-
BIST 100
17449,73%1,26
-
DOLAR
46,09% 0,12
-
EURO
53,28% 0,38
-
GRAM ALTIN
6418,64% 0,16
-
Ç. ALTIN
10335,28% -0,34
İnsan Hakları Merkezi: Gazze geçişlerinin kapatılması iki milyon Filistinliyi cezalandırıyor
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Gazze İnsan Hakları Merkezi, siyonist rejimin İran ile yaşanan askeri gerilimi gerekçe göstererek Gazze Şeridi'ndeki sınır kapılarını kapatmasını "toplu cezalandırma" olarak nitelendirdi. Merkez, kararın insani krizi daha da derinleştireceği uyarısında b
Gazze İnsan Hakları Merkezi, siyonist rejimin Gazze Şeridi'ndeki Kerem Ebu Salim ve Refah sınır kapıları da dahil olmak üzere tüm geçiş noktalarını kapatma kararına tepki gösterdi. Merkez, İran ile yaşanan askeri gerilimin Gazze'deki sivillere yönelik yeni kısıtlamalar için gerekçe haline getirildiğini belirtti.
Merkezin yayımladığı açıklamada, işgal makamlarının sınır kapılarını belirsiz süreyle kapatma kararının, Filistinli sivilleri bölgesel gelişmelerin bedelini ödemeye zorlayan bir politika olduğu ifade edildi. Açıklamada, Gazze halkının insani durumunun siyasi ve güvenlik gelişmeleriyle ilişkilendirilmesinin kabul edilemez olduğu vurgulandı.
Gazze İnsan Hakları Merkezi, sivillerin temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılmasının uluslararası insancıl hukuka aykırı olduğunu belirterek, bölgesel çatışmaların sonuçlarının sivil halka yüklenemeyeceğini kaydetti.
Açıklamada, kararın zaten ağır insani koşullar altında hayatta kalma mücadelesi veren Gazze'de alındığına dikkat çekildi. Yardım malzemeleri ve yakıt girişinin uzun süredir ihtiyaçların altında kaldığı belirtilirken, mevcut kısıtlamaların gıda, ilaç ve yakıt sıkıntısını daha da artırabileceği uyarısında bulunuldu.
Merkez, özellikle sağlık sektörünün ciddi baskı altında olduğunu, binlerce hasta ve yaralının tedaviye erişebilmek için sınır kapılarının açık kalmasına ihtiyaç duyduğunu ifade etti. Seyahatlerin ve temel malzeme girişinin engellenmesinin en kırılgan kesimlerin hayatını tehlikeye attığı kaydedildi.
Açıklamada, gıda, ilaç, barınma ve seyahat özgürlüğü gibi temel hakların uluslararası hukuk tarafından güvence altına alındığı hatırlatılarak, bu hakların güvenlik veya siyasi gerekçelerle askıya alınamayacağı belirtildi.
Gazze İnsan Hakları Merkezi, tüm sınır kapılarının derhal ve koşulsuz şekilde açılması, insani ve ticari yardımların kesintisiz girişinin sağlanması, hastaların ve yolcuların serbest dolaşımına izin verilmesi çağrısında bulundu. Merkez ayrıca uluslararası toplumu, bölgesel gelişmelerin Gazze üzerindeki kısıtlamaları artırmak için kullanılmasını engellemek üzere acil adımlar atmaya davet etti. (İLKHA)
İmam Hatip Keskin: Çocukların sadece yaz kurslarında değil, yıl boyunca camiye gelmelerini istiyoruz
Safra kanalı tıkanıklığı ciddi sonuçlar doğurabiliyor
Şanlıurfa’da imam hatip öğrencisinden örnek davranış: İlk bursunu Gazze’deki yetimlere bağışlayacak
Bakan Gürlek: Mayıs ayında 706 operasyon düzenlendi, 4 bin 606 kişi tutuklandı
Eruh'ta dev mantarla karşılaşan vatandaşın şaşkınlığı gündem oldu
Adıyaman'da hayvan pazarı hizmete açılıyor
İzmir'de trafik kazalarına ilişkin son veriler paylaşıldı: Kazaların çoğu gündüz saaterinde meydana geldi
Bölgenin en büyük kongre merkezi Gaziantep'te yapılacak
Şanlıurfa’da kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 kişi yakalandı
Denizli'de trafik kazası: 1 yaralı
Şanlıurfa yangın çemberinde: TEMA’dan acil tedbir çağrısı
Bilim insanlarından dikkat çeken bulgu: Öfke bağışıklığı zayıflatabiliyor
İLKHA'nın yeni mobil uygulaması yayında
İran merkezi komutanlığı, işgalci rejimi karşı yürüttüğü operasyonların sona erdiğini duyurdu.
İnsan Hakları Merkezi: Gazze geçişlerinin kapatılması iki milyon Filistinliyi cezalandırıyor
HAKSİAD, gerçekleştireceği uluslararası buluşma ile yüzlerce iş adamını bir araya getirecek
Muhtarlık seçiminde kavga çıktı: 3 kişi yaralandı
DMM'den "Türk uçakları Yunan bakanın uçağını taciz etti" iddiasına yanıt
Malatya'da market denetimlerinde tarihi geçmiş ürünlere el konuldu
Rusya'dan Hindistan'a petrol tedariki günlük 2-2,5 milyon varile yükseldi.
İzmir'de barajlarda son durum: Tahtalı yüzde 54 seviyesinde
Filipinler depreminde ölü sayısı 32'ye yükseldi
Mardin’de 500 dönümlük ekili arazide yangın
Rusya: Donetsk'te bir yerleşim birimi daha kontrol altına alındı
Aile Bakanlığı ile Yeşilay arasında bağımlılıkla mücadelede iş birliği
İstilacı balon balığına karşı yapay zekâlı takip sistemi geliştiriliyor
Bingöl'de 20 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı
Malatya'da miniklerin Kur'an'a geçiş sevinci
Malatya'da öğrenciler, 48 bin atık pil toplayarak 196 bin metreküp toprağı kurtardılar
HÜDA PAR Adaklı’da Ahmet Kızılboğa güven tazeledi
Yükleniyor







