GÜNDEM 6.03.2025 16:09:22 0

İnşaat işçilerinin zorlu mesaisi Ramazan’da da devam ediyor

İnşaat işçilerinin zorlu mesaisi Ramazan’da da devam ediyor
Haberi Sesli Oku

Ramazan’da ailelerinin geçimini sağlamak için demir bağlayan inşaat işçileri, hem işlerini yapıp hem de oruçlarını aksatmadan tutuyor.

Ağır şartlar altında çalışan inşaat işçileri, Ramazan ayında da hem işlerini yapıp hem de oruçlarını aksatmadan tutuyor. Günde ortalama 6-7 saat çalışan inşaat işçileri, bazen mesailerini iftar saatine kadar uzatıyor.

Bazı sektörlerde olduğu gibi inşaat alanında da mesai kısıtlamasına gidilse de Ramazan ayında zorlu meslekler kapsamında değerlendirilen inşaat işçiliği büyük bir sabır gerektiriyor.
Zor koşullarda oruç ibadetlerini yerine getiren inşaat işçileri, helal bir şekilde ailelerinin geçimini sağlamak için çalışmak zorunda olduklarını söylediler.

Batman'da İLKHA mikrofonuna konuşan kalıp ve demir bağlama ustaları, işlerinin ağır olmasına rağmen Allah’ın verdiği güçle eksiksiz olarak oruçlarını tuttuklarını ifade ettiler.

"Allah güç ve kuvvet veriyor"

Yaklaşık 21 yıldır inşaatlarda çalışarak ailesinin geçindirdiğini belirten Bilal Şimşek, "Demirci ustasıyım ve 2004 yılından beri bu meslekte çalışıyorum. Oruç ayında da elimizden gelinceye kadar çalışıyoruz. Havalar biraz ısındı ama yine de Allah güç ve kuvvet veriyor. Normalde sabah 07.30 ile akşam 17.30 arasında çalışıyorduk ama Ramazan ayında olduğumuz için sabah işe erken gelip öğlen 13.30’a kadar çalışıyoruz. Normal şartlarda böyle bir havada yemeksiz ve susuz çalışılmazdı ama hava serin ve Allah da güç verdiği için çalışıyoruz. Çocuklarımızın rızkı için ve onlara helal ekmek götürebilmek için bu ayda çalışıyoruz." dedi.

"Bizim için oruç paradan önce geliyor"

Kendileri için oruç tutmanın para kazanmaktan daha değerli olduğunu ifade eden Mehdi Ertaş, "Evliyim ve 4 çocuğum var. Geçimimi inşaatlarda çalışarak sağlıyorum. Ramazan ayında olsak bile işimizin başında çalışıyoruz. Oruçlu olduğumuz için çalışma saatlerimizi ona göre biraz esnek tutuyoruz. Zorlandığımızda ise dinlenmeye çekiliyoruz. Bizim için oruç paradan önce geliyor. Geçim zor ve çalışmazsak kira, çocukların masrafı ve önümüzde bayram da var, nasıl olacak? Çok şükür ki Allah yardım ediyor ve hem çalışıyoruz hem de geçiniyoruz. Allah oruç tutmayanlara da oruç tutmayı nasip etsin." temennisinde bulundu.

"Bazen zorlansak da Allah yardım ediyor"

Bir diğer demirci ustası Adnan Başaran ise, şunları söyledi:

"15 yıldır bu işte çalışıyorum. Allah’a şükürler olsun ki işimden memnunum. Ramazan ayında da hem işimizde devam ediyoruz hem de orucumuzu da çok şükür eksiksiz tutuyoruz. Bazen zorlansak da Allah yardım ediyor. Evli ve 5 çocuğum var. Çocuklarımın rızkını kazanmak için çalışıyorum." (İLKHA)

Mardin’de takla atan otomobil kazasının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı

Panama Devlet Başkanı Mulino'dan, Trump'a Panama Kanalı yanıtı

Bakan Kurum: 2025 yılı sonunda 453 bin hak sahibine konutlarını ve işyerlerini teslim etmiş olacağız

Yolun karşısına geçmeye çalışan kişi cipin çarpması sonucu öldü

Arap Birliği Zirvesi, Bağdat’ta düzenlenecek

Ebu Ubeyde'den İslam ümmetine Gazze'deki soykırım hatırlatması

ABD Başkanı Trump, dış ticaret açığını değiştireceğini açıkladı

Yunanistan'da sokaklar yine karıştı

Şili'de 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Avustralya'da Alfred Tropikal Siklonu alarmı

Rusya'dan Macron'a nükleer yanıt

Avrupa Merkez Bsı faiz kararını açıkladı

Avrupa'da "ReArm" planı devreye girecek

Dünya Gıda Programı, Gazze için alarm verdi 

Tayvan'da nükleer santralde yangın

Fransa: Ukrayna'ya istihbarat desteği sağlıyoruz

Rusya, Donetsk'te yeni bir yerleşim birimini ele geçirdiğini duyurdu

İşgal hapishanelerinde 350'si çocuk olmak üzere 9500 Filistinli esir bulunuyor

Arnavutluk’tan TikTok’a bir yıllık yasak

Çin: ABD ile ticaret savaşında sonuna kadar mücadele edeceğiz

RTÜK’ten SZC TV’ye "Halka ayaklanma çağrısı" gerekçesiyle ceza

Merkez Bsı rezervleri 165,4 milyar dolara geriledi

BM sınır kapılarının kapatıldığı Gazze için uyardı

Gazze’de şehid sayısı 48 446'ya yükseldi

Şanlıurfa’da yolun karşısına geçmek isteyen kadına otomobil çarptı

Abdülhamit Turgut: Mukabele geleneği asırlardır devam ediyor

BM, ihmal edilen kriz bölgeleri için 110 milyon dolar ayırdı

Gaziantep'te araması bulunan 157 kişi yakalandı

Gaziantep'te tarihi geçmiş ürün satan iki zincir marketi mühürlendi

Bakan Işıkhan'dan "Mobbing Genelgesi" açıklaması

Yükleniyor