İnternetten kitap alışverişine dikkat

Tarih: 25.10.2022 10:10 Güncelleme: 25.10.2022 10:10
İnternetten kitap alışverişine dikkat
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

İnternetten kitap alışverişine dikkat

İnternetten alışveriş, pandemiyle birlikte daha da yaygınlaştı. Kırtasiyeciler, tüketicilerin internet üzerinden yapılan kitap alışverişinin avantajdan çok dezavantajı olduğunu söyledi.
İnternetten alışveriş, salgın döneminden bu yana daha da yaygınlaştı. 20 yıla yakındır kırtasiye sektöründe işletmecilik yapan Mehmet Şah Kaan, tüketicilere, internet üzerinden alınan kitapların baskı tarihine ve korsan olup olmadığına dikkat edilmesi gerektiği uyarısında bulundu.
Tüketicinin internet üzerinden aldığı kitabın ihtiyacını karşılayabilecek bir ürün olup olmadığına dair sorgulama yapması gerektiğini söyleyen Kaan, “Müşteri yaptığı alışverişte herhangi bir problem yaşadığı zaman, muhakkak aldığı ürünü aynı gün içerisinde kargoya vermesi gerek. Tüketici bu kitabın iadesiyle bir hafta 10 gün uğraşacak. Böylelikle alıcı zaman kaybı yaşamış oluyor” dedi.
Bilinçli tüketicinin kitap fiyatlarındaki karşılaştırmasını esnaf ile internet üzerinden yapması gerektiğine vurgu yapan Kaan, “Alıcı fiyat karşılaştırılmasını yaptıktan sonra herhangi bir fark olmadığını görürse esnaftan almaları daha iyi olacaktır. Tüketici olur da yanlış bir kitap almış olabilir, ya da baskıda bir hata olursa, 10 gün içerisinde en azından esnaftan değişim talep edebilir. Ama internet üzeri alışverişlerde böyle bir seçenek sunulmuyor. Bundan dolayı internet üzeri alışverişlerde avantajlardan çok dezavantajlar mevcut” ifadelerini kullandı.
“Tüketici, internet üzerinden alacağı kitabı iyice araştırıp seçmesi gerekiyor” diye konuşan Kaan, “Öğrenciler kitap aldığı sitenin güvenli olup olmamasına dikkat etmelidir. Kitapta baskı hatası olduğu zaman direkt kargo iadesine verilmesi gerekiyor. Bu konularda tüketici çok dikkat etmelidir” diye konuştu.
[gallery ids=',53069,53070,53071,53072,53073']

TİKA’nın yeni başkanı Abdullah Eren oldu

Bursa-Balıkesir sınırında orman yangını: 2 mahalle tahliye edildi, 2 gözaltı

Hafta sonu sıcaklıklar mevsim normallerinin üstüne çıkacak

Gazze hastanelerinde ölüm sessizliği: Yakıt bitti, yenidoğanlar hayatta kalma mücadelesi veriyor

Yahudi çetelerin şehit ettiği Filistinli gencin şehadet tebessümü gözlerden kaçmadı

Siyonist rejimden Gazze'de yeni katliam: En az 48 şehit

Siyonist işgalciler Filistinlilere ait evleri yıkmaya devam ediyor

İran’dan nükleer mesaj

HÜDA PAR'dan silah bırakma sürecine ilişkin açıklama

Diyarbakır'da binanın sallandığı iddiası paniğe neden oldu

Konya'da feci kaza: 3 ölü, 3 yaralı

Gazze'de şehit sayısı 57 bin 823'e yükseldi

Elazığ’da maddi hasarlı kaza

Pakistan'da muson yağışları sele yol açtı: 98 ölü

Otomobil ile işçi servisi çarpıştı: 12 yaralı

Tekirdağ'da orman yangını

Tayvan'dan tarihinin en büyük askeri tatbikatı

Doğu Çin Denizi’nde tehlikeli gerginlik

ABD'de göçmen krizi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sürecin hayırlara vesile olmasını diliyorum

Suriye'de askeri karargahta patlama

Çiftçilere 865 milyon liralık destekleme ödemesi yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Mahmud ile görüştü

Malatya'da 8 öğrenci LGS'de Türkiye birincisi oldu!

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Süresiz nafaka uygulaması kaldırılmalı

Eğitim-Bir Sen'den Filistin yararına kermes

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı

İşgalciler Gazze şehrinde tahliye tehdidinde bulunuyor

Hareket halindeki araç alev alarak kullanılamaz hale geldi

Otomobilin çarptığı yaya yaralandı

Yükleniyor