda destekleri ve talepleri var. Elimizden geldiğince bu işlemleri yapmaya çalışacağız.' dedi.
Metal teknolojileri 11. sınıf öğrencisi Kerem Melih Taç ise, '10 ildeki depremzedeler için soba yapıyoruz. Yardımlarımız, katkılarımız olsun diye hocalarımızla birlikte soba imalatı yapıyoruz. Onlar ısındıkça bizim de yüreğimiz ısınacak. Onlar için burada çalışıyoruz, soba yapıyoruz. Buradan sobalarımız gider. Onlarda ısınır inşallah' dedi.
[gallery ids=',122294,122295']

Doğum yardımları mayısta başlıyor, nüfus alarm veriyor

Etna Yanardağı kül ve lav püskürttü

Kolombiya Devlet Başkanı Petro: Filistin halkı kanlı bir soykırım altında

Batman'da feci tır kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Siyonist rejim Kudüs'ü askeri kampa çevirdi

Tacikistan'da 5,5 büyüklüğünde deprem

Kasten öldürme suçundan aranan 5 şüpheli yakalandı

Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nda Taksim ve Şişhane istasyonları kapatıldı

Ankara’da kuvvetli yağış uyarısı: Sel ve doluya dikkat

Kongo Nehri’nde yanan teknede 148 kişi öldü

Narkokapan-Ankara Operasyonu: 138 şüpheli daha cezaevinde

Molla Beşir Şimşek'ten televizyon yayınlarına tepki: Toplum kültürel işgale uğruyor

Batman'daki yönetici atamalarına yargı engeli

TESK’ten çağrı: Kira stopajı kaldırılsın

İşgalci platformlardan yapay zekâlı küstah "Kudüs" paylaşımı

Tulkerem’de evler zorla boşaltılıyor, askeri üsse dönüştürülüyor

Tarsuslu miniklerden Gazze'ye yürek ısıtan destek

Siyonist rejim Gazze ve Han Yunus’u vurdu: Aralarında çocukların da olduğu çok sayıda şehit ve yaralı var

HSK'dan yargı haritasında değişiklik

Rekabet Kurulu'ndan Tofaş-Stellantis anlaşmasına onay

2025-DGUY bugün yapılıyor

Uluslararası seviyede aranan 3 kişi Türkiye'ye getirildi

Bitlis merkezli dev operasyonda 301 şüpheli gözaltına alındı

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile Mahmud Abbas Şam'da görüştü

Çanakkale Boğazı'nda yoğun sis: Gemi geçişleri ve feribot seferleri geçici olarak durduruldu

İşgalci ABD: Suriye'de asker sayımızı gelecek aylarda 1000'in altına düşüreceğiz

Siyonist rejim Gazze’de bir evi vurdu: 5'i aynı aileden 7 şehit

Ağvarlar’da varlık mücadelesi: Siyonist rejimin sistematik saldırılarıyla zorunlu göç derinleşiyor

Kudüs Vakfı: Mescid-i Aksâ 1967'den bu yana en büyük baskına uğradı

Yükleniyor