-
BIST 100
15767,46%-2,18
-
DOLAR
44,33% 0,07
-
EURO
51,10% -0,38
-
GRAM ALTIN
6129,90% -4,31
-
Ç. ALTIN
10413,96% -6,71
İngiltere'de siyonist rejime silah desteğine karşı protestolar
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Filistin yanlısı aktivistler, İngiltere hükümetini siyonist rejime askeri destek vermeyi durdurmaya zorlamak için silah üreticileri önünde gösteriler düzenleyecek. Protestolar, Londra ve diğer beş şehirde eş zamanlı olarak yapılacak.
İngiltere'deki Filistin yanlısı gruplar, hükümeti siyonist rejime askeri destek vermekten vazgeçirmeye yönelik eylemlerini artırmayı planlıyor.
"Filistin ile Dayanışma Kampanyası" tarafından organize edilen gösteriler, çarşamba günü beş şehirde, aralarında Londra'daki iki silah fabrikasının da bulunduğu noktada gerçekleştirilecek. Katılımcılar, Filistin bayrakları ve Gazze'deki savaşın etkilerini gösteren görsellerle eyleme katılacak.
Protestolar, Bristol, Newcastle, Shunston ve Towster şehirlerine de yayılarak, savunma sanayisi ile bağlantılı şirketleri hedef alacak. Kampanya, İngiltere'nin siyonist rejimin Filistinlilere karşı yürüttüğü savaşta aktif rolünü eleştiriyor ve silah ticareti ile askeri iş birliğini bu desteğin parçası olarak görüyor.
7 Ekim 2023'te Gazze'de başlayan işgal saldırılarının ardından İngiltere'de aktivistler ve savaş karşıtı gruplar düzenli olarak eylemler yapıyor; bu eylemler fabrikaların ve askeri üslerin girişlerinin kapatılmasını da kapsıyor.
Geçen Eylül ayında Bristol'deki "Elbit Systems UK" fabrikası, "Palestine Action" aktivistlerinin sürekli protestoları nedeniyle geçici olarak kapatılmıştı. İngiltere İçişleri Bakanlığı, bu hareketi daha önce terör örgütleri listesine almış ancak Yüksek Mahkeme 13 Şubat'ta kararı iptal etmişti.
İngiltere'deki fabrikalar, siyonist rejimin kullandığı roketler, zırhlı insansız hava araçları ve savaş uçakları için yedek parçalar da dahil olmak üzere silah ve askeri ekipman üretiyor. Başbakan Keir Starmer yönetimindeki hükümet, bu silah ihracatını kolaylaştırdığı için iç kamuoyundan yoğun eleştiriler alıyor.
Kampanya yetkilileri, İngiltere'nin siyonist rejime silah sağlamaya devam ettiğini, bu silahların Filistin'de toplu katliam, askeri işgal ve ayrımcılık politikalarında kullanıldığını vurguluyor. (İLKHA)
Şırnak'ta karla kapanan köy yolları temizleniyor
Sosyal medyada çakarlı araç paylaşımı yapan kişiye cezai işlem
İşgalci siyonistler, Güney Lübnan'da bir köprüyü daha yıktı
Yapay zekâ ile müzik dolandırıcılığı: Milyonlarca dolarlık vurgun
Martta kar sürprizi: 3 ilde 103 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor
Londra'da Yahudi kuruluşuna ait 4 ambulans yakıldı
Lityum pil teknolojisinde önemli atılım: Menzili iki katına çıkarabilir
Washington Post: israil, İran'a saldırılarını savaş sona erse de sürdürecek
Şubat ayında uyuşturucu ve bahis operasyonlarında 6 bin 121 şüpheliye işlem
Ankara’da uyuşturucu operasyonu: 28 tutuklama
Sınır hattındaki demiryolu yeniden açılıyor
Moskova'da yangın: 3 ölü 4 yaralı
Batı Şeria’da 18 binden fazla saldırı: 34 şehit, 616 yaralı
İngiltere'de siyonist rejime silah desteğine karşı protestolar
Devrim Muhafızları: Her tehdide caydırıcılık seviyesinde karşılık vereceğiz
ABD "oyunun sonu"ndan söz ediyor, İran uzun savaşa hazırlanıyor
Hatem’ül‑Enbiya Karargâhı: Biz sadece kendimizi için savaşmıyoruz, ümmetin payını da savunuyoruz
Batman'da özel hastane ücretlerine tepki: Vatandaşlar mağdur ediliyor
Brent petrol 108,57 dolardan işlem görüyor
Enerji Ajansı Direktörü: Bölgedeki savaş küresel ekonomiyi büyük tehlikeye atıyor
Filistinlilerin araçları kundaklandı: Yahudi çeteler saldırılarını artırdı
Zelenskiy: Esir takası ihtimali var
Şanlıurfa'da elektrik direğini oyup kaçak hat çektiler
Tekirdağ’da uyuşturucu operasyonu: 6 gözaltı
Okullarda ikinci ara tatil sona erdi: 18 milyon öğrenci ders başı yaptı
Dolar ve Euro bugün ne kadar?
Erzurum’da kayganlaşan yolda kaza: 2 ölü, 5 yaralı
Altın sert çakıldı, 4 ayın dibini gördü
New York LaGuardia Havalimanı’nda uçak ile araba çarpıştı
Ülke genelinde yağışlı hava etkili olacak
Yükleniyor







