• BIST 100

    16012,85%1,27
  • DOLAR

    44,06% 0,17
  • EURO

    51,15% 0,09
  • GRAM ALTIN

    7264,85% 1,18
  • Ç. ALTIN

    11873,13% 0,00

İngiliz e-bankayı ‘Türkler’ yazıyor!

11 Ekim 2020, Pazar 11:08
11 Ekim 2020, Pazar 11:08
İngiliz e-bankayı ‘Türkler’ yazıyor!
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İngiliz e-bankayı ‘Türkler’ yazıyor!

Her yıl çift haneli büyüyen sektörün büyüklüğünün 5 milyar dolar civarına ulaştığı tahmin ediliyor. Bu sektörde faaliyet gösteren Tmob, iç pazarda önde gelen şirketlerin çözüm ortağı olmayı sürdürürken dünya pazarlarında da adını duyurmaya başladı. İngiltere’de üç yıl önce kurulan VIVE, e-banka olmaya karar verdiğinde Tmob’un kapısını çaldı. Tmob CEO’su Rudi Dökmecioğlu bu süreci şöyle anlattı:

“VIVE, 2017 yılında kuruldu ve 2020 başında e-banka olarak faaliyete geçti. Hedeflediği müşteriler genelde kredi notu nispeten düşük olan kişi ve kurumlar. Hızlı ve güvenilir altyapı kurma arayışındaki VIVE, deneyimlerimiz ve kendimize ait olan alt yapımıza güvenerek bizimle çalışmaya karar verdi. Pandemi ile birlikte çok daha fazla talep gören e-bankacılık konusunda oldukça deneyimli bir ekibiz. Hazırladığımız dijital platformda VIVE’a özel açık bankacılık temelli para yönetimi, kişisel kredi özelliği, finansman yönetim ekranı hazırladık. Ayrıca bütünsel bir müşteri deneyimi için hem mobil hem de web ara yüzleri hazırladık.”

Dijital bankacılığın 5 yıl içerisinde küresel olarak yılda yüzde 18’in üzerinde büyüyerek 2023’te 14 milyar dolarlık hacme yaklaşacağına ilişkin öngörüleri paylaşan Rudi Dökmecioğlu, “Bu rakamlardan da yola çıkılarak e-bankacılığın gelecekte önemli bir yere sahip olduğu aşikâr, çünkü burada maliyetler yüzde 70 düşerken hizmet hızı yüze 54 artıyor” dedi.

HIZLI BÜYÜYOR

Tmob’u 2009 yılında kurduklarını belirten Dökmecioğlu şöyle devam etti:

“Yola çıkarken amacımız şirketlerin mobilleşme ve dijitalleşme ihtiyaçlarına çözümler sunmaktı. Tmob, ‘Thinks mobility’ anlamına geliyor. Şirketlere ‘Yeni bir dünyada mobil ve dijital olmayı düşün!’ diyoruz. Kurumlara dijitalleşirken iş yapış şekillerini dönüştüren yenilikçi ve benzersiz çözümler sunuyoruz. Bugün, İstanbul’da ve ABD’de Kaliforniya, Palo Alto’daki ofislerimizden uluslararası pazarlarda bankacılık, telekomünikasyon, seyahat ve online perakende sektörlerine hizmet veriyoruz. 2020’nin ilk yarısında, özellikle mobil finansal servisler alanındaki çözümlere yönelik ciddi bir talep artışı yaşandı. Geçtiğimiz yıl belirlediğimiz yüzde 60 büyüme hedefimizi haziran ayı itibariyle aşmış durumdayız.”

İHRACAT ODAKLI

2009-2012 yılları içerisinde Türkiye’nin ilk 20 e-ticaretçisinin 13’ünün mobil ticaret platformunu kurduklarını anlatan Dökmecioğlu, “Yemeksepeti, GittiGidiyor, Trendyol, Markafoni, Hepsiburada, CarrefourSA, Teknosa gibi Türkiye’nin önde gelen perakendecilerinin iş ortağı olduk ve tamamını mobil ticarete geçirdik” bilgisini verdi.

İhracata 2018’de başladıklarını, ilk yıl ihracatın toplam ciro içindeki payının yüzde 12 olduğunu kaydeden Rudi Dökmecioğlu, “2019’da ise bu oran yüzde 64’e çıktı. Hedefimiz Türkiye’nin en çok ihracat yapan ilk 10 teknoloji şirketi arasına girmek ve gelirimizin yüzde 90’ının ihracattan oluşması. Bugün Tmob, Türkiye dışında 7 ülkeye hizmet veriyor” dedi.

GENÇLERE ‘MOBİL’ TAVSİYESİ

Tmob CEO’su Rudi Dökmecioğlu, meslek seçimine hazırlanan gençlere şu tavsiyelerde bulundu:

“Önümüzdeki dönemde ‘mobility’ kavramı büyük önem kazanacak. Mobil teknolojilerin geleceğine baktığımızda, büyük verinin mobil işgücünde, hizmet ve ürünler ile işlemleri iyileştirmenin yanı sıra maliyeti azaltma anlamında da ciddi etkiler yaratacak. Bununla birlikte mobil işgücünde akıllı teknolojiler benimsenmeye başlandı bile... Ayrıca ‘progressive web apps’ denilen aşamalı web uygulamaları da gelecek 5 yılda daha da yaygınlaşacak. Gençlerimizin kendilerini bu yönde geliştirmeleri gerektiğini düşünüyorum.”

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Ensarullah Hareketi: Elimiz tetikte bekliyoruz

Akdeniz’de 4,5 ton sahte zeytinyağı ele geçirildi

Siyonist rejim Mescid-i Aksa'da cuma namazını yasakladı

Ticaret Bakanlığı 85 bin firmayı denetledi: 631 milyon TL idari para cezası

Lübnan'da siyonist rejim saldırıları: 123 şehit

HAKSİAD Elazığ Şubesi yerel basını ziyaret etti

İstanbul’da tehdit ve kurşunlama operasyonunda 10 şüpheli yakalandı

Serbest piyasada döviz kurları ne kadar?

Akdeniz'de 4,5 büyüklüğünde deprem

ABD, Kuveyt'teki Büyükelçiliğinin faaliyetlerini durdurdu

Güvenli liman talebi altını yeniden yukarı taşıdı

Orta Doğu gerilimi petrol fiyatlarını yükseltti

DMM: “Antalya’da Türk F-16’larının yoğun uçuş yaptığı” iddiası doğru değil

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve çığ uyarısı

Karadeniz'de 4 büyüklüğünde deprem

Elâzığ Umut Kervanı'ndan Ramazan seferberliği

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: İslam âlemi birlik içinde hareket etmeli

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Yetimler Allah’ın topluma emanetidir

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Dünya derin bir ahlaki kriz yaşıyor

Hizbullah misilleme operasyonlarını sürdürüyor: İşgalcilere 5 kilometre geri çekilme çağrısı

İran'dan Tel Aviv'e "Hayber Şekan" füzeleri: Yarım saatte 3 dalga misilleme

Türkiye'nin Doha Büyükelçiliği’nden Katar'daki vatandaşlara ulaşım duyurusu

Hatay’da durdurulan araçta çuval içerisinde 4 kalaşnikof tüfek ele geçirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Başta Batı dünyası olmak üzere uluslararası toplum olanları izlemekle yetiniyor

Tokat'ta kar nedeniyle yolu kapanan köydeki hasta helikopterle hastaneye kaldırıldı

Hırvatistan Orta Doğu’daki askerlerini geri çekiyor

Kastamonu’da yurt dışı bağlantılı narkotik operasyonu: 3 tutuklama

Siirt’te silahlı kavga: 1 ölü

HÜDA PAR, ABD ve işgalcilerin 'sahte bayrak' oyununa karşı uyardı

Bursa'da tarihi eser operasyonu: 1 gözaltı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ensarullah Hareketi: Elimiz tetikte bekliyoruz

Akdeniz’de 4,5 ton sahte zeytinyağı ele geçirildi

Siyonist rejim Mescid-i Aksa'da cuma namazını yasakladı

Ticaret Bakanlığı 85 bin firmayı denetledi: 631 milyon TL idari para cezası

Lübnan'da siyonist rejim saldırıları: 123 şehit

HAKSİAD Elazığ Şubesi yerel basını ziyaret etti

İstanbul’da tehdit ve kurşunlama operasyonunda 10 şüpheli yakalandı