• BIST 100

    10960,26%0,54
  • DOLAR

    40,62% -0,05
  • EURO

    47,34% -0,13
  • GRAM ALTIN

    4423,23% 0,47
  • Ç. ALTIN

    7077,27% 0,26

İngiltere ve Fransa'nın anlaşmasından sonra göçmen gözaltıları başladı

07 Ağustos 2025, Perşembe 11:58
07 Ağustos 2025, Perşembe 11:58
İngiltere ve Fransa
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

İngiltere ve Fransa'nın yasa dışı göçle mücadele kapsamında imzaladığı anlaşmanın yürürlüğe girmesiyle birlikte, Manş Denizi üzerinden İngiltere'ye ulaşan göçmenler gözaltına alındı.

İngiltere ve Fransa, Manş Denizi üzerinden yapılan yasa dışı göçle mücadele için imzaladığı Fransa-İngiliz Göçmen Değişim Anlaşması geçtiğimiz günlerde yürürlüğe girmişti.

Anlaşmanın yürürlüğe girmesinden sonra Maş Denizi'nden geçmeye çalışan göçmenler, "bir içeri bir dışarı" (one in, one out) olarak da bilinen anlaşma kapsamında gözaltına alındı.

Manş Denizi kıyısındaki Dover'da karaya çıkan göçmenler Sınır Muhafaza Birlikleri tarafından gözaltına alınarak Fransa'ya geri gönderilene kadar göçmen gözaltı merkezlerinde tutulacak.

İngiltere İçişleri Bakanı Yvette Cooper, konuya ilişkin açıklamasında göçmenlerin gözaltına alındığını doğrulayarak, "Göçmenlik gözaltı merkezlerine nakiller şu anda devam ediyor. Bu nedenle suç çetelerinin kolayca kullanıp istismar edebileceği operasyonel ayrıntıları paylaşmayacağız. Ancak kimsenin şüphesi olmamalı. Bundan sonra gelen herkes gözaltına alınabilir ve geri gönderilebilir" dedi. İlk göçmenlerin birkaç hafta içinde geri gönderilebileceğini söyleyen Cooper "Bu pilot uygulama yeni başladı ve zamanla gelişecek. Ancak Fransa'nın güvenli bir ülke olduğu da açık. Bu nedenle insanların yapacağı her türlü yasal itiraza karşı koyacağız" dedi.

İngiltere ve Fransa, Manş Denizi üzerinden yapılan yasa dışı göçle mücadelede Fransa-İngiliz Göçmen Değişim Anlaşması'nı imzalamıştı.

Manş Denizi'nde insan kaçakçılığının engellenmesinin amaçlandığı anlaşma "bir içeri bir dışarı" olarak da biliniyor.

Anlaşma kapsamında Fransa, yasa dışı yollarla İngiltere'ye geçen ancak aile bağlarını kanıtlamayan göçmenleri geri kabul edecek.

İngiltere ise, Fransa'nın geri aldığı her bir göçmen karşılığında İngiltere ile aile bağlarını kanıtlayan bir Fransız göçmene sığınma hakkı tanıyacak.

Geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren uygulamanın 11 ay uygulanması bekleniyor. 24 yılının aynı dönemine göre kıyasla yaklaşık yüzde 49 daha yüksek olduğu kaydedildi. (İLKHA)

Meteorolojiden bazı bölgeler için sağanak yağmur ve kuvvetli fırtına uyarısı

ABD'de elektrik hattına çarpan helikopter düştü: 2 ölü

ABD orman yangınları kontrol altına alınamıyor:

İngiltere ve Fransa'nın anlaşmasından sonra göçmen gözaltıları başladı

Siirt Valiliği: Eruh'taki silahlı kavgada 1 ölü, 1 yaralı, 6 gözaltı

Sözlü tartışma silahlı kavgaya dönüştü: 1 ölü, 1 yaralı

Kenya'da uçak kazası: 6 ölü

Çanakkale açıklarında 32 düzensiz göçmen yakalandı

Feribot seferlerine fırtına engeli

BM: Gazze'de özellikle çocuklar arasında açlık ve yetersiz beslenme krizi giderek derinleşiyor

Fransa'da orman yangınlarında 16 bin hektardan fazla alan kül oldu

Mısır'dan Yunanistan'a nota

Traktör römorkundan düşen lastik trafiği birbirine kattı

Siyonist rejim Lübnan'a saldırdı: 6 şehit

Papua Yeni Gine'de 5,9 büyüklüğünde deprem

Putin ve BAE Devlet Başkanı Al Nahyan bir araya geldi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, ABD'ye gitti

Tır ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Türkiye ile Senegal arasında 4 anlaşma imzalandı

Arakçi’den Gazze için İİT’ye olağanüstü toplantı çağrısı

Çin ile Tayvan arasında yeni gerilim

Batur: Anne sütü sadece besin değil, aynı zamanda tedavi edici özelliğe sahiptir

Otomobil ile pikap çarpıştı: 6 yaralı

Suriye'de bir bina çöktü: 3 ölü, 8 yaralı

YÖK: Sahte diploma iddiasına suç duyurusunda bulunduk

BATSO Başkanı Demir’den Hobi Bahçeleri İçin Girişim

HÜDA PAR: Çalışan kadınların iş yükü azaltılmalı

Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı artıyor

Asma köprünün halatı koptu: 5 ölü, 24 yaralı

Silopi Belediye Başkanı Orrmanlı, partisinden ihraç edildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Meteorolojiden bazı bölgeler için sağanak yağmur ve kuvvetli fırtına uyarısı

ABD'de elektrik hattına çarpan helikopter düştü: 2 ölü

ABD orman yangınları kontrol altına alınamıyor:

İngiltere ve Fransa'nın anlaşmasından sonra göçmen gözaltıları başladı

Siirt Valiliği: Eruh'taki silahlı kavgada 1 ölü, 1 yaralı, 6 gözaltı

Sözlü tartışma silahlı kavgaya dönüştü: 1 ölü, 1 yaralı

Kenya'da uçak kazası: 6 ölü