DÜNYA 13.02.2025 17:29:06 0

İngiltere, Suriye'ye yönelik bazı yaptırımları kaldıracak

İngiltere, Suriye
Haberi Sesli Oku

İngiltere Dışişleri Bakan Yardımcısı Stephen Doughty, konunun ekonominin enerji, ulaştırma ve finans sektörlerindeki gevşemelerle ilgili olduğunu söyledi.

Doughty, İngiliz Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarası'nda yaptığı konuşmasında, iktidar değişikliğinin ardından enerji, ulaştırma ve finans sektörlerinde Suriye'ye yönelik yaptırımları hafifleteceklerini söyledi.

"Hükümetin önümüzdeki aylarda Suriye'ye yaptırım rejimini uyarlamak için önlemler getireceğini Meclise bildirmekten mutluluk duyuyorum." diyen Doughty, "Bu değişiklikleri Suriye halkının ülkelerini yeniden inşa etmelerine destek olmak ve güvenlik ve istikrarı teşvik etmeye yardımcı olmak için yapıyoruz. Bunlar enerji, ulaşım ve finans sektörlerine uygulanan kısıtlamaların hafifletilmesini ve insani yardım ulaştırma çabalarını desteklemeye yönelik hükümleri içerecek." dedi.

Doughty, aynı zamanda İngiltere hükümetinin "Eski Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ve destekçilerinin Suriye halkına karşı eylemlerinden dolayı hesap vermeleri konusunda kararlı olduğunu" söyledi ve "Eski rejim mensuplarına yönelik varlık dondurma ve seyahat yasağının yürürlükte kalmasını sağlayacağız" diye ekledi.

Kasım 2024'ün sonunda silahlı muhalif gruplar Suriye ordusunun mevzilerine karşı geniş çaplı bir harekat başlattı. 8 Aralık'ta Şam'a girdiler, ardından rejim güçleri şehri terk etti. Esad Suriye cumhurbaşkanlığından istifa ederek ülkeyi terk etti. Ülkenin fiili lideri, Heyet Tahrir eş-Şam grubunun lideri, Ebu Muhammed el-Colani lakabıyla tanınan Ahmed eş-Şara oldu.

29 Ocak'ta Şam'da, Suriye'deki yeni yönetimin temsilcileriyle ülkede faaliyet gösteren silahlı oluşumların komutanları arasında bir toplantı yapıldı. Toplantıya katılanlar, Eş-Şara'nın geçiş döneminde Suriye Devlet Başkanlığı görevini yürüteceğini duyurdu. Yeni yönetim ayrıca 2012 anayasasının feshedildiğini, parlamentonun, ordunun, tüm güvenlik güçlerinin ve silahlı grupların feshedildiğini duyurdu. (İLKHA)

Müftü Dolu: Bu gecede Allah'ın huzuruna beraatını almış olarak gitmeye gayret edelim

Batman'da Berat Kandili ibadet, salavat ve dualarla idrak edildi

Süleymaniye Camii'nde Berat Kandili idrak edildi

Kamyon yoğun kar yağışı nedeniyle uçuruma düşmekten son anda kurtuldu

Ramazan ayının müjdecisi Berat Kandili Mardin’de dualarla idrak edildi

Umut Kervanı'ndan Cizre'de Beraat Kandili vesilesiyle muhtaç ailelere yardım

Şanlıurfa'da Berat Kandili dualarla ihya edildi

Belçika’da hükümet karşıtı geniş çaplı protesto

Güney Çin Denizi'nde ortak askeri tatbikat

Ağrı'da Beraat Kandili ihya edildi

Ukrayna Rus ordusuna ait radar sistemlerini imha etti

Nevşehir'de eğitime ara verildi

Batman’da Berat Kandili Coşkusu: Mehmet Emin Terece Camii’nde Dualar Edildi

Kahramanmaraş'ta katliam gibi kaza: 4 ölü, 6 yaralı

Avustralya ile Çin arasında havada gerginlik

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Almanya'ya gidecek

ABD'de pistte uçak kazası: 1 ölü

İzinsiz çakar kullanımına 138 bin 172 lira ceza

Çocuklarda boy kısalığının nedenleri

Güney Kore’de balıkçı teknesi battı: 5 kayıp

Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu Gayt: Gazze satılık değildir!

Eğitim Bir-Sen: Toplu sözleşme kararlarına uyulsun

Umut Kervanı Bingöl’de arama kurtarma ekibi kurdu

Gazze'de şehit sayısı 48 bin 239'a yükseldi

Bitlis'te Beraat Kandili vesilesiyle onlarca aileye yardımda bulunuldu

Uzmanlardan mavi ışık uyarısı! Ciddi rahatsızlıklara yol açıyor

Ramazan ayında "Bakkal Kart" ile ihtiyaç sahibi aileler alışveriş yapabilecek

Suriye Ulusal Diyalog Konferansı Hazırlık Komitesi: Tarihi bir fırsatla karşı karşıyayız

Mardin’de “Eğitimde Güvenlik” ile ilgili tedbirler masaya yatırıldı

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz'dan 'Beraat Kandili' mesajı

Yükleniyor